Churros är ett spansk godis som är populärt i många delar av världen. Man kan både använda dem till tilltugg till kaffet, men även som godis.
Ingredienser (6 portioner)
2 ½ dl vatten
125 g smör i tärningar
1 krm salt
1 msk socker
2 dl vetemjöl
4 ägg
florsocker
125 g smör i tärningar
1 krm salt
1 msk socker
2 dl vetemjöl
4 ägg
florsocker
Tillagning
- Hetta upp vatten, smör, salt och socker i en kastrull under omrörning.
- När det börjar koka tas kastrullen från värmen.
- Vispa ner mjölet, lite i taget, till en jämn smet.
- Sätt tillbaka kastrullen på plattan och rör i ungefär 30 sekunder tills det bildas en deg som släpper lätt från botten.
- Ta kastrullen från värmen och låt svalna i 5 min.
- Tillsätt äggen, ett och ett, under omrörning tills degen blir blank och spritsbar.
- Värm oljan i en kastrull till 180 grader. Fyll smeten i en spritspåse med 8 mm stjärntyll.
- Spritsa ner 3-4 cm-rullar av smeten i oljan. Fritera tills churron fått fin brun färg. Ta upp och låt rinna av.
- Strö över florsocker.
Inga kommentarer :
Skicka en kommentar
Skräpkommentarer belönas med IP-bann. ;)