En rätt som passar både för fest och en vanlig söndagsmiddag.
Ingredienser (4 portioner)
600 g fläskfilé
8 soltorkade tomater i olja
½ dl färsk basilika
100 g skivad parmaskinka
125 g mozzarellaost
1 msk olivolja
1 tsk salt
1 krm nymald svartpeppar
Tillagning
Ingredienser (4 portioner)
600 g fläskfilé
8 soltorkade tomater i olja
½ dl färsk basilika
100 g skivad parmaskinka
125 g mozzarellaost
1 msk olivolja
1 tsk salt
1 krm nymald svartpeppar
Tillagning
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Snitta filén längs med (men inte helt igenom) och banka ut den med en köttklubba.
- Låt tomaterna rinna av och strimla dem.
- Skiva mozzarellan.
- Lägg tomater, mozzarella och basilikapå filén.
- Tryck till fyllningen och rulla ihop fläskfilén. Salta och peppra.
- Linda runt parmaskinkan.
- Bind om med steksnöre.
- Bryn filén ordentligt runt om i olivolja och smör.
- Lägg över filén i en ugnssäker form och stek mitt i ugnen 20–25 minuter tills den nått en innertemperatur på 68 grader.
- Ta ut och låt köttet vila 10 min under folie. Skär upp i centimetertjocka skivor och servera med tillbehören.
Inga kommentarer :
Skicka en kommentar
Skräpkommentarer belönas med IP-bann. ;)