Ingredienser (12 portioner)
100 g mörk choklad (70 %)
100 g Marabou mörk eller annan mörk mjölkchoklad
100 g mjölkchoklad
5-6 marshmallows
1 dl salta jordnötter
12-15 Dumle
½ dl skalade pistagenötter
½ dl daimkulor eller crunchy strössel
100 g Marabou mörk eller annan mörk mjölkchoklad
100 g mjölkchoklad
5-6 marshmallows
1 dl salta jordnötter
12-15 Dumle
½ dl skalade pistagenötter
½ dl daimkulor eller crunchy strössel
Tillagning
- Dela chokladen i mindre bitar och smält över ett vattenbad (håll gärna de olika chokladsorterna lite separerade)
- Dela marshmallowsarna i mindre bitar och hacka jordnötterna grovt.
- Strö ut hälften av fyllningen (marshmallowsarna, jordnötterna, dumlen, pistagenötterna och daimkulorna/crunchy strösseln) i botten på en form (c:a 25x15 cm).
- Häll på dem smälta chokladen och strö över andra halvan av fyllningen.
- Dra med en gaffel så att fyllningen täcks med choklad (men det är snyggt om man kan se ett marmorerat mönster av de olika chokladsorterna).
- Ställ kallt för att stelna.
- Skär eller bryt bitar innan servering.
Inga kommentarer :
Skicka en kommentar
Skräpkommentarer belönas med IP-bann. ;)