Hallongrottor är löjligt goda och väldigt lätta att baka. Sen ger de en smak av sommaren, så här när hösten står för dörren.
Ingredienser (20 portioner)
150 g rumsvarmt osaltat smör
¾ dl strösocker
1 msk vaniljsocker
1 nypa salt
200 g vetemjöl
1 tsk bakpulver
ev 1-2 msk kallt vatten
fast hallonsylt
Tillagning
150 g rumsvarmt osaltat smör
¾ dl strösocker
1 msk vaniljsocker
1 nypa salt
200 g vetemjöl
1 tsk bakpulver
ev 1-2 msk kallt vatten
fast hallonsylt
Tillagning
- Rör samman smör, strösocker, salt och vaniljsocker.
- Blanda bakpulver med vetemjölet och arbeta in det i smörblandningen. Känns degen lite för smulig kan man tillsätta 1-2 msk kallt vatten.
- Rulla ut degen till en längd och låt den vila i 15-20 minuter i kylskåp.
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Dela degen i 20 delar. Rulla dem till kulor och lägg i småbrödsformar.
- Gör en urgröpning i varje kula med ett mjölat pekfinger och fyll med hallonsylt.
- Grädda i 12-14 minuter. Har de inte fått färg kan man sätt dem högt upp i ugnen de sista minuterna.
Inga kommentarer :
Skicka en kommentar
Skräpkommentarer belönas med IP-bann. ;)