Google+

onsdag 5 oktober 2011

Besvikelsen över Apple.

Så här morgonen efter Apples event så har det mesta sjunkit in. Innan jag slog ihop ögonlocken i natt så tittade jag på eventet på Apples sida. Måste säga att det Apple kom med var en stor besvikelse. Jag är inget Apple-fan, men jag hade räknat med mer. Apple har haft väldigt god tid på sig att komma med något nytt. Visst, om du köper Iphone 4S så får du några nyheter, ny kamera, Siri, ny processor och snabbare dataöverföring(3g turbo) iOS 5 kommer också, men det kan du ha på din befintliga Iphone 4, bara att uppgrader den gratis när den kommer.

Inte ens ett nytt utseende har Apple förmått sig att få fram, utan här kör man med Iphone 4-skalet. Det känns fattigt och otroligt trist. Förstår de Apple-fans som är besvikna idag. Det har ni all rätt att vara.

Tittar man på de nyheter som Apple lagt till på Iphone 4S sår är det väl bara Siri som är något nytt och det har Apple köpt så det är ingen egen idé från början. Dubbelkärning processorer har snart funnits ett år på mobilerna. Dataöverföringen har också ökat i fart. Nu går det i 3g turbo fart, alltså inte 4g. Och kameran är heller inget nytt. Att de sen la till att det fanns ansiktsigenkänning var bara löjligt.  Finns mobilkameror med mycket mer avancerade funktioner än så, som är otroligt bra dessutom.

Det Apple gjorde igår var att släppa in Android för att kunna dra ifrån nu. Android-tillverkarna måste ha gnidit sina händer igår. För Apple har lämnat en lucka som gör att Android-mobilerna kan komma att ligga steget före även om Iphone skulle komma med en ny mobil inom ett halvår. Men den störst förlusten är nog den besvikelse som är väldigt påtaglig bland folk. Tror nästan det varit bättre om de väntat några månader och släppt en ny telefon då än att göra på detta vis.

Kan väl tillägga att de också presenterade nya Ipod Nano. Om det nu är folk som är intresserade av mp3 spelare numera. Visst de kan göra lite mer, men inget som en mobil inte kan göra idag. Kändes mer som ett skämt.

iOS 5 är väl det som var mest positivt. Det kommer en del nya funktioner som kan vara bra. Men som någon sa: -Okej, då kanske Iphonen börjar fungera som en normal mobil.

Istället för att ta ett steg framåt så känns det som Apple tog ett steg bakåt igår. Inget avstamp för framtiden utan bara nåt vi sett förut. Pinsamt Apple.

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Skräpkommentarer belönas med IP-bann. ;)