Google+

söndag 31 juli 2011

Sommarens primörer.


Nu börjar skördetiden på allvar, bär ska plockas, tröskorna rullar på, tomater och gurkar skördas för fullt. Bara höstpotatisen som ska mogna till och några pumpor kanske. :) Min favorit är dock de som är på bilden. Kan äta mig fördärvad på vinbär. :) Krusbär står också högt på listan. :)

Idag har jag annars varit hos fadern och uppdaterat hans bärbara. Den var full med jox. Fast å andra sidan har den inte blivit rensad på 6 år. Nu tuffar den på ett bra tag till. :)

Imorgon är det 1:a augusti och den hoppas man på blir riktigt varm och behaglig, för sen är det höst. Kul eller hur? :)

lördag 30 juli 2011

En månad kvar

Jaha så sitter man här med en månad kvar av sommaren. Bara augusti kvar. Kan bli den riktiga sommarmånaden om vi har tur. Sommaren så här långt har väl inte varit en jättehit, men inte heller en flopp. Typisk svensk sommar kanske man kan säga. Personligen tycker jag nästan augusti är värsta månaden på året. Det är då man märker så tydligt att hösten är på väg. Mörkret kommer snabbare inpå knuten och leden med husvagnar på campingplatserna tunnas ur. Göta Kanal töms på båtar. Kort sagt, hösten är på väg med stormsteg.
Jag älskar hösten. Det är så mycket färger och det är oftast väldigt behagligt väder. Bara tiden mellan sommaren och hösten som känns kämpig. Men som sagt en månad kvar av vår sommar och det gäller att ta tillvara på den tid som är kvar av den. :)

Hoppas du inte missat tävlingenSpiderwebs Project, där du kan vinna en egen .se domän och webhotell för ett år. :)

torsdag 28 juli 2011

Hur mycket sitter du på sociala medier?

Har två korta frågor, men räknar inte med några svar då det verkar vara många som läser bloggen, men få som orkar göra nåt mer. :(

Hur mycket sitter du på sociala medier och vilka då?

onsdag 27 juli 2011

Sista minuten-fräckis!!

Har ju lovat att det skulle bli bloggat varje dag här i juli månad. Kom på att jag har ju inte bloggat idag. Så vad gör man när det inte finns så mycket att skriva? Jo man drar en riktigt ordentlig fräckis. ;)

Det är en helt vanlig veckodag. En tjej är ensam hemma och hennes man är på jobbet. Det ringer på dörren och hon går för att öppna.
Ute i trappuppgången står en man, kanske något år äldre än henne. Han ser lugn och trevlig ut absolut inte konstig eller avvikande ut på något sätt. Han säger inget så hon öppnar med ett:
- Ja...?
Han harklar sig och säger:
- Jo, jag kommer nu att ställa en fråga som kan verka väldigt konstig! Innan jag ställer den vill jag bara berätta att jag inte är ute efter att skada dig eller på något sätt vara dum. Det är en helt vanlig fråga! Jag tänker ställa den och sedan gå... Du behöver inte svara på den nu. Om du inte gör det nu så återkommer jag exakt klockan 17:00 i eftermiddag och ställer samma fråga igen. Då kommer jag att kräva ett svar!
Hon skruvar lite på sig och känner en stark olustkänsla men han ser verkligen inte hotfull ut. Snarare väldigt förvirrad så hon säger:
- Öhm... Jaha!?!
- Här kommer frågan! Har du en fitta?
Hon börjar flacka med blicken och ser då väldigt rädd ut vilket mannen uppmärksammar.
Han säger då:
- Jag ser att du är blev rädd och orolig. Det vill jag verkligen inte att du ska vara! Jag ber så mycket om ursäkt! Jag kommer dock tillbaka klockan 17:00 och ställer frågan igen, sade han och gick sin väg.
Hon smällde igen dörren fortare än någonsin och skyndade sig till telefonen. Hon ringde sin man och berättade allt som hänt och naturligtvis att pervot skulle komma tillbaka klockan 17.
Mannen, som var av den litet tuffare skolan, lovade att skynda sig hem och till och med ta med en vän som även han var stor och stark.
Klockan blev så 17:00 och dörrklockan ljöd. Precis på slaget, precis som utlovat.
Maken och makens vän trängde sig nu in för att gömma sig bakom dörren och överrumpla det "perversa psykfallet" som terroriserat hans stackars värnlösa fru.
Hon kände sig stärkt och trygg att ha en så stabil uppbackning och öppnade tryggt dörren.
Där ute i trapphuset stod samme man som tidigare under dagen ställt den konstiga frågan. Han såg lika snäll och trevlig ut som tidigare och han sade:
- Hej! Minns du mig? Jag var förbi tidigare idag och ställde en fråga.
- Jo, jag kommer ihåg sade hon. Skulle du inte fråga något?
- Exakt! Nu kräver jag dock ett svar... Har du en fitta?
Hon kände sig oerhört trygg så hon svarade självsäkert:
- Jajamensan!!!
Den äkta mannen var nu så arg att hans knogar vitnade och han var beredd att hoppa fram för att ta hand om puckot. Han kom dock av sig av den okände mannens svar:
- Så bra! Hur vore det om du använde den någon gång så din man slipper vänsterprassla med min fru?!!!


Hoppas den dög? :P

tisdag 26 juli 2011

Erik Hellsborn

Magnus skrev ett kanoninlägg om SDs toppidiot Erik Hellsborn. Han vill ha uppmärksameh, då ska han få den uppmärksamheten han vill ha. Har du en blogg så hjälp till att länka så Magnus inlägg kommer överst på sökmotorerna. Länka till Magnus blogginlägg med ”Erik Hellsborn” som länktext. Sprid detta vidare.

måndag 25 juli 2011

Tyst minut och slutet på facebook.

Måndag igen och med det vardagen. Vardagen som ska sätta punkt på det hemska som hände i helgen. Det som påverkade oss så mycket fast vi nog inte riktigt fattat det. Hörde att krogarna här i stan hade haft lite folk, fast det är högsäsong nu. Ett bevis om något att folk har tagit till sig av tragedin. Idag ska vi ha en tyst minut för att hedra de som dog i Oslo och på Utöya. Så klockan 12.00 idag börjar den.

För övrigt så kommer jag att snart att börja använda min Spiderwebs Project fanpage som Facebook-sida. Jag är rejält trött på facebook som det är just nu. Deras ny påhitt med flöden och ny chatt har fått mig att bara ha fanpagen där. Ni som har mig på facebook bör gilla fanpagen om ni vill ha kvar mig på facebook i fortsättningen. Min personliga sida kommer finnas kvar men den kommer inte kunna skrivas till eller finnas nån logg. Den blir bara en del utåt med inga rättigheter för nån.
Annars finns jag på G+. Har redan en handfull FB-vänner där som kommit över. Plus en massa nya vänner. :) Det är fördelen med ett nytt socialt nätverk. Alla vill testa och få andras intryck till sig, då byggs nya nätverk. Och man kan följa vem man vill. Klart mycket bättre.

Vart en tidig morgon idag. Men hinner skriva en del och kolla igenom nyhetsflödet. Driver ju inte bara denna blogg. ;)

söndag 24 juli 2011

Galning som blev en kallhamrad mördare.

Har precis läst expressen.se om Oslo-mördarens planering inför dådet. Många vill få honom till att vara sinnessjuk. Och visst kan förstå dem som tycker det. Men hans minutiösa planering under flera år tyder verkligen på annat. Han har planerat varenda detalj extremt noga. Från sina foton på facebook till hur han skulle döda alla. Jag själv såg hans profil på Facebook tidigt och likaså hans profil på Twitter. Det som man direkt reagerade på var att han såg rätt sympatisk ut. Men att allt verkade så tillrättalagt. Twitterkontot var ganska tomt, fanns bara en mening där, men hans FB var mer "gjord", men dock under bara två dagar. När man läser expressen och denna planering så inser man att han aldrig någonsin kommer bli förklarad sinnessjuk. Han kommer få ett långt fängelsestraff och jag hoppas verkligen att de norska myndigheterna kastar bort nyckeln.

Anders Behring Breivik kommer gå till historien som den största massmördaren som vi hittills haft. Har finns inga lösa ändar med troliga offer, här är kall fakta och bevisningen total på alla offer.

Jag lider med det norska folket. Morden skedde bara 40 mil från mitt hem. Det var liksom inte på andra sidan jorden denna gång. Så sänd en tanke till vårt västra broderfolk. De behöver allt stöd de kan få.

lördag 23 juli 2011

Tankarna till Norge och alla offer.Inatt när jag skrev här var det 17 döda i Norge, vilket skakade mig rejält. Bara några timmar senare så får jag siffran 80 i ansiktet bara från Utöya. Hade förbannat svårt att hålla tillbaka tårarna. Nu är siffran uppe i 84 plus de 7 som dog i sprängattentatet. Vad idioten än har haft för motiv så visar detta att extrema åsikter å vilket håll det än må vara är livsfarliga.
Vi måste sätta ner foten mot skiten där folk och galningar blandas i olika samfund. Visst vi har vår yttrandefrihet men vill du själv att dina barn ska dö på grund av den?

För dessa galningar som inte kan se vad som är rätt eller fel eller lever efter sin övertygelse kan hetsas till den milda grad att sånt här sker. Nu vet vi inte vad som hänt och varför. Vi vet att gärningsmannen har varit med i Framskrittspartiet och varit ordförande i en ungdomsgren. Det räcker för mig. Han har kanske varit en ensam galning, men han kan också ha hetsats till detta, det återstår att se.

Mina tankar går till alla i Norge som just nu lider i sin sorg och saknad. Ni är värda allas tankar.

Stöd Norge och norskarna.

Lägg till denna om du vill stödja norskarna och visa dina sympatier med dom.


fredag 22 juli 2011

Bloggandet känns inte relevant en kväll som denna.

Ikväll känns i bloggandet inte som en viktig del. Jag följer händelseutvecklingen i Norge genom twitter, de ligger långt före alla nyhetssändningar. En klar fördel med twitter när sånt här händer.

Så alla tankar till vår kära bröder och systrar i Norge. Vi tänker på er.

Åskväder som hette duga

Inatt klockan 01.30 vaknade jag av ett otroligt åskväder. Det lyste upp hela himlen och tydligen var det nåt rekord i antal blixtar. Kan jag förstå för det var extremt ljust den gångna natten. Det jag vaknade av var nog det längsta mullrandet jag nånsin upplevt. Höll nog på i 40-50 sekunder. Så det vara bara att fara upp och slita ur alla kontakter. Stod sen i vardagsrummet och tittade ut på kanonarden av blixtar och smällar.

Jobbet med Spiderwebs Project går vidare, ni som inte kollat in bloggen kan väl gå in och ge mig lite kommenatarer hur du upplever bloggen. Vore kul. :)

Idag är det en antifacebook dag som en vän fixat. Hakade på. Men mina inlägg kommer vara uppe där ändå. Detta pga att jag kopplat bloggen till FB.

torsdag 21 juli 2011

Skyfall och ryggradstransplantation.

Jag vet inte om detta är sant och hur mycket det ligger i det, men man ser rapporter om ett riktigt busväder är på gång. Skyfall och annat bös som är på väg. Någon som blivit drabbad än? Här har det bara duggat lite. :)
Min rygg är värre än vanligt och jag funderar allvarligt på att amputera den nu. Kan även tänka mig en ryggradstranplantation. Så är det någon därute med en frisk rygg som du vill sälja, hör av dig. ;)

Nu väntar ett matrace här hemma, som jag laddar för. :)

Griskulting som fick mig på fall.

God morgon!!

Mina gamla gamers-kompisar från TribalWars har sett detta videoklipp, så jag tänkte bjuda på det för er andra. Var så att en griskulting rymt från stallet på den ena gården där jag var förman på. Dett var på Gotland för några år sen. Kvallen är dålig, men jag tror att det syns att jag blir överlistad. Mina döttrar försöker driva den mot mig och de lyckas, men den sätter bra fart. Så håll till godo. :)

onsdag 20 juli 2011

Videoblogg

Här kommer en liten videoblogg.

Film och sömn

Igår så skulle vi kolla på film. 3/4 in i filmen slocknar jag. Inte för att den var dålig, utan mer för jag var uppe sen innan 6. Hjärtat var smart och sov på dan. Jag höll mig vaken och fixade nya bloggen. Men fan vad gött man somnar till film.

Vad händer idag då? Fixa mer med nya bloggen och sen fixa till den här med. Här kommer det se en aning annorlunda ut framåt eftermiddan. :)
Sen kommer min utlovade videoblogg med. :)

Mina funderingar går också i att skippa facebook som socialt media. Igår skulle jag gå in på en grej på FB och hamnade på en sån nerlusad sida på FB att sidan hängde sig. FB är en sjuk plats i många avseenden. Jag vill inte vara där. Sen jag testat Google+ så känns det så otroligt mycket bättre. Rent och snyggt och lättare att kommunicera med folk. Jag vill inte ha så extremt mycket reklam att själv huvudgrejen på en sida försvinner. Jag stör mig sällan på reklam på sidor, men på FB har det tagit sig helt absurda uttryck.

Solen skiner idag igen, vilket är så märkligt. De såg ju inget högtryck på 10 dagar. ;)

tisdag 19 juli 2011

Ingen videoblogg idag

Idag blir det ingen videoblogg. Ljudet synkar inte som det ska, men ska försöka ordna det till imorgon.

Jag har hållit på med nya bloggen hela dagen idag. Gullat lite med älsklingen. Fast mest med datorn. Allt tar sån tid och man får börja om på mycket. Själva bloggen tar inte så lång tid att fixa med. Men allt runt omkring tar en väldig tid.

Återkommer med ett längre inlägg senare. ;)

Tisdag morgon

I dag vart det väldigt tidigt. Strax efter 6 så slog jag upp ögonen och möttes av ett par andra morgontrötta ögon. Vart tidigt i säng igår och då vaknar jag också tidigt på morgonen. Lite jobbigt. Fast det var skönt att käka frukost med hjärtat. Twittrat lite och kollat över mailen.
Kommer idag starta ett nytt projekt på nätet. Blir en blogg och senare en hemsida. Där kommer jag vända mig till folk som intresserar sig av teknik på nätet och framför allt nyheter som är på gång. Intresset finns och bättre samla allt på ett ställe än att jag ska fylla denna mer personliga blogg med sånt som kanske inte intresserar alla.
Kommer även att ändra lite på designen på denna blogg så den blir synkron med den nya bloggen. Man ska känna igen sig när man kommer in på bloggarna. :)
Senare idag kommer det en videoblogg. Kan bli en rätt twistad och crasy blogg. Spiderstyle!!
Önskar er en fin förmiddag. ;)

måndag 18 juli 2011

Äntligen

Äntligen så är min andra hälft på plats. Hon kom med sina kompisar som släppte av henne på sin väg mot sin semester. Känns oerhört skönt att ha henne här. Varit ifrån varandra i nästan två månader och det är inte okej. :)

Så vi har lite att ta igen. Så blivit massor med prat och snart drar vi igång med lite mat och nån film.

Har haft en liten otäck uppgång av besökare idag som jag definitiv inte räknat med. Tack för det alla där ute. :) Imorgon ska jag lägga upp en videoblogg hade jag tänkt. Så håll utkik. :)

Mer uppdateringar och en glad nyhet.

Nu har jag uppdaterat mitt kommentatorsfält ytterligare. Du kan nu lägga in en bild om du har lust med det i dina svar i fältet. :) Kan vara kul om det blir en längre tråd. En bild säger ju mer än tusen ord. :)

Sen är jag väldigt glad över att kunna presentera en ny annonsör här på sidan. Det är Pineberry som kommer husera här ofta. De jobbar med sökmotorsoptimering(SEO) och webbutveckling. De är ett av Sveriges ledande företag när det gäller det. Jag har haft en del att prata om med deras sökmotorskonsult Magnus Bråth. En mycket kompetent herre. :)
Du som har en hemsida eller en affärsidé som du vill ska hamna högt upp på sökmotorerna tycker jag definitivt ska ta kontakt med Pineberry. Du kanske jobbar på ett företag som tycker att de borde hamna högre upp i sökmotorerna med sin sajt? Tipsa dom om Pineberry. Det kommer garanterat att löna sig. ;)

Annars sitter jag nu och väntar på hjärtat. Hon ska vara på väg. :) Hoppas ni andra har bättre väder än vad jag har....här regnar det just nu. :(

söndag 17 juli 2011

Ny förbättrad kommentarsfält

Jag har alltid tyckt att blogger kommentarsfält har varit lite fattig på funktioner. Idag när man kan svara via sin loggin från olika media ska man utnyttja det. Därför har jag tagit till hjälp ett verktyg som är alla tiders. Tjänsten används mycket av folk i mediavärlden, men även vanligt dödliga. Du hittar den på http://disqus.com.
Disqus är en tjänst där man kan dels fördjupa sig i kommentarer, men även följa folk. Jaja...det viktiga är att om du vill kommentera med ett logg in från FB eller Twitter eller från nåt annat ställe så ska du klicka på Disqus-knappen längst till höger, där loggar du in via det media du väljer. :)

Hoppas detta kommer bli till belåtenhet, även om inte många kommenterar denna blogg. Men många läser den i alla fall.

Bäst att njuta.

Idag verkar det vara fint ute och det är nog bäst att njuta så mycket det bara går denna dag. För om man får tro alla vädergurus så kommer ett lågtryck in som tydligen ska vara i 10 dagar. Regn och en massa moln. :( Så ut och njut med dig idag.

Igår hade jag grymt ont i ryggen, så jag låg still och bara diskuterade G+ på just G+. Mycket snack om kretsarna(cirklar) och dess funktioner. Jag personligen tycker snacket är lite väl häftigt ibland. G+ är inte ens i beta stadiet utan bara på test-field stadiet. Så ingen vet hur det kommer se ut i slutändan ändå. Mycket kan hända. Jag själv tycker det fungerar jättebra med cirklarna och de fyller sin funktion. Jag kan sortera vem som ska se vad och få flödet från mig. Perfekt!

Nej gott folk nu ger jag mig ut en stund. Ryggen värker men det får jag ta som en man. :)

lördag 16 juli 2011

Svenskar och rygghelvetet.


Nu jävlar blir det gnäll direkt på lördagsmorgonen. :) Har haft så förbannat ont i ryggen hela dagen igår och i natt har jag knappt kunnat sova, bara blivit några timmar i stöten. APTRÖTT just nu.
Ska se till att sträcka ut ryggen idag. Det är ett gammalt diskbråck som bråkar. Verkar som det kom när det vart kallare...ähh jag vet inte.

Nu över till ett fenomen som är så typiskt svensk. Fenomenet är så typiskt svenska att påtalar man det så blir folk förbannade på just svenskt manér.
Den här veckan som gott har jag promotat Google+ ganska hårt. Både här, på twitter och Facebook. Anledningarna var tre. Dels för att få in mer folk som man känner, men också ge dig chansen att vara med på något som kommer bli stort från början. Och för att kolla hur det står till med mina vänner på FB om de är nyfikna på nya saker. Det sistnämnda var huvudorsaken.

Jag visste redan på förhand resultatet, men inte att det var så dåligt. Vi svenskar har en jävla förmåga att vänta in flocken så fort man ska göra nåt. Tittar på varandra och säger: - Du först...
Jänkarna är precis tvärtom: -Följ mig!!
Hur har det blivit så? Och vad är det som är så farligt att gå först? Vad är det som gör det fult att gå först? Det har jag aldrig fattat.

Åter till mitt lilla experiment. Jag visste att bara ett ytterst fåtal av mina vänner på FB skulle våga sig på att testa Google+. 3 stycken av drygt hundra FB-nördar vågade sig på att kolla upp G+ vi an invite från mig. Det antalet trodde jag skulle vara mer. Men är inte förvånad direkt. Det som däremot förvånar mig är gruppen icke FB-vänner, alltså de som bara läst om det här. Där har jag skickat ut ett 20-30 tal invites. Och där är gruppen tjejer 18-25 år överrepresenterat. Fast kanske inte så konstigt, då det är de som bloggar mest.

Om vi nu sammanfattar detta lite snabbt så kan man säga att folk är fega att testa nåt nytt. G+ kommer att bli stort, det är alla experter ense om. Google har med G+ kopplat ihop alla sina otroligt bra tjänster. Men svensken överlag vill inte vara med från början. Det var likadant med Twitter idag har väl alla med lite självaktning en twitter(obs skämt)?

Jag vet hur det var med Facebook i början. Folk skrynklade på näsan och sa att det bara var skit, nu sitter alla med sitt konto och allt är så underbart. :)

Vi svenskar är såna här och det kommer ta tusen år att ändra på det. Och kom ihåg, det är aldrig fel att gå först. Man ser så mycket mer än att följa efter andras ryggar.

fredag 15 juli 2011

Lite nytt på bloggen.

Idag satt jag och kollade runt om det fanns nåt kul att pimpa bloggen med. Då fann jag Wibiya Social bar. Perfekt för en blogg där man vill dela med sig till andra. Se hur många som är online på bloggen, samt om man har lust ta en chatt med någon som är där. :)
Hur som helst så var installationen lätt, bara in med sina uppgifter och sen rockade det på. Bra alternativ om man vill dela med sig något lite snabbt. Så den rekommenderar jag starkt för dig med hemsidor eller blogg.

Jag har också funderat över www.kungenochslaven.se. Den sidan kommer nu göras om helt. Kommer bli mindre rörig och det kommer mest finnas information om en massa saker som ligger mig varmt om hjärtat. Funderingar på att koppla några tjänster till sidan också, men det får ni se sen. :)
Kommer finnas en hel del nytt. Tänkte påbörja byggandet redan imorgon eller ikväll om lusten faller på. ;)

Kampen om människorna kan börja.

Jag vet inte hur aktiv du är på de sociala nätverk som finns idag. Antar du är som de flesta, går in på Facebook ibland, skriver lite till folk, spelar nåt spel och tittar runt lite. Facebook har inte haft någon egentlig konkurrent fram tills nu. Google+ har slagit upp portarna till ett nytt socialt nätverk. Om man jämför dessa två så är en del likt, men man kan påstå att Google+ är det Facebook inte är.
Det finns några mycket viktiga punkter. Dels så äger du rätten till det du lägger upp på G+, det gör du inte på Facebook. På G+ väljer du själv med vilka du vill dela information med, ner till minsta vän. Du behöver inte ens vara vän med folk för att kunna dela information.
På FB är det väldigt krångligt med att skapa grupper för såna åtgärder. På G+ drar du bara in de du vill ha med i kretsen(cirkeln) sen är det klart. Mycket bra om man har föreningar eller spelar onlinespel, ja eller för företag. Nyttan är oändlig. Och du du hanterar detta otroligt enkelt.

Om man nu ser på ett lite vidare perspektiv och funderar lite på vad som kommer hända när G+ slår upp portarna helt. Alltså när inbjudningar inte behövs mer. Tror det kommer bli en storm till G+. Jag har besökt en del siter/forum i staterna och där har folk redan börjat överge FB till förmån G+. Men vad händer egentligen när två så stora nätverk ska slåss om våran gunst? Och vad händer om Microsoft nu köper Facebook helt? Då står ju de två största giganterna mot varandra Microsoft vs Google. Jag vågar mig inte på en gissning ens. Men det närmsta året kommer bli intressant. Vad kommer dessa två att muta oss med för att stanna kvar? För som det ser ut nu så är det nog Facebook som måste ändra sin plattform, då Google+ har ett klart övertag då det gäller informationen människor emellan.

Kom gärna med dina synpunkter, hur knäppa de än är. :)

torsdag 14 juli 2011

Har hösten redan kommit?

Idag började dagen med kanonväder. Sen har det bara gott utför. Kallt, disigt och en massa regn. Känts som en riktigt höstdag nästan. Ska det fortsätta så här så har vi väl den förbannade kräksnön här i slutet på september. Då emigrerar jag direkt. :)

Men allvarligt, vad är detta för skitsommar? Kan det inte bli varmt i 2-3 veckor i sträck? Behöver det nu. I alla fall minst 20 grader, kan väl inte vara så svårt att fixa till. Blir väl att sätta på en film med massa sol i. Sista utvägen så att säga.

Vad har ni haft för er idag?

Rent ut sagt förbannad

Det kommer nu in dagligen om hundar som dör i bilar på grund av värmeslag. Massor med folk som slår sönder rutor för att hjälpa instängda hundar som lider. Precis för några minuter sen hade jag en twittare som slog in en ruta på en bil och räddade en schäfer. Tydligen hade det dött en hund där för bara några dagar sen. Vad är det för jävla människor som inte ser efter sina djur bättre? Är det varmt ska inte hunden med i bilen om man ska göra ärenden på stan. Då ska den vara hemma. Ni med hundar som läser detta, se till att era hundar har det bäst och slipper bilen när det är varmt. Tänk på att de kan inte svettas, värmen kan bara ta vägen på två ställen och det är genom munnen och trampdynorna. Var rädd om era kära vänner.

Tycker personligen att folk som låter sina hundar sitta i en bil en stekhet dag borde buras in direkt.

Tips från coachen.

Nu har jag skaffat mig en annonsör som var verkligen bra. Vem har inte letat efter dammsugarpåsar i affären och blir lika jävla galen varje gång? Denna sida har funnits länge utan min vetskap, men tjänsten är perfekt. Dammsugarpåsarna direkt i lådan dagen efter man beställt. Nu får man några microdukar med. Fördelen är att det är jäkligt lätt att få tag på rätt påsar. Det är absolut veckans bästa tips. :)

Tillbaka i etern!!

Nu så är jag tillbaka i etern efter ha legat i skuggan ett par dagar. Har inte gjort mer än det som jag ska. Skrivit 60 000 tecken på boken, städat, haft ett intellektuellt samtal med en intressant person om skrivandet, samt cyklat.

Idag när jag kom inte på Facebook så hade en kompis skrivit om damfotbollen och det VM som pågår i Tyskland. Han kallade det fjuttboll. Och jag håller med honom. De spelade urkasst sista matchen. Ibland får jag känslan att man inte får säga så om damidrott för då är man en mansgris. Jag tänker i alla fall ta upp ämnet då jag tycker en del är fel. Ta damfotboll som ett exempel. Fotboll är i mångt och mycket en kraftsport där en viss mån av finess är inbakat. men du ska kunna ta en motspelare med ryggen, kunna hålla honom på avstånd och dribbla dig förbi honom. man ska kunna ta en stenhård boll med kroppen. Visst detta gör tjejerna med, men på ett underligt sätt så blir det så lamt. Det ser ut som ungdomsfotboll på TV. är det bara jag som tycker detta?
Ska vi ta en annan sport där faktiskt tjejerna är emot reglerna och vill spela som killarna så är det ishockey. Jag tror jag sett en enda hel damhockeymatch. Det är pinsamt. Tjejerna får ju inte tacklas. Ishockey är hård kroppskontakt från början till slut. Och för tjejerna är den viktigaste ingrediensen borttagen. Hur fan kan det blivit så? Det ser dumt och helt jävla meningslöst ut. Och tjejerna själva vill lira på samma villkor som killarna. Dags för tjejerna som utövar sporten att ta i med hårdhandskarna och kräva ishockeyns själ.

Jag är för jämlikhet på alla plan, men då ska det också vara det på alla plan. Idag är det så att många tjejer som får kritik efter en prestation som varit dålig tar det bara för de är tjejer och tolkar det som en jävla mangris ger dem kritik. Så är det inte. De måste sluta tänka så. Lag som individuella sporter måste kunna ta kritiken som alla manliga sporter kan ta. Det är jämlikt. Sen måste det slutas daltas med tjejsporterna. Inga specialregler för att de är tjejer. Vi som sitter och tittar på det ser bristerna och i längden förlorar tjejerna tittare och besökare. Det vill vi ju inte. Spela spelen efter samma villkor utan några som helst undantag.

Jag vill poängtera att vårt land kryllar av duktiga idrott och sportutövare och skulle inte förundra mig om tio-i-topp listan bland svenska topputövare toppas av just tjejer. Ni är bäst på sport i vårt land. :)

onsdag 13 juli 2011

Stendött nät.

Idag har det varit en riktigt tråkigt dag. Nätet är fortfarande dött. :*)
Skrivit 30 000 tecken. Inte å däligt. Har också haft ett långt samtal med en poet omm skrivande och relaterade saker. Kul med att prata med en som sitter och skriver även om det om skilda saker. Hoppas ni haft en bra dag.

tisdag 12 juli 2011

Filmafton

Ikväll blir det filmafton. Tänkte plöja några filmer i min ensamhet. Döttrarna har farit norrut till sin kusin och hjärtat är utomlands. Nätet har strulat konstant hela dagen, så detta skrivs på mobilen. Inget hopp heller att få ordning på nätet idag. Blir en promenad och sen laga lite käk. Sen blir det film. Blir nog ett par gamla godingar tror jag. :-)

Ni får ha en fin kväll. ;-)

Gamla stationen åter i bruk

Gamla stationen i Motala Verkstad är återöppnad. Detta under några veckor då arbete vid stationen inne i stan är under ombyggnad. Stationen i verkstan har inte varit öppen på drygt 40 år. Ganska kul att få vandra ner med sina döttrar till stationen som bara ligger ett stenkast från min lägenhet och vinka av dom. Stationen i sig öppnade 1873 första gången och var i bruk till början av 70-talet. Nu förfaller stationshuset. Vilket är synd på en fin byggnad. Men allt är inte för evigt. Men nu lever stationen igen i sin sista dödsryckning.

Döttrarna på väg mot Hallsberg.

Gamla stationsskylten.

Gammal station, nytt tåg. :)

Märklig morgonupplevelse.

Min älskling ringde och väckte mig straxt efter sju. Yrvaken svarade jag och vi låg och småpratade lite. Efter en stund så gick jag upp och förflyttade mig med släpande till köket. Satte på en panna kaffe och ställde mig i fönstret och tittade upp mot himlen. När jag står där som bäst och studerar molnen som far förbi hör jag ett svagt pluttrande uppifrån backen. När jag tittar uppåt backen får jag se en mycket märklig syn. På en extremt liten motorcykel åker det en litet barn. Jag bara gapar och gnuggar mina ögon.
Motorcykeln kommer närmare och jag inser att när farkosten är så nära att jag kan se vem som kör så är det en medelålders man med skägg. Personen är alltså kortväxt(ej dvärg) och har något som ser ut som Harley Davidson, fast två nummer mindre än en normal hoj. Det hela ser så otroligt kul ut, ja eller kul, mer åt det overkliga hållet. Här kommer en pyssling på en HD klockan 07.15 som knappt syns över grannens häck och som ser ut som en knutte från Hells Angels. Helt sjukt!

Kaffet vart gott men pigghetseffekten fixade min visuella upplevelse istället.

God morgon på er! :)

måndag 11 juli 2011

Cykeltur med fart


Idag har jag tagit en grym cykeltur. For som en spottloska i trafiken. Inte en tanke varken på mig eller mitt hjärta. Pumpen ska ha sitt nu. Vill komma i form som i fornstora dar. Mitt i cyklandet så for jag förbi ett par bekanta till farsan som hade problem med sitt mobila bredband. Löste det och sen upp på hojen igen. På hemvägen cyklade jag förbi hamnen här hemma i Motala(se bild), det var skapligt fullt med miljonbåtar. Högsäsongen på kanalen har börjat och jag skulle tippa på att kulmen är om ett par veckor. Då dräller det av tyskar här. Den ena båten värre en den andra.

Väl hemma hade min dotter dragit fram min symaskin och satt helt lyrisk. Hon skrev ett sms som jag såg när jag kom hem. " Symaskinen vill jag ha när du blir gammal." Hahaha...hon tycker jag inte är gammal än. Värmde hennes fars hjärta. <3

Hoppas ni haft en underbar dag allihop.

Många som vill ha Google+

Idag har det varit en hel del som velat ha inbjudningar till G+. Så det har skickats både till kända och okända. Responsen har varit bra. Har hunnit med att testa G+ ordentligt. Mobilt fungerar G+ utan anmärkning. Både att skriva och skicka med bilder. Så ni som inte sett detta förut har endå chansen att få en inbjudan. Ge mig bara din mailadress(vilken som helst,bara den är din). Så kan ni bjuda in folk själva sen. :)

En allvarlig konkurrent till Facebook.


Har nu undersökt Google+ under ett par timmar och kommit fram till att Google+ kommer bli en allvarligt konkurrent till Facebook. Nu har jag bara ett par vänner där, men det kommer säkert bli fler med tiden. Har även testat hangout, vilket är en tjänst där du kan chatta med röst, video eller text. Fungerar utmärkt. Här ligger Google+ före Facebook som ännu inte kopplat Skype till sig. Här kan du snacka med alla i en krets. Det bästa med Google+ är dock att du bestämmer själv vad du vill dela med dig. Inga överraskningar som dyker upp i statusraden. Det är mycket bra.

Påminner om att det enda sättet att skaffa Google+ är genom inbjudan. Ge mig din mailadress så skickar jag en. :)

Google +


Så har man fått en inbjudan till Google+. Det nya sociala mediet som ska börja konkurrera med Facebook. Jag ville skriva lite om det nu när jag är helt färsk och inte kollat runt på alla funktioner än. Alltså en stämpel i tidsaxeln på vad jag tyckte just nu.
Mediet är just nu bara en beta och det krävs en invite för att få tillgång till just Google+.
Så till mitt första intryck. Då jag jämför Google+ med Facebook så kändes det lite rörigt, men det tog bara någon minut så kändes det helt okej. Jag tycker om Google+ vid första intrycket. Sidan bygger på kretsar. Man kan skapa kretsar och lägga till personer. Den stora gruppen är vänner, men därifrån kan man skapa kretsar om olika saker. Vilket gör att det som skrivs i kretsen stannar där. Jävligt bra kan jag säga. Nu ska jag utforska det mer så återkommer jag med mer info sen.

Du som vill ha en invite kan skriva till mig via mail eller som en kommentar. Jag behöver din mailadress för detta. Sen kommer jag själv välja de som får en invite, för jag vet inte hur många jag kan göra. Är ju noob på Google+ :)

Bloggvärlden är lam.

God morgon!

Jag vet inte hur mycket bloggar just du läser. Bloggvärlden har ändrats ganska drastiskt de sista 4-5 åren. Förut var det Alex Schulman som regerade bloggsverige. Det var ett helt annat klimat. Då kunde listettan spy ur sig vad som helst utan att någon brydde sig. Nu så sitter topp 50 bloggarna och skriver i princip samma sak. Mjäkigt och fullständigt intetsägande. Bloggarna som ligger i toppen och som folk oftast följer är samma skrot och korn. De visar sin outfit, berättar om sina fester, att de ska starta företag, att de har så många besökare. Visst det är kul för dem, men när fallet kommer för dom blir det hårt. För fallet kommer förr eller senare. Jag tror på människan som läser bloggar och att de växer till sig och vill ha lite mer jävlarananma. Många toppbloggare kommer då falla ner i glömska och bli en dinosaurie. ;)

Ett uttryck för att det inte accepteras att gnälla och vara mot strömmen är de reaktioner jag fick på ett inlägg i veckan. Jag gillar att det blir reaktioner, det gör bloggen levande och engagerar folk. Istället för påhopp och okvädesord i ren tristess som det ofta blir på storbloggarnas sidor. Märks tydligt att folk är grymt uttråkade att höra ungefär samma saker, dag ut och dag in. Jag kan lova att här kommer inte dagarna se likadana ut. Och känner jag mig gnällig eller missnöjd med nåt kommer jag skriva det, för vem tror att alla dessa storbloggare springer omkring på rosafluffiga moln dagarna i enda utan att känna sig det minsta missnöjd?

Nej nu ska jag äta lite frukost och sen börja arbete med boken igen....full fart framåt!!

söndag 10 juli 2011

Ett experiment.

Har funderat mycket på spridningen på de sociala nätverken och den genomslagskraft det har. Här på bloggen kan jag på ett effektivt sätt mäta just trafiken under en kortare period. Så jag skulle vilja göra ett mindre experiment. Du som läser detta klickar på Facebook-knappen alt. Twitter-knappen här nedan. Då ser jag hur många som delat detta blogginlägg. Sen kan jag se hur många som varit inne under samma period.
Då får vi ett mått på hur många som varje länkare drar till bloggen. Bara genom 2 sociala medier. Vore väldigt kul att se vad detta hamnar. Kommer presentera resultatet imorgon mitt på dan.

Annars har det varit en fin dag. Solen har skinit hela dagen på oss här i nordvästra Östergötland. Vilket man inte kan säga om andra delar av landet. :) Ni får ha en fortsatt fin kväll. :)

Gör en backup på ditt twitterkonto.

Jag skulle vilja slå ett slag för att man gör en backup på sitt twitter-konto nån gång i veckan. Detta är väldigt enkelt med denna tjänst som är helt gratis. Du behöver bara logga in med din twitter och göra vald backup. Kan göra backup på alla delar om du vill. Sen sparas den ner på din dator som fil. För extra säkerhet lägger du över filen i din Dropbox, så är du dubbelt garderad. :)


http://tweetake.com heter sidan och den är grymt lätt att använda. Så var rädd om dina tweets och de som följer dig och de du följer. Twitter är som alla andra ställen ett ställe med risk för kapning. :(

Iphone problemJag har ingen Iphone själv, utan kör Android. Men mina döttrar och älsklingen har Iphone. Min ena dotter skulle lägga till nån ringsignal för ett bra tag sen och då försvann 7 musikalbum som hon hade lagt till, bara sådär. Nu under de senaste 2 veckorna har jag sett på min twitter att folk med Iphone har förlorat en massa annat när de lägger till saker. Det har försvunnit både kontakter och all musik. Nu i morse var det en som skulle uppdatera sin Iphone och då försvann 100 appar och 300 låtar.
Jag är lite av en tekniknörd och skulle väldigt gärna vet varför sånt försvinner på Iphones när man gör vissa grejer. Det verkar så otroligt ologiskt. Så du som har ett svar, skriv gärna här och berätta. :)

Idag är det tvättardag. Så nu ska det tvättas så det ryker ur maskinerna. :) Min ena dotter och hennes kille sov över här igår och de ligger fortfarande och trynar. Så jag får ta det lite lugnt innan jag drar igång. Vill ju inte väcka dom. :)

lördag 9 juli 2011

Full fart hela dan

Idag har det verkligen varit fullt upp. Sprungit som galning med möbler hit och möbler dit. Möblera om är ett jäkla bös egentligen, men nu är det fixat. vart riktigt bra. Kommer inte komma några bilder om ni tror det. Har inga såna saker på denna blogg. Så många andra som lägger upp än det ena och än det andra. :) Mitt liv är långt ifrån perfekt och något underbart. Men jag är mig själv och kommer att så förbli. Ingen kan ändra på det.

Var tänkt att jag skulle börja skriva idag, men början kommer ske ikväll istället. Kanske kan skriva några timmar. Bara fixa en del kaffe, sen kör vi. :)

Skapande

Idag ska det städas och möbleras om här hemma. Efter det så kommer jag börja skapa. Har haft en idé under lång tid och det är att påbörja ett bokprojekt. Alltså skriva en bok. Visserligen har jag haft de tankarna länge. Har även skrivit på två andra saker, men det har inte känts rätt. Nu har jag hittat min nisch. Och jag vet att det kommer bli bra, bara jag sätter igång. Har gjort en massa bakgrundsarbete och kollat upp en massa fakta. Nu återstår bara skrivandet. Ett skrivande som kommer ta tid, men det får det göra. Målet är att skriva 20 000-60 000 tecken per dag. Kan jag hålla det så är det kanon.

Vad den ska handla om kommer jag att avslöja lite längre fram. Kan dock säga så mycket att det blir krig, kärlek och massa intriger från en svunnen tid. En tid som vi alla kanske har haft drömmar om att få uppleva. Jag tror dock inte många skulle vilja levt då. Människolivet var inte prio ett om man säger så. Utan ens liv var enormt utsatt om man rörde sig i de kretsar jag kommer skriva om. ;)
Varför jag går ut med detta här, är bara för att jag ska sätta lite press på mig själv. Så ni får gärna heja på mig under tiden. :)

fredag 8 juli 2011

Massa saker.

Idag har det varit fullt upp, i princip hela dagen. Varit hos farsan och hämtat lite saker. Vart en massa saker kan jag säga. Har en förkärlek till lite äldre saker. Så nu har jag ett lager av kökshanddukar i linne. Vart en massa såna. Kommer dela upp dom så mina döttrar inte behöver köpa några såna de första 10 åren när de flyttar hemifrån. :) Vart en del Höganäs-krukor med, vetepåsar, stor gjutjärnsmortel, böcker, väggklocka, ny kudde och filt i fleece samt en del annat.

Har alltså inte kunnat sitta vid datorn så mycket idag. har väl inte haft orken, vart väldigt mycket igår. Vart överjävligt aktiv på Twitter också de sista dygnen. Fått en del kul kontakter där. Mest IT-folk, men även lite andra kluriga människor. Förut var jag mycket på facebook, men twitter har mer och mer tagit över, då det är så otroligt bra media. Snabb respons och har man frågor till folk som vet saker så får man oftast ett snabbt svar.

Hoppas ni får en fin och stillsam fredagskväll. Själv ska jag ägna mig åt hjärtat och någon film lite senare, kanske. :)

Läsa mellan raderna.

Nåt jag aldrig förstått är varför man ska läsa mellan raderna på det folk skriver. Jag tycker det är jättekonstigt. Hur fan ska man kunna veta vad folk menar om man ska behöva tolka det dom skriver? Jag själv skriver alltid det jag menar och vill ha sagt. Spelar ingen roll vad det handlar om. Kan säga att jag blir förbannad när folk ska tolka in något annat av det jag skriver. Bara läsa och ta det som står, kan det vara så svårt?
Värst är folk som med flit skriver så du kan tolka in vad de vill ha sagt. Antingen är dessa helt bortkomna eller så vill de inte ha något sagt. Jag vet inte vad det är för fel på dom. Och dessa har ofta den fina kommentaren: Du får väl läsa mellan raderna. Usch, fy och tvi!!

Annars är det ganska bra, faktiskt. Hahahaha...

torsdag 7 juli 2011

Första live sändningen kantades av problem

Kan säga att den första live-sändningen gick åt helvete. Verkar vara nåt skit med uppkopplingen mellen servern och min dator som inte klirade. Men det vart 40 minuter prat med nära vänner, trots att det satt 17 stycken på chatten. :) 2 pratade via chatten resten var tysta. :)

Så nästa gång kommer jag strippa så kanske fler folk kommer in....hahahaha.

Livesändning ikväll 21.00

Ikväll blir det livsändning här på bloggen. Bara gå under fliken "Livesändningar".

Omkring 21.00 drar jag igång.

Välkomna till en liten frågestund. :)

Livesändningar här på bloggen.

Nu har jag kopplat en ny tjänst till min blogg. Det handlar om livesändningar som streamas i realtid. Vad är då fördelen med detta? Ja, dels är det en kul grej, men man kan använda det om man vill ha en frågestund eller bara diskutera något ämne. För dig som tittar är det enkelt. Du går bara in på fliken här ovan som heter "livesändningar". Sen startar du chatten och sen kan du skriva till mig direkt. Och förhoppningsvis få svar på frågorna du har.
När livesändningarna drar igång kommer jag att annonsera om här. Har du mig på Twitter eller på Facebook så ser du när jag är online och sänder. För så fort jag går i sändning så kommer det meddelas där. Så då är det bara att titta in. :)

Hoppas detta kan bli en kul detalj för er som läser bloggen. :)

Lite hjälp för dig.

Idag så har jag gjort en liten sak. Kommer att framöver erbjuda mig att hjälpa dig och andra att få ordning på din blogg om du inte fixar det själv. Kan även bara göra en header om du vill det. Priset är 200:- för en fullbreddsheader(1000 pixlar eller mer). Vill man ha en hel blogg gjord så är grundpriset 500 spänn. Då har du det mesta. Header, bakgrund och de funktioner du vill ha. Oavsett var du har den så fixas det mesta. Nåt jag däremot inte kan hjälpa dig med om du har en blogg på wordpress.com är att köra java-script på dessa sidor, då wordpress inte tillåter det. :( DÅLIGT WORDPRESS!!
Annars fixar jag det mesta. Skulle det vara så att du vill ha något riktigt arbetskrävande så får vi göra upp om priset.
Bilderna står du själv för, men jag kommer även fotografera sånt som du kanske vill ha med. Det är en sak mellan dig och mig. Du får alltså en helt unik blogg som inte någon annan har.

Jag kan även tänka mig att hjälpa dig med bilder som du vill ha redigerade. Där gör vi upp priset efter antalet bilder du vill ha fixade. :)

Så hör gärna av dig på min mail: anders@kungenochslaven.se om du vill fråga något eller kanske bara är nyfiken. :)

Morgonerbjudande.

God morgon på er.

Vet inte hur det är med er och era läsvanor. För egen del så är jag en periodare. Jag läser inte på långa perioder, men sen kan jag läsa 30-40 böcker under en månad. Hysteriskt läsande, alltså. Just nu är det stiltje. Men kom på något jag skulle haft ut för ett par dagar sen. Jag har ju en del partners som genererar pengar i form av reklam. En av dessa är Bokia. Nu är det så att jag fick ett mail från dom. De kör en drive under juli månad på några utvalda inbundna böcker till extrem rabatt.
Men det finns inga kampanjer utan detta är som en bonus för er läsare som vi kan ge er utan någon tjänar på det. :)
Så vill ni ha 70% rabatt så ska nu ge er in på denna sida:

http://www.bokia.se/sommarinbundet

För att nu ska få rabatten så ska ni använda rabattkoden: SOMMAR11i kassan så får ni era 70%. Kom ihåg att det bara är på de böcker i länken här ovan.
För önska er en trevlig läsning. :)

Just nu ser det ut att bli en otroligt het dag. Solen steker redan ganska hårt. Så får se om det blir skogen på dan, eller om det blir senare. :)

I vilket fall som helst så önskar jag er en trevlig dag. :)

Natten har just börjat.

Nu har natten trött in och de flesta ligger och slaggar och snarkar gott. Men tomten är vaken och skriver lite ändå. :)
Imorgon(läs idag)ska det bli fint väder och varmt. Ska ta mig i kragen och ge mig ut i svampskogen då. Kantarellerna hägrar ju. Det har ju regnat mycket i helgen och förra veckan och nu har det varit varmt några dagar, bättre förutsättningar än så blir det inte. Vet att folk plockat bra med de gula pluttarna. Så imorgon blir det nog en liten videoblogg i skogen. :)

Till er som är vakna säger jag god natt till när det blir dags att piska kudden. Till er som redan sover får man skicka en hälsning genom telepati eller nåt att ni får trevliga drömmar. ;)

Natti natti!!

onsdag 6 juli 2011

Grus i maskineriet. :(

Skulle kommit en videoblogg här för en stund sen, men får fan i mig inte ljudet att synka. Måste titta över detta lite närmare. Nu orkar jag inte, blir bara förbannad på det. :)

Så jag får skriva lite istället. Tänkte ta upp lite hur du skaffar besökare till din blogg. Bästa sättet är att helt enkelt gå in på andras bloggar och kommentera. Givetvis ska du in på stora bloggar och skriva, men även såna som passar dina intressen och det du brinner för. Kan även gå in på forum för sånt du gillar och skriva. Det viktiga är att du skriver kommentarer som är någotsånär seriösa och handlar om det inlägget handlade om. Skriv aldrig: "gå in på min blogg, den är bäst" Det är så fruktansvärt noobish och fjortisaktigt och resulterar i att ingen går in på ett sånt spam. :P

Sen vill jag poängtera att ni som bloggar skaffar twitter omgående om ni vill ha läsare snabbt. Folk som nu skaffar twitter kommer ligga långt före alla andra, när twitter blir som det är i USA, gemene man har twitter och använder det dagligen. Här är det mest media,tv,journalister,politiker och kändisar som har det. Men nu börjar det växa även bland vanligt folk. Den som inte hakar på nu kommer troligtvis att halka efter då det gäller att skaffa sig kontakter på twitter som kan generera besökare till din blogg. ;) Jag är övertygad att nästa storbloggare efter Kenza är minst lika aktiv på twitter som på sin blogg. Då kan du direkt snacka med din idol-bloggare. ;)

Nog om detta nu, ut i sista kvällssolen och njut av värmen. :)

En cykeltur

Nu tänkte jag ta en liten dusch och sen bege mig ut på hojen en sväng. Man vet aldrig vad som kan hända på den. ;) Kanske en intressant videoblogg kommer till. :) Ja vi får se helt enkelt. Min dotter har i alla fall vaknat nu och det är ju faktiskt duktigt. :)
Hjärtat håller på att utforska gamla ting idag. Får se vad det utmynnar i. :)

Förresten har ni semester eller sommarlov? Vad ska ni göra på er lediga tid?

The Kungen och Slaven DailyNu har jag hittat en ny tjänst på nätet. man kan ge ut sin egen tidning som bygger på sina kontakter på twitter och facebook. Här finns artiklar både från när och fjärran. Beroende på vilka jag följer så kommer sakerna upp. Det dom har skrivit i sina bloggar eller artiklar. Detta gör det hela till en intressant läsning med nyheter som kanske inte kommer ut och där vanligt folk kan göra sin röst hörd. Gillar konceptet. Tjänsten är helt gratis, det man behöver är ett twitter eller facebook konto. Då uppdateras tidningen hela tiden. Man kan prenumerera på den och hänga med hela tiden. Skulle vara kul med lite kommentarer om tidningen från er läsare här på min blogg. Till tidningen: The Kungen och Slaven Daily

Idag hoppas jag att jag kan presentera ännu en videoblogg. För er som känner mig så kommer den inte bli som alla andras videobloggar. ;) Så håll utkik.

Litet tips för er som gillar att tävla. Flukta in bannern här nedan. ;)

tisdag 5 juli 2011

Första halvbögiga videobloggen. :P

Nu asså!

Hej bloggen!

Asså shieeet! Idag är det massa typ som ska göras. Jag måste lägga ansiktsmask, lägga foundation och vaxa muffilatorn. Sen iväg på möten med alla min agenter och massa annat folk som bara vill träffa mig(suck). Ni märker asså att vara bloggare på denna nivå är så jobbigt, men jag bara typ älskar allt och alla. Igår kom det fram tre tjejer och bara ville kramas och ta bilder på oss ihop, Guud sååå söta vi var. Men nu har jag inte tid att skriva mer. Hörs senare.
Typ min utefitta får ni se sen. Den är så jäkla awesooome! :P

Puss på er...

(ni som inte förstod ironin i detta inlägg kan genast logga ut och vaxa benen) :P

Tidig cykeltur

Vaknade väldigt tidigt idag. Hunnit med ett ärende och även cyklat en tur. Mulet men varmt så det var ganska skönt där på cykeln. Igår kväll vart det inte mycket bloggande. Min ena dotter och hennes kille var här. Vi åt pannkaka och sen mot slutet så hjälpta jag henne igång med att starta sin blogg här på blogger. Hon hade en jättefin förut på blogg.se, men de har ändrat förutsättningarna för sina bloggare så hon la ner. Kommer lägga upp båda mina döttrars bloggar här bredvid sen. :)

Jag gillar blogger(blogspot.com) Många snackar wordpress, men de har ett enda stort fel och då får folk säga vad de vill. Wordpress tillåter inte javascript. Gör man inte det i dagens IT-värld så är man väldigt ute. Folk som har wordpress säger som försvar att javascripten är ute. BULLSHIT!!! Det har aldrig någonsin skrivits så mycket javascript det sista någonsin förut. Google som är ett världsledande företag i Internetbranschen baserar mycket av sina appar på just javascript, så då skulle dessa vara ute? Nej nej, javascripten kommer finnas kvar i många år framåt och kommer förfinas ännu mer. Sen får wordpress-nördarna säga exakt vad de vill. Det är stenålderna att inte kunna lägga in javascript i sin blogg. :)

God morgon på förresten, ni har väl vaknat nu efter denna bloggning? ;)

måndag 4 juli 2011

En fuling!

Tänkte göra en riktig fuling nu. Tycker du ska nominera mig till Blogg Awards 2011. Detta gör du här. Nominera mig till guldpennan.
Bara för att det skulle vara kul, inte för jag har nån chans men bara grejen vore lattjo. :)
Så in och nominera med er. Här gör ni det.

Den som nominerar mig först och skriver en kommentar här om det får en kram. ;)

Idioter till bloggare.

Jag kan säga att jag läser en hel del bloggar under en vecka. Det som irriterar mig allra mest är att många av de största bloggarna utmålar sig till kändisar. Hur fan kan man utmåla sig till kändis när man bara är bloggare med några tusen läsare? Vad har de gjort för att få titulera sig kändisar egentligen enligt dom själva? Nån jävla inbillad kändisskap av förvuxna fjortisar. Helt sjukt.
Bara för man har en blogg som blivit populär så innebär inte det att man är kändis. För att överhuvudtaget få titulera sig kändis bör man ju ha gjort något. Det blir man inte per automatik bara för man har 50 000 fjortisar som skriver kommentarer på sin blogg. Så otroligt töntigt. Hahaha...

I början på 2000-talet hade jag Sveriges största oberoende jaktsite, med över 600 000 besökare per år. Den största hade 900 000 och var jägareförbundets hemsida. Jag for på mässor och folk dunkade mig i ryggen och tyckte det var kul att träffas. Mer än så var det inte. Men kändis blir man inte för så lite. Inte ens på sin egen gata. Kom igen om du skrivit tio böcker som sålt bra, eller vunnit VM i konståkning eller vad som helst där du med kropp, sinne eller kreativitet har skapat nåt eget och med egna medel. Då kan vi diskutera kändisskapet. :)

Ha en fin dag där ute. :)

söndag 3 juli 2011

Härlig söndag


Idag har jag varit hos min far och hans fru. Tog cykeln och svettades som en gris på vägen dit. Varmt och fuktigt. Syns kanske på bilden att jag ser lite svitter ut. :) Var en fin dag med nybakad rababerkaka och senare lite grillat griskött och pommes. På det än hemgjord sås, gjord på cremé fraiche, fetaost och vitlök. Förbannat god. Hjälpte dem med att få fram en del bilder som ska framkallas med.
Sen tog jag cykeln hem och vart lite svettig på tillbakavägen. :)
Hoppas ni andra har haft en fin dag.

Söndagsmorgon.

Idag mår jag lite risigt. Känner av bröstet och det är lite allmänt tråkigt. Ska dock ut till farsan idag och hjälpa honom att framkalla bilder via nätet. Kan vara lurigt när man inte är jättehaj på det. Blir väl fika och en bit mat där med. :) Så nu ska jag bara fixa till här hemma lite och sen ta en dusch, sen bär det iväg på cykeln.
Idag kommer mina döttrar hem från Örebro med. Ska bli kul att få höra deras historier som hänt i veckan. :)

Jag har ju inte gjort så mycket reklam på Dropbox förut. Men då jag hjälpte Martin Melin igår med lite mailproblem så tänkte jag ändå ta upp Dropbox. Det fungerar som en extra liten hårddisk. Gratisversionen är på 2GB, men det finns även betalversioner där du kan få med än 100GB. För mig räcker 2GB, då jag kan dela lite foton via den och ha mina viktigaste filer där. Typ CV och lite annat. Då kommer jag åt dem när jag vill och vart jag vill, behöver bara en dator och uppkoppling. Det som gör att Dropbox är så bra är att det är användarvänligt. Du synkar bara din Dropbox på datorn med din nätversion, kan inte bli lättare. :) Så testa på den om du tycker det är nåt för dig.
Dropbox

Optimering av bloggen igår gick kanoners! Nästan 500 besökare på ett dygn. Förut har jag legat på mellan 5 och 30 besökare per dygn. Det går bara man ger sig fan på saker och vet vad man gör. :)

Ha det göttigt!!

lördag 2 juli 2011

Personlig rådgivare

Idag eller rättare sagt på kvällskvisten har jag av någon jäkligt konstig anledning fungerat som nån teknisk rådgivare åt Martin Melin. Vet inte om alla kommer ihåg honom, men han var den första att vinna Robinson. Han är numera också gift med den kända författarinnan Camilla Läckberg. Följa dessa är sällan tråkigt, man får skratta en hel del. :)
Jag har honom ju på Twitter och det liksom bara rullade på där. Först var det hans air-condition som strulade, så jag försökte med hjälp av en bild på panelen få igång den....hahaha. Sen fick han problem med att skicka nåt större mail, då var jag där med och petade. Jävligt märkliga saker kan hända på Twitter.
På min gamla twitter följde jag Kylie Minogue. jag kommenterade nåt inlägg då helt plötsligt kom det ett privat meddelande från henne, där hon skrev att hon längtade till Sverige och den sköna sommaren här. Vi växlade några meddelanden. Var rätt overkligt, men kul.
Vad händer imorgon? Kanske Barack Obama vill ha festråd inför 4 juli firandet. :P

Twitter

Jag har sagt det förut och kommer göra det igen och igen. SKAFFA TWITTER!!!
Många som sitter på Facebook, skriver uppdateringar hela tiden. På Twitter blir detta roligare. Har du en hemsida eller blogg så är Twitter ett otroligt bra komplement.
Så när du läst detta så följer du fågeln här nedan, skaffar ett konto som givetvis är kostnadsfritt och när du är klar med det så följer du mig @kungenochslaven eller trycker på follow-knappen.

Länk till Twitter

Follow kungenochslaven on Twitter

Inte så svårt och nu kommer kunna följa vilka ni vill. Bara lägga till de ni vill följa. Om det så är Nisse Hult i Skebokvarn eller Barack Obama. Följer ni mig så lovar jag att jag följer er. :)

Nu blir det reklam.

Tänkte bara skriva lite och göra reklam för en väldigt bra blogg. Designen på den är också väldigt bra. Hon har gjort den helt själv med. Sånt ska lyftas fram. :)

Kavat i kvadrat

För er som gillar konst,foto och musik kan det vara nåt. :)

Förövrigt så gick åskan här förut och störde mig. Ur med alla sladdar. Det var ett hejdundrande när blixtar och muller kom samtidigt. Då är det nära. Tänk om vi kunde ta tillvara dessa krafter, då skulle vi kunna slå igen alla kraftverk i världen. :) Kom på en sån lösning och du behöver inte göra nåt mer efter det, bara sitta och lata dig hela dagarna.

Vad har våra svenska tjejer gjort för att förtjäna detta??

Läste Kenzas blogg på morgonen och hennes vänner hade blivit bortförda i en taxi på Rhodos. Tydligen så var det våldtäktsförsök på tjejerna, men de klarade sig undan. Efteråt satt de hos polisen och blev misstrodda vad de varit med om. Gliringar från polisen om att de var svenska tjejer och så vidare. I polisens ögon var de bara svenska slampor.
Jag blir så in i helvete förbannad på denna syn på våra svenska tjejer. Grekerna har ännu en gång visat vad de anser om svenska tjejer. Uppmanar alla att bojkotta Grekland. De ska fan inte ha en krona från oss i turistkassan. Kan de inte respektera oss så kan de stå där med sina öar och alla annan skit.
Åk inte dit, utan visa att vi inte tar vilken skit som helst!!

Kenzas inlägg: http://kenzas.se/2011/07/02/2a-juli-2011-pa-rhodos/

Nya förutsättningar

Idag ska jag börja marknadsföra bloggen lite bättre. Började lite smått igår och med det lilla jag gjorde då så steg antalet besökare med 400%. Ganska bra. Så nu blir det optimering av bloggen så får vi se var vi landar. :) Har du själv en blogg som du vill få in mer besökare på så kan du ju höra av dig så ska du få lite tips. :)

Idag är det trökväder. Mulet och disigt. Ganska varmt dock. :) Ska ta mig en cykeltur här vad det lider om det inte börjar regna. :(

Vad ska ni själva hitta på idag?

fredag 1 juli 2011

Ingen jävla modeblogg

Ikväll fann jag en blogg som definitivt inte är som andra. Det är Jocke som skriver om sitt liv. Ja, man kan säga att han är vidrig ibland, så för kräsmagade så ska ni inte läsa bloggen. Jag klara det mesta och har skrattat så tårarna rinner. Lite fredagslektyr för de hårda hittar du här:

Ingen jävla modeblogg

Bloggsfären

Bloggsfären är ett uttryck för alla som bloggar. Många är de som har större bloggar idag. Kenza är dock onekligen den störst bloggaren i Sverige idag. Hon har gått förbi både Kissie och Blondinbella med hästlängder. Inte för jag fattar varför, för bloggarna skiljer sig inte så mycket. Blondinbella har dock vuxit till sig och tagit klivit in i vuxenvärlden det sista året. Mycket affärer och annat snack på hennes blogg.
Killarna lyser med sin frånvaro i toppen, tyvärr. Hade varit kul med en där som kunde rör runt lite i hönsgården. :)

Vilka bloggar är mina favoriter då? Har några jag besöker regelbundet och läser allt.

Tjuvlyssnat är en kul blogg med saker som folk hört. Riktigt dråpliga konversationer som kommer upp där. :)

Tinkerbella är en ung fotograf som skriver bra och hon har mycket fina bilder och filmer som är rätt kul att kolla på.

Sen har jag väl inte några mer uttalade bloggar, utan det blir mest att jag kikar in ibland. Det gör jag på dessa ovan med, men där läser jag ikapp när jag inte kollat på några dagar. :)

Här bredvid har ni också några bloggar jag tycker ni ska läsa. De är fina och intressanta. :)

Juli månad

Jaha nu sitter man här och det är 1 Juli. Tiden går fort. Sommaren i detta land är så otroligt kort. Vi liksom bara får snudda vid värmen och sen är den över. 2010/2011 års vinter var ju 5 månader lång med snö här i södra Sverige. Ska jämföras med 2 månader högsommar om man har tur. Tyvärr kommer dessa två månader inte bli verklighet i år som det ser ut nu. Jag lider mest med alla ungar som ska bada och bygga sandslott hela sommaren. Kunde väl bli fint 3-4 veckor nu så de kan få sin sommar.

Själv sitter jag intrasslad i sladdar. Detta elände kommer jag ta bort vid 16.30. :) Då är dygnet med ekg:et över. Dosan behöver jag inte åka upp med förens på måndag, så jag kan ta helg utan att behöva fjanta omkring. Det blir det tillräckligt med ändå.
Sökt en massa jobb nu med. Uppgraderade mitt CV till en lite flashigare stil. Här i stan är det skapligt kört med arbete, så det är större städer i närheten som gäller.
Motala som på 80-talet blomstrade av jobb har blivit en stad med nedåtgående trend. Företagen är många som lägger ner och flyttar sin tillverkning utomlands. Det är ju en sak, men massa företag följer med i nedgången då de haft dessa som sina största kunder. Allt från underleverantörer till tjänstesidan. Tråkigt, för Motala är en fin stad. Speciellt nu på sommaren med alla bad och alla vattendrag. Vättern och Boren på varsin sida och Motala Ström och Göta Kanal som rinner därimellan. Tyvärr så hjälper inte det. Det som kan rädda staden är de nya byggena för både tågtrafik och biltrafik. Brobygget över Motalaviken kommer göra staden mer tillgänglig för den tunga trafiken, vilket kan skapa jobb på sikt. Men även dubbelspåret till Mjölby, gör att folk kan ta sig snabbare och lättare till orter runt omkring.

Vi får väl se vad som händer med denna stad i framtiden.