Idag är det lördag så då får vi gotta i oss lite. Här är ett recept på vaniljfudge. Lätt att göra och smakar jäkligt gott.
Ingredienser (24 portioner)
3/4 dl vispgrädde
225 g strösocker
75 g smör
1 msk honung
50 g hackad vit choklad
1 1/2 tsk vaniljsocker
skalet av en lime
225 g strösocker
75 g smör
1 msk honung
50 g hackad vit choklad
1 1/2 tsk vaniljsocker
skalet av en lime
Tillagning
- Värm försiktigt vispgrädde och strösocker i en tjockbottnad kastrull.
- Rör försiktigt med en slev tills sockret löst sig. Tillsätt smör och honung under omrörning.
- Låt koka utan lock till 116 grader. Mät med en bra termometer, helst elektronisk.
- Ta kastrullen från plattan och låt svalna en aning (under 100 grader.
- Rör ner vit choklad, vaniljsocker och limeskal. Vispa tills smeten är väl blandad och krämig.
- Häll upp massan i en form med raka kanter, ca 12x12 cm täckt med bakplåtspapper. Låt svalna något.
- Skär med oljad vass kniv fyrkantiga bitar. Låt kallna.
- Förvara bitarna i plastlådor i kylen.
Inga kommentarer :
Skicka en kommentar
Skräpkommentarer belönas med IP-bann. ;)