Google+

torsdag 30 juni 2011

Nytt mål och sladdar på kroppen.

Nu är det snart ny månad och då tänkte jag försöka med ett nytt mål här i bloggen. Skriva minst ett inlägg om dagen. Kan vara nog så knivigt, men ska göra ett försök i alla fall. Ser att många läser bloggen, men kommentarerna är få, vore kul med lite synpunkter ibland. :) Så nu sätter vi sprutt mot juli och ett inlägg om dagen. :)

Idag har jag fått fem kontakter på bröstkorgen. Dessa ska registrera hur mitt hjärta jobbar på ett dygn. Dosan sladdarna är kopplade till är i storlek som en mobil, så den är inte så jobbig att bära omkring på, Däremot är sladdarna tamig fan ivägen hela tiden. Men jag ska ta av skiten imorgon vid 16.30. Behöver inte åka upp till sjukan med det förens på måndag morgon. :) Då får vi se vad som händer. Hoppas nu haft en fin kväll och att natten blir lika fin.
Nu är det mitt hjärta som gäller innan sängen. <3

onsdag 29 juni 2011

Först riktiga sommarkvällen och en bortglömd händelse.

Ikväll är det först riktiga sommarkvällen. Varm och behaglig. Precis som det ska vara på sommaren.

Hände en liten kul incident under midsommarhelgen som jag glömt att skriva om. Det var på midsommardagens tidiga morgon det inträffade. Min ena dotter och hennes kompis skulle sova över, de hade varit uppe rätt sent. Jag har en sån där stor uppblåsbar dubbelsäng som de brukar ligga i. Man sover otroligt skönt i dessa, men denna natt hände nåt som ingen räknat med. Jag tror klockan var runt 05.00 när jag hörde ett brak utifrån vardagsrummet. Det lät ungefär som när en bokhylla går i golvet. Jag fick på mig en t-shirt och sprang ut. Då ligger min dotters kompis som smetad på min dotter på ena sidan av sängen. De är rejält nyvakna och ser rätt så roliga ut.
Det som hänt är att de luftkanaler som en sån madrass har, hade släppt på ena sidan och det hade uppstått en enda stor luftbulle på den motsatta sidan. Alltså dotterns kompis hade legat där den släppte och helt enkelt knuffats mot min dotter. Det måste ha skett med en väldig fart. Av ljudet att döma så var det en kraftig smäll. Effekten blev att nästan all luft hamnade i bullen och minimalt med luft i andra ändan. Så där låg dom som i en jäkla ormgrop. Dotter omplacerade i soffan och kompisen myste ner sig på den bullfria delen och såg ut att ligga ganska skönt ändå. Så nu blir det att inhandla en likadan. För även om den gick sönder så har den hållit otroligt länge. Det är många nätter den använts.
Nu är det väl dags att säga god natt. Hoppas ni får en problemfri natt. ;)

tisdag 28 juni 2011

Värmen är här igen.

Inatt har det varit riktigt varmt, så nu är det bara lakan som gäller framöver. Varmt i lägenheten som bara. Vårat väder är så nyckfullt. Ena dagen kallt som man bara den och sen smällhett. Inget mittimellan, utan bara pang på. Hoppas värmen håller i sig ett bra tag nu. Om inte för en själv så i alla fall för alla lediga ungar som vill bada runt om i landet. De är värda en fin sommar med massor av sol och bad. För detta är den period som vi behöver här i norr för att ladda våra batterier, då behöver vi värmen och solen. Solljuset påverkar oss otroligt mycket. För folk i varmare länder så är detta inget de känner av, men för oss nordbor så är en fin sommar nyckeln till en lättare vinter.

Nu ska jag snart iväg. Känner mig lite hängig idag, Fått ont i halsen och är småförskyld. Säkert min ena dotter som smittat mig. Hon är riktigt dålig. :(

Så ha det skönt i värmen och njut så länge det varar.

måndag 27 juni 2011

Ett hjärta i otakt

Ända sen jag fick min hjärtinfarkt den 12 april så har mitt hjärta slagit i otakt. Det var tal om pacemaker redan dagen efter smällen. Men då mitt hjärta verkade fixa det själv så blev det inte av. Så här efteråt kanske det var fel. För nu har jag problem med att hjärtat inte slår i takt jämt. Det hoppar över nåt slag eller så så slår det ojämnt och inte med den funktion ett hjärta ska ha. Känslan när detta sker är ganska obehaglig. Det gör inte ont, men är riktigt otrevlig. Har haft detta nu ett tag. Så på torsdag kommer jag få ett ekg som ska spela in mitt hjärta under ett dygn. Efter det så kanske det blir operation om det visar sig att inte hjärtat självt klarar att hålla takten i alla lägen.
Hur kul är det att ha en pacemaker egentligen? Fast jag vet att de inte märks utan den ligger dold. Kanske skulle vara skönt och slippa detta orosmoment när hjärtat ballar ur i tid och otid. För hur det än är så är det en extra oro som jag mer än gärna skulle vilja slippa. Så vi får se vad som händer efter att de gått igenom dygnet med dosan med ekget. Vill ha klarhet i vad som är fel och om det går att fixa. Men nu ska jag tänka på annat och försöka fokusera på mitt projekt igen. Kommer skriva mer om det senare i en blogg. :)

Märkliga saker hända

Idag så har det varit en märklig sak som hänt. Mitt mobilnummer som jag har haft så länge började bete sig konstigt. Mina döttrar har försökt att nå mig, men jag har inte fått några inkommande samtal. Dessutom skulle det blivit så att nån öppnade linjen men sen la på. Dessutom har hemligt nummer kopplats till numret.
Jag ringde min operatör och påpekade problemet. När de går igenom det så är det ett exakt samma nummer som kopplats till numret, hur det nu är möjligt. Jag vart massa förvånad över detta då det i princip måste vara omöjligt. Tydligen inte. Men nu är allt som det ska igen. :)

Nu är det sommar igen, varmt och härligt. Bara att njuta av den så länge det varar. :P

söndag 26 juni 2011

Serieseger!!!!

Mitt lag med Peda Nakic i spetsen gjorde vad som skulle göras. Segersjö blev regelrätt utklassade med 5-2. Ledde med 4-0 innan laget kunde slappna av och bara småfisa hem segern. Allt på bortaplan.
Mina spelare har varit helt sjukt bra. Massor med målgörare. Så inför nästa säsong ska jag bara skaffa en toppforward för några miljoner, sen jäklar får vi se. Ska se vad laget kan göra i den nya divisionen. Blir en lärosäsong nästa säsong.
Även stadion ska byggas ut så vi kan ta emot 25-30 000 betalande. :)

lördag 25 juni 2011

Hattrick och seriefinalen.

Om du kollar på min vänstra sida här så har jag en serietabell från Hattrick. Ett onlinespel med nästan 1 miljon spelare och lag. Seriesystem som i verkligheten med seriematcher varje söndag. Riktigt kul. Imorgon så går seriefinalen och jag måste vinna för att gå upp i seriesystemet. Segersjö som jag möter leder serien kommer bli en hård nöt att knäcka. Kommer bli en jämn kamp. De vann på min hemmaarena i första seriematchen, men då var mitt lag inte toppat som det är nu. Nu jeflar ska det bli andra bullar. :)
Har målskillnaden på min sida, så det är bara vinst som gäller. Matchen startar 12.05 imorgon, söndag.

fredag 24 juni 2011

Midsommarafton

Midsommar är den högtid jag tycker är värd att fira om man känner för det. De flesta andra högtider är bara religiöst dravel. Midsommar är vår högtid. Firad långt tillbaka i tiden innan Jesus och skäggapan hittade upp hit.
Midsommar förknippas med massa hembränt och fylla. Och visst är det så. Det sups kopiöst i buskarna. Men det görs legitimt. För ingen ser nåt konstigt med det. På nåt sätt så är det folksjälen som kommer fram vid denna högtid. Jag gillar det.

För mig har midsommaren firats på många olika platser och med väldigt olika människor. Har firat midsommar på Gotland, i Dalarna, i Småland och här hemma i Östergötland. Firat den med mina barn och familj, med vänner, med okända och till och med ett gäng letter. Fast den mest bisarra midsommarafton inträffade på en camping på västkusten. Vi hade druckit rätt friskt från tidiga förmiddagen och humöret var på topp. Som vanligt var det massa folk runt om. Överförfriskade unga män vill av någon outgrundlig anledning mäta sina styrkor. Så det vart en armbrytartävling. Denna pågick någon timme. Men vän som vi kan kalla Pelle var en man med vissa problem. Han rökte hasch både nu och då. Han hade dock lovat att inte ta med nån cannabis denna midsommar. Han var dock bra på lyset efter att ha brytit arm och druckit Kron. Vi fick för oss att en dusch inte skulle vara helt fel.

Vi hämtade rena kläder och gick till duschrummet. Jag träffade en liten duva utanför duschen som jag pratade med medans ett par av mina vänner och Pelle gick in och började duscha. Det tog nog inte mer än 3 minuter så kommer en naken Pelle utspringande och vrålar att de förbannade rosa elefanterna skulle ta han. Jag såg nog ut som en fiollåda i ansiktet och sprang efter. Efter 5 minuters springande så kom jag ifatt och fick tag på honom. Han ryckte sig loss och tittade väldigt konstigt på mig. Kan också säga att alla andra kollade mycket konstigt på den nakna Pelle. Han närmade sig mig och började försiktigt klappa mig mig på kroppen och på huvudet. Sen säger han:
- Åhh, du är ju en snäll elefant. Kom här så ska Pelle klappa dig.
Jag bara gapade, men poletten började sakta trilla ner. Min gode vän hade på nåt sätt fått i sig hasch utan att vi andra märkte det och det hade troligen blivit för mycket också. Var helt klart en haschpsykos han drabbats av. Jag tog tag i honom och började leda honom hemåt. han gick hela tiden och klappade mig. Naken och väldigt förvirrad. Hela tiden malandes: -Snäll elefant, Pelle ska ta hand om dig.
På vägen fiskade vi upp hans kläder så han fick på sig dom. Mina andra kompisar låg utanför tälten och hade kul. När vi kommer fram till dom så utbrister Pelle:
- Titta vilken söt elefant jag hittade, vill ni rida på den?
Jag tror inte jag har skrattat så mycket sen dess. En av polarna skrattade så in i helvete att han var bara sekunder från att kissa ner sig. Vi packade in Pelle i hans tält och han slocknade ganska omgående. Några timmar senare vaknade och mindes inte ett skit. Haschet hade tydligen nån brud bjudit på.

Nu har det blivit två midsommarminnen, finns mer men det spar vi till framtida år.

Ha nu en riktig fin midsommar. Ta det lugnt i trafiken och var rädd om er.

torsdag 23 juni 2011

Midsommaräventyr

Midsommar betyder ofta att man ska någonstans eller få hem vänner. Så är inte fallet för mig i år. Dels orkar jag inte och dels saknas lusten. Var annat förr när man bara tog bilen med sina vänner och äntrade Falkenberg. Vänner och vänner är ju diskutabelt. För de tre första åren så satte de klockan på väckning och klämde i sig 2-3 öl innan jag vaknade och vem fick köra då? Svin!! Men hämnden kom och fjärde året så skred jag till handling. Ställde i hemlighet klockan på halv 5 och smög upp så ingen annan vaknade, öppnade det jag trodde skulle vara bästa morgondrickat, en flaska La Garonne. har nån smakat det vet ni vad jag talar om. Ett sanslöst sött vin som får tungan att rulla ihop sig. Särskilt klockan halv 5 på morgonen. Effekten uteblev dock inte. När de andra vaknade och hade som alla andra år planerat att jag låg och sov och de kunde knäppa några öl, så satt en redan halvpackad person i köket och flinade.

Vi plockade ihop grejerna och gav oss iväg. Kompisarna var rejält sura efter ha blivit lurade på konfekten. Jag njöt i fulla drag i baksätet. På den tiden, förutom något vin så var det mest Beck´s och Southern Comfort som konsumerades. En och annan Kron gick också ner. Så jag satt där bak och inmundiga mina Beck´s och tyckte tillvaron var rätt fin.
Vårt problem de tidigare åren var att vi aldrig kom in på strandcampen nere i Falkenberg. Detta på grund av mina överförfriskade kompisar. Det stod alltid två rejäla finska vakter som kollade upp så det inte var just överpackade personer som skrev in sig. Så vi fick bo lite varstans. Tält på stranden eller i nån buske. Inte alls lika kul som på campen. Men nu hade mina vänner kommit på att alla skulle hålla sig nyktra så vi kom in på campen för en gång skull.Var bara ett problem och han satt i baksätet och sjöng. Men planen var vattentät. De skulle gömma mig under en filt ihop med ölen i skuffen på herrgårdvagnen. Finnarna hade ingen rättighet att kolla bilen så planen enligt mina vänner var idiotsäker. Så när vi kom åkandes mot campen så låg jag där under en filt med massa lådor med öl runt mig. Tuttandes på en kall Beck´s. Hörde hur bilen stannade och den ljuva finlandssvenskan som vakterna hade. De skrattade och tyckte det var kul att vännerna var nyktra detta år. Jag vet inte men vi hade fått ett rykte om oss hos dessa vakter som nog gjorde att de kom ihåg oss från de tidigare åren. De pratade lite och sen frågade den ena vakten var jag som körde de andra åren tagit vägen?

Då flög fan i mig och min hämnd på mina vänner skulle få en "grande finale". Så när mina vänner sa att jag skulle komma senare så flög jag upp som en jävla gubben ur lådan från filten och vrålade: Tjolahoppsan!!!
Finnarna höll på att garva ihjäl sig. Inte bara åt mig, utan också åt mina kompisar som stod där med långa ansikten. Campen förblev en dröm för oss.
Nu vart väl detta kanske den bästa midsommaren i Falkenberg då jag av en händelse kom på att vi kanske skulle kolla i lokaltidningen efter boende. Vi fann en stuga några hundra meter från stranden till ett mycket överkomligt pris. Så slutet gott allting gott.  

Mystriet med den färgglada blomman.

Ursäkta rörelsoskärpan, men vinden spelade in där.

Blomman här över hittade jag på en liten inäga(liten skogsäng) Jag har alltid varit intresserad av djur och natur och sett det mesta. Har jagat och orienterat förut. Trots det har jag aldrig någonsin sett denna blomma. Och jag vill påstå att den syns när man kommer in i ett område där den växer, den drar liksom ögonen till sig. :) 

När jag kollade hur den såg ut så såg jag att den påminde om en fibbla jag sett i Sarek, Alltså en fjällfibbla. Den påminner  i kronbladen om en maskros och min favoritblomma blåklinten. Som efter efterförskningen visade sig stämma, de tillhöra alla korgblommiga växter. Så det vara bara att kolla upp den i farsans bibliotek på fibblor och träff direkt. Detta är en rödfibbla, en ganska vanlig blomma där den växer, alltså i såna marker. Frågan är då hur jag kunnat undvika den i alla år. Är den verkligen så vanlig som det står i alla floror eller håller den på att försvinna? 

Detta tål att undersökas. haha....
söndag 19 juni 2011

På historisk mark


Igår var jag ute och gick här hemma i krokarna. Då stannade jag vid en plats som är lite historisk. Monumentet på bilden är ett monument över Metalls bildande i Motala 1946. Motala har ju varit en stor industristad under mer än hundra år. Idag är det ingen industristad längre. Motala verkstads stora era försvann under sena 70-talet och Luxor försvann på 90-talet. Nu har även Electrolux försvunnit från stan. Motala verkstad lever kvar, men inte med tusentals arbetar längre. Mellan 1843 0ch 1870 var de som störst med sin stålindustri. Massor med internationella priser och på toppen av det så var ubåten som Jules Verne skrev om i "En världsomsegling under havet, tillverkad på Motala verkstad.
Idag är det bara cirka 185 anställda. Tider kommer tider går.

Metall som fackförbund var starka som förbund från 1950 till 1990. Därefter har väl det gått utför med alla fackföreningar. Flata och korrupta ledare har försvagat Metall. Själv gick jag ur Metall i början på 90-talet, när man såg hur metallfolk i ledningen på SAABs flygdivision blev "köpta". Där försvann allt mitt förtroende för fackföreningar.

Som en liten hyllning till arbetarna på Motala verkstad så lägger jag upp denna bild från 1800-talet.

lördag 18 juni 2011

Lite sommar

Just nu har sommaren som skulle vara här insomnat eller vad man ska kalla detta väder. 7-8 grader på nätterna och 12-13 på dagarna är under all kritik. Idag hoppas jag vändningen kommer. Just nu hela 17 grader. WOW!!! Borde varit över 20. :( Förhoppningsvis så kommer sommaren senare. Men det tråkiga är att har det väl börjat med skitväder så verkar det som det ligger kvar och det blir en dålig sommar även i år. Vi får helt enkelt hålla tummarna och tro på en vändning.

Annars så går livet vidare. Knaprar hjärtmedicin och har sprungit på sjukan med ett hjärta som inte vill slå i takt. Sedan på det ha för lågt blodtryck är ingen höjdare. Märkligt att man inte kan medicinera mot det som man kan mot för högt blodtryck. Finns egentligen bara ett sätt att få upp trycket och det är att bli fet. Alltså inget alternativ. Jag håller i alla fall igång med cykling och promenader. :)

Mina döttrar har varit väldigt mycket hos mig den sista tiden. Vilket är väldigt roligt. En del kvällar har det mer liknat en ungdomsgård än ett hem. :)

Idag funderar jag på om jag ska ta mig ner på stan och kolla in cyklisterna som väller in efter en genomförd Vätternrunda. Trots att jag själv bott många år i Motala så har tanken att cykla aldrig fallit mig in. Har jobbat med rundan som funktionär under 25-30 år och då kanske man blir mättad av det jäkla cyklandet. Men staden lever upp under några dygn då över 22 000 ska cykla runt sjön. Sen tillkommer alla anhöriga som strömmar till från när och fjärran. Så det blir ganska tjockt med folk, överallt. Handlarna i stan gnuggar sin giriga händer då detta är den näst största händelsen för dom efter julrushen.

Ni får ha förtröstan med sommaren och hålla tummarna på varmare väder.

fredag 17 juni 2011

Gillar lite roliga texter

Surfade runt lite och fann denna ganska skojiga text:

Rektorn på en liten mellanstadieskola i Beaverton, Oregon, hade problem med att några av de äldre flickorna börjat använda läppstift. När de smetade på det inne på toaletten brukade de sedan trycka läpparna mot spegeln och lämna avtryck.

Han försökte komma på ett sätt att stoppa detta innan det gick överstyr. Han samlade alla flickorna som använde läppstift och sa åt dem att han ville möta dem inne på damtoaletten klockan 14.00. De samlades på utsatt tid och mötte då rektorn och skolvaktmästaren som väntade på dem.

Rektorn förklarade att det var ett stort jobb för vaktmästaren att rengöra spegeln varje kväll. Han sa att det kändes som att flickorna inte förstod vilket problem det var och att han bara ville att de skulle få se hur jobbigt det var att rengöra.

Vaktmästaren tog fram en borste med långt skaft som han sedan doppade i närmaste toalettstol, gick till spegeln och använde den för att ta bort läppstiftet.

Efter den dagen var det aldrig några fler flickor som tryckte läpparna mot spegeln.

söndag 12 juni 2011

Studenten

Helgen är snart slut och denna har varit speciell. Min dotter tog studenten efter tre år i gymnasiet. Helt sjukt vad tiden rinner iväg. Nu ska hon försöka få jobb innan hon bestämmer sig för vad hon vill syssla med. Tycker jag låter sunt. Hennes firande var en bedrift. Hon klev upp 04.30 på fredagen och var i säng 03.30 på lördagen. Massa firande med dryck och mat och party på Harrys. Så strax efter ter på natten kom hon och Emelie hem för att slagga. De var helt slut.Annars har tiden här hemma varit en tid på sjukan. Mitt hjärta vill liksom inte slå i den takt kroppen vill. Har lågt blodtryck och det är nog mest jobbigt. Svimfärdig bara jag reser mig från en stol. Blir så jäkla trött på detta. Men läkarna säger att det är medicinerna som ska ställas in ordentligt. För såna äter jag en hel del.
Nu ska det städas i här hemma.