Kalagoda tekakor som nästan smälter i munnen. Bäst nybakade men går med fördel att frysa.
Ingredienser (20 portioner)
50 g jäst
5 dl fingervarm (37 grader) mjölk
3 msk honung
1 äggula
13-14 dl vetemjöl special
200 g rumsvarmt smör
1 tsk salt
Tillagning
50 g jäst
5 dl fingervarm (37 grader) mjölk
3 msk honung
1 äggula
13-14 dl vetemjöl special
200 g rumsvarmt smör
1 tsk salt
Tillagning
- Lös upp jästen i den fingervarma mjölken.
- Tillsätt honungen, salt, äggula, 13 dl av mjölet och klicka i smöret. Arbeta kraftigt i 5 minuter. Låt jäsa i 45 minuter.
- Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda den.
- Dela degen i 20 lika stora delar och forma dessa till bullar.
- Låt jäsa i 5 minuter.
- Kavla ut till runda kakor och nagga med en gaffel.
- Placera tekakorna på en plåt med bakplåtspapper.
- Låt jäsa i 30-40 minuter.
- Sätt ugnen på 250 grader.
- Spreja in vatten i ugnen och ställ in bullarna.
- Grädda mitt i ugnen i 8 minuter.
Inga kommentarer :
Skicka en kommentar
Skräpkommentarer belönas med IP-bann. ;)