ngredienser (4 portioner)
Potatisgnocchi
½ kg potatis
3 msk riven parmesanost
1 äggula
3 ½ dl vetemjöl
riven muskot
Tillbehör
1 pkt bacon
3 kvistar salvia
4 msk olivolja
12 halverade cocktailtomater
1 vitlöksklyfta
salt och peppar
½ dl hyvlad parmesanost
Tillagning
Potatisgnocchi
½ kg potatis
3 msk riven parmesanost
1 äggula
3 ½ dl vetemjöl
riven muskot
Tillbehör
1 pkt bacon
3 kvistar salvia
4 msk olivolja
12 halverade cocktailtomater
1 vitlöksklyfta
salt och peppar
½ dl hyvlad parmesanost
Tillagning
- Skala, koka potatisen mjuk och pressa potatisen.
- Blanda med 3 msk parmesanost, äggula och vetemjöl till en något kladdig deg.
- Knåda den smidig i några minuter.
- Dela degen i 4 delar, rulla varje del till en 2 cm tjock rulle, skär i 2 cm långa bitar.
- Strimla och stek baconet knaprigt. Låt rinna av på hushållspapper.
- Stek salviabladen i olivolja med tomater och pressad vitlök på svag värme.
- Koka gnocchin i lättsaltat vatten tills de flyter upp till ytan (tar 2-3 minuter).
- Låt rinna av och stek dem sedan i olivolja så att de får en fin yta.
- Servera med knaperstekt bacon, hyvlad parmesan, salvia, tomater, salt och peppar.
Inga kommentarer :
Skicka en kommentar
Skräpkommentarer belönas med IP-bann. ;)