Google+

måndag 3 oktober 2011

Google+Tänkte jag skulle gå igenom lite sociala medier ett tag framöver. Börjar med Google+ som blivit den nya uppstickaren. Det är många nya som joinar just nu så då kan det vara på sin plats med lite info om sajten.

Google har förut gjort sina tappra försök att skapa sociala nätverk. De har några igång men det är inga globala nätverk utan har lokalt mycket folk. Google+ är ett projekt som började med att man bara kunde bli inbjuden till nätverket. Då i slutet på juni så var det rätt många som hakade på. Sen avstannade det lite som det brukar göra. När sen nätverket släpptes fritt för alla över 18 år så exploderade antalet nya användare och är idag upp på cirka 50 miljoner. Långt ifrån Facebook visserligen, men då ska man veta att det tog Facebook 3 år att få 25 miljoner användare. Google+ har funnits i drygt 3 månader. V

Man ska komma ihåg att Google+ är under uppbyggnad och det kan vara strul med appar till mobila enheter, men för det mesta fungerar det mycket bra. Det finns även en del tillägg i Google Chrome som gör Google+ ännu bättre.

Strukturen på sajten är olika andra nätverk, förutom ett fåtal andra mindre nätverk. Här koncentrerar man sig på flödet och har cirklar man delar in folk i. Man kan dela in folk i en enda cirkel om man vill, men man kan skapa väldigt många och dela in folk i olika kategorier. Du sätter begränsningen där. De man följer kan vara vem som helst. Men om personen väljer att inte följa dig så ser du bara de offentliga inläggen.
Inläggen skriver man som vanligt, men innan man skickar så väljer man vilka som ska se det. Alltså, man väljer en eller flera cirklar som ska se det, eller om du bara att en person ska ska det så går det också bra. Eller så gör du inlägget publikt och då kan alla se det.

Google+ har en grym grej och det är Hangout. Det är en chattjänst som man kan välja att sitta med cam eller bara röst eller om man bara vill skriva går det bra. Man kan vara 10 stycken samtidigt. Det som är bra är att man kan köra en utvidgad hangout och då kan man jobba i Google Docs till exempel. Vilket är ypperligt för folk som har grupparbeten eller vill ha ett möte. Man kan även dela sin skärm, föra anteckningar och skissa tillsammans. Har själv suttit i några hangouts och dessa har fungerat väldigt bra. Och det är riktigt kul. Hoppa på en hangout kan man göra när det kommer i flödet. Riktigt kul om man vill lära känna nytt folk. :)

Sökfunktionen gör att du kan söka på Google+ eller på webben.

Google+ nyttjar Picasa som fotoalbum. Picasa ägs av Google och är ett väldigt bra fotoalbum. Därifrån kan du styra exakt vad som ska visas och inte visas. kan även ladda upp bilder vi datorn direkt, som då hamnar i ett eget album på Picasa.

Det finns även spel som på Facebook. Men fördelen här är att spelen har ett eget flöde så du ser inte detta om du inte vill det, utan ser det i ett eget flöde. Mycket bra. :)

Många dömde ut Google+ från början, men nu verkar det vara som Google+ är här för att stanna. Vi kan vänta oss en hel del nya saker på sajten inom den närmsta framtiden. Google har mycket i sin låda som de säkert kommer integrera på Google+. Företagen väntas att komma in under hösten, vilket kommer få ett väldigt intresse i sig.

Om jag ska sammanfatta Google+ med några få rader så blir det att man ska inte jämföra Facebook eller Twitter med Google+. Du skriver hur långa meddelanden du vill, du väljer enkelt vem som ska se vad med dina cirklar och du kommer träffa väldigt mycket nytt folk. Jag har fastnat för Google+ pga att man träffar så otroligt mycket nya intressanta människor. Så har du inte testat sajten så tycker jag du ska göra det. Mig hittar du här på Google+.Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Skräpkommentarer belönas med IP-bann. ;)