Google+

måndag 13 maj 2013

Dagens lunchtips från kungens kock är: Ostfyllda tomater

Ostfyllda tomater














Recept


2 medelstora tomater (gärna heirloom)
113 g förkokta eller konserverade vita bönor
1 liten rödlök, tärnad i små bitar
84 g morötter, tärnade i små bitar
84 g selleri, tärnad i små bitar
28 g hackad vitlök
1/2 tesked färsk hackad oregano
2 teskedar olivolja
1 kopp (115 g) skorpmjöl
2 matskedar parmesanost
4 färska basilikablad, tunt skurna

Instruktioner:


1. Skär av en tunn skiva från toppen av varje tomat. Gröp ur så att du får ett 13 millimeter tjockt skal. Spara köttet. Lägg tomaterna upp och ner på papper för att rinna av.

2. Fräs alla grönsaker i olja i en stor stekpanna tills de blivit mjuka och hälften av vätskan har reducerat. Avlägsna från plattan. Rör ner bönorna. Tillsätt skorpmjöl, parmesanost, basilika och oregano till den varma grönsaksmixen och rör om lätt.

3. Fyll tomaterna med grönsaksmixen. Sätt dem sedan i en grund ugnsfast form täckt med olivolja. Stek i ugnen utan lock i 175°C i cirka 15-20 minuter, eller tills toppen av tomaterna fått en lätt stekyta.

Lycka till!

Kungens kock




Följ min blogg med Bloglovin

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Skräpkommentarer belönas med IP-bann. ;)