Ingredienser:
800 g färs, vildsvin eller nöt
2 msk dijonsenap
0.5 msk paprikapulver
0.5 msk muskot, malen
1 krm cayennepeppar
0.5 msk rökt paprikapulver
2 tsk rökt anchochilipulver
2 tsk salt
0.5 dl kallt vatten
2 msk dijonsenap
0.5 msk paprikapulver
0.5 msk muskot, malen
1 krm cayennepeppar
0.5 msk rökt paprikapulver
2 tsk rökt anchochilipulver
2 tsk salt
0.5 dl kallt vatten
Ostkräm:
2 dl crème fraiche
100 g grönmögelost,
ex kvibille
0.5 st citron, saft och skal
100 g grönmögelost,
ex kvibille
0.5 st citron, saft och skal
Övriga ingredienser:
4 st gula lökar med mycket skal på
8 skivor tysk sockersaltad skinka
Romansallad
4 st Ciabattabröd
1 st vitlöksklyfta, skalad
Olivolja att ringla över brödet
8 skivor tysk sockersaltad skinka
Romansallad
4 st Ciabattabröd
1 st vitlöksklyfta, skalad
Olivolja att ringla över brödet
Gör så här:
- Texasburgare Börja med det som tar längst tid! Rulla in lökarna i aluminiumfolie.
- Lägg dem på glöden, vänd dem då och då.
- Låt de ligga tills de är mjuka, ca 20 min, längre om de är stora.
- Blanda färsen med senap, kryddor och vatten.
- Forma till burgare och grilla på grillen.
- OBS! Använder du nötfärs kan du grilla dem lite röda. Det är däremot viktigt att alltid se till att vildsvinkött blivit genomvärmt till mer än 68 grader innan man äter det.
- Gnid in ciabattan med vitlök och lägg på grillen tills de får fin färg.
- När burgarna börjar bli klara, grilla skinkskivorna snabbt.
- Ostkrämen Mosa osten med en gaffel tillsammans med crème fraiche, citronsaft och rivet skal.
- Ta löken från elden och ta ut det innersta, det ska vara alldeles mjukt.
- Lägg det i en skål och krossa det med en gaffel eller kläm ut löken direkt på burgaren.
- Servering Lägg lite ostcreme på botten av brödet och lägg på ett salladsblad, burgaren, lök på och avsluta med den bräckta skinkan.
- På med locket och ät!
Inga kommentarer :
Skicka en kommentar
Skräpkommentarer belönas med IP-bann. ;)