Google+

måndag 27 maj 2013

Kungen kock bjuder på vegetarisk grillspett.

Vegetariska grillspett



















Recept: 

450 g skogssvamp
1 medelstor tomat (gärna heirloom)
1 stor squash
1/2 stor gullök
1 stor paprika
1 medelstor aubergine
120 ml balsamvinäger
170 g honung eller agave
1/2 litet knippe färsk basilika
10 bambuspett

Instruktion:


  1. Lägg grillspetten i blöt i 45 minuter. Det hindrar att de blir brända på grillen.
  2. Skär upp grönsaksbitar i jämna storlekar och trä dem på grillspetten. Ordna grönsakerna så att olika färger hamnar intill varandra. Tänk regnbåge! Kom ihåg att den här rätten går att äta med händerna, utan kniv och gaffel.
  3. Till grönsaksglasyren blandar du balsamvinäger och honung (eller agave) och låter sjuda i 10 minuter.
  4. Låt glasyren svalna till rumstemperatur. Glasyren blir tjockare när den svalnar, men ska fortfarande vara flytande som honung.
  5. Smula basilikan för att frigöra smaken och lägg den i glasyren medan den är varm.
  6. Grilla grillspetten på en föruppvärmd grill vid 205–230°C. Försök att få fram grillsmaken och en grillyta på ett par sidor av spetten. Det bör inte ta mer än högst en minut per sida.
  7. När grillspetten ser färdiga ut lägger du dem på en tallrik och skedar på glasyren på spetten. Glasyren rinner då ner och täcker resten av grönsakerna. Se till att du får med mycket av basilikan i glasyren.

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Skräpkommentarer belönas med IP-bann. ;)