Google+

lördag 11 maj 2013

Kungens kock presenterar pestolax.

Pestolax










Recept:


4 laxfiléer á 168 g, utan skinn
1 knippe färsk basilika
1/4 kopp (14 g) pinjenötter
1 hackad vitlöksklyfta
4 matskedar olivolja (extra virgin), plus 1 matsked att droppa med
1 citron
3 matskedar vatten
2 matskedar pecorino eller parmesan, riven
en nypa salt
en nypa svartpeppar

 Instruktioner:


1. Hetta upp en stor stekpanna på medelvärme i 3 minuter. Häll i olivolja.

2. Lägg i laxen med skinnet nedåt i stekpannan och vrid upp till högsta värmen. Stek i 3 minuter. Krydda lätt med salt och peppar. Vänd laxen och stek i ytterligare 3 minuter, eller tills den är tillräckligt vällagad. Jag gillar att bryna laxen lätt, utan att steka för länge.

3. För att göra peston lägger du basilika, pinjenötter, vitlök och 4 matskedar olivolja i en mixer. Lägg i citronskal och häll i citronsaft. Tillsätt 3 matskedar vatten, ost och puré. Ha i mer vatten om det behövs för att få önskad konsistens. Krydda med salt och peppar.

4. Lägg laxen på en tallrik och stryk på peston med en sked.

Lycka till.

Kungen kock.

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Skräpkommentarer belönas med IP-bann. ;)