Ingredienser (20 portioner)
250 g mörk blockchoklad
1 ½ dl vispgrädde
1 msk smör
2 msk kardemumma
Överdrag
1 ½ dl vispgrädde
1 msk smör
2 msk kardemumma
Överdrag
250 g blockchoklad
100 g kakao
Tillagning
100 g kakao
Tillagning
- Smält chokladen i vattenbad och blanda med vispgrädde, smör och kardemumma. Ställ kallt i 20-30 minuter tills smeten är halvstelnad.
- Spitsa ut 20 kulor på en tallrik och ställ i frysen 5-10 minuter.
- Smält blockchokladen i vattenbad.
- Ta ut kulorna ur frysen och doppa dem i den smälta blockchokladen och ställ dem på ett fat bestrött med kakao.
- Ställ i fatet i frysen ca 5 minuter.
- Ta ut tryfflarna och rullar runt dem i kakaon. Servera rumsvarma.
Inga kommentarer :
Skicka en kommentar
Skräpkommentarer belönas med IP-bann. ;)