Google+

fredag 15 juli 2011

Kampen om människorna kan börja.

Jag vet inte hur aktiv du är på de sociala nätverk som finns idag. Antar du är som de flesta, går in på Facebook ibland, skriver lite till folk, spelar nåt spel och tittar runt lite. Facebook har inte haft någon egentlig konkurrent fram tills nu. Google+ har slagit upp portarna till ett nytt socialt nätverk. Om man jämför dessa två så är en del likt, men man kan påstå att Google+ är det Facebook inte är.
Det finns några mycket viktiga punkter. Dels så äger du rätten till det du lägger upp på G+, det gör du inte på Facebook. På G+ väljer du själv med vilka du vill dela information med, ner till minsta vän. Du behöver inte ens vara vän med folk för att kunna dela information.
På FB är det väldigt krångligt med att skapa grupper för såna åtgärder. På G+ drar du bara in de du vill ha med i kretsen(cirkeln) sen är det klart. Mycket bra om man har föreningar eller spelar onlinespel, ja eller för företag. Nyttan är oändlig. Och du du hanterar detta otroligt enkelt.

Om man nu ser på ett lite vidare perspektiv och funderar lite på vad som kommer hända när G+ slår upp portarna helt. Alltså när inbjudningar inte behövs mer. Tror det kommer bli en storm till G+. Jag har besökt en del siter/forum i staterna och där har folk redan börjat överge FB till förmån G+. Men vad händer egentligen när två så stora nätverk ska slåss om våran gunst? Och vad händer om Microsoft nu köper Facebook helt? Då står ju de två största giganterna mot varandra Microsoft vs Google. Jag vågar mig inte på en gissning ens. Men det närmsta året kommer bli intressant. Vad kommer dessa två att muta oss med för att stanna kvar? För som det ser ut nu så är det nog Facebook som måste ändra sin plattform, då Google+ har ett klart övertag då det gäller informationen människor emellan.

Kom gärna med dina synpunkter, hur knäppa de än är. :)

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Skräpkommentarer belönas med IP-bann. ;)