En nyttig rätt som går snabbt att laga.
Ingredienser (4 portioner)
400-500 g kycklingfilé
½ dl rapsolja
1 röd strimlad paprika
1 gul strimlad paprika
1 liten strimlad purjolök
200 g färska böngroddar
4 portioner äggnudlar
cashewnötter
Marinad
2 tsk färsk riven ingefära
3 msk japansk soja
2 msk pressad lime
3 msk thai sweet-chilisås
½ dl rapsolja
1 röd strimlad paprika
1 gul strimlad paprika
1 liten strimlad purjolök
200 g färska böngroddar
4 portioner äggnudlar
cashewnötter
Marinad
2 tsk färsk riven ingefära
3 msk japansk soja
2 msk pressad lime
3 msk thai sweet-chilisås
Tillagning
- Skär kycklingköttet i stora strimlor.
- Blanda soja, lime, thai sweet-chilisås och ingefära till en marinad och lägg i kycklingstrimlorna.
- Hetta upp rapsoljan i wok eller större stekpanna.(rejält)
- Fräs upp lök och paprika på hög värme under omrörning.
- Lägg i kycklingbitarna och låt marinaden följa med.
- Lägg i böngroddarna på slutet när kycklingen börjar bli genomstekt.
- Servera med nykokta äggnudlar och cashewnötter.
Inga kommentarer :
Skicka en kommentar
Skräpkommentarer belönas med IP-bann. ;)