Kycklingsallad
RECEPT
230 g kycklingbröst, benfria och utan skinn, från frigående kycklingar
2 teskedar olivolja (extra virgin)
30 g hackad vitlök
en nypa salt
en nypa svartpeppar
3 hackade romansallatblad
2 pressade citroner
2 mogna avokador, i halvor och urgröpta, sedan tärnade till cirka 2,5 cm stora bitar
2 solmogna tomater, urkärnade och tärnade till cirka 2,5 cm stora bitar
1 hackad rödlök
270 g smulad blåmögelost
2 teskedar olivolja (extra virgin)
en nypa salt
en nypa svartpeppar
INTRUKTIONER
1. Hetta upp en stekhäll eller teflonpanna på medelvärme. Stryk 2 teskedar olja, hackad vitlök, salt och peppar över kycklingbrösten. Grilla eller stek kycklingen i 6 till 7 minuter på varje sida. Stek den lätt gyllenbrun. Avlägsna från plattan och låt stå i 5 minuter.
2. Lägg äggen i en liten gryta med kallt vatten och koka upp. Lägg ett lock på grytan när det kokar och stäng av värmen. Låt sjuda i 10 minuter och kyl sedan äggen under rinnande kallt vatten. Skala och skiva.
3. Fräs hackad bacon i en stekpanna på medelvärme. Låt dem rinna av på pappershanddukar.
4. Skär upp 3 blad romansallat och lägg på ett stort serveringsfat eller i en salladsskål. Pressa saften från 1 1/2 citron över salladen som dressing. Droppa 2 matskedar olivolja över salladen. Krydda grönsakerna med salt och peppar efter behov.
5. Tärna avokadon och droppa den resterande citronsaften över dem så att de håller färgen.
6. Skär kycklingbrösten i halvor och tärna i mindre bitar.
7. Placera tärnad kyckling, skivat ägg, avokado, tärnad tomat, hackad rödlök och smulor av blåmögelost i rader ovanpå romansallaten. Servera antingen som 4 portioner eller sätt fram på ett stort fat.
Lycka till!!
Kungens kock
Inga kommentarer :
Skicka en kommentar
Skräpkommentarer belönas med IP-bann. ;)