Ingredienser (20 portioner)
3 ägg
2 ½ dl socker
100 g smör
1 dl mjölk
2 ½ dl vetemjöl
1 dl kakao
½ tsk vaniljpulver
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
Hallonfrosting
80 g Philadelphiaost
50 g mjukt smör
200 g florsocker
1 msk vaniljsocker
3 msk koncentrerad hallonsaft
ev. röd karamellfärg
Garnering
strössel
Tillagning
3 ägg
2 ½ dl socker
100 g smör
1 dl mjölk
2 ½ dl vetemjöl
1 dl kakao
½ tsk vaniljpulver
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
Hallonfrosting
80 g Philadelphiaost
50 g mjukt smör
200 g florsocker
1 msk vaniljsocker
3 msk koncentrerad hallonsaft
ev. röd karamellfärg
Garnering
strössel
Tillagning
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Vispa ägg och socker pösigt. Smält smöret, häll i mjölken och blanda i äggsmeten.
- Blanda de torra ingredienserna och vänd försiktigt ner i smeten.
- Ställ ut muffinsformar i en muffinsplåt och fyll denm till två tredjedelar med smet.
- Grädda c:a 15 min i mitten av ugnen.
- Hallonfrosting: Vispa smör, florsocker, vaniljsocker och hallonsaft krämigt.
- Vispa i Philadelphiaosten.
- Färga eventuellt frostingen med någon droppe röd karamellfärg.
- Spritsa ut frostingen den på cupcakesen och garnera med strössel eller färska hallon.
Inga kommentarer :
Skicka en kommentar
Skräpkommentarer belönas med IP-bann. ;)