Den lyxigare ursprungsrätten till korv Stroganoff.
Ingredienser (4 portioner)
500 g ryggbiff
1 msk smör
1 liten gul lök
125 g färska champinjoner
½ tsk salt
1 krm svartpeppar
1-2 msk tomatpuré
½-1 tsk dijonsenap
2 ½ dl vispgrädde
1 msk mjöl
Tillagning
- Skär köttet i strimlor.
- Skala och finhacka löken. Bryn löken i lite smör. Lägg på ett fat.
- Borsta bort jord och skiva champinjonerna. Stek champinjonerna i lite smör tills vätskan kokat ur. Lägg på ett fat tillsammans med löken.
- Bryn köttet i smör i en het stekpanna.
- Tillsätt den brynta lök och den stekta svampen.
- Krydda med salt och peppar.
- Låt fräsa ytterligare 5 minuter.
- Rör i grädde, tomatpuré och dijonsenap.
- Pudra på mjöl och rör runt ordentligt.
- Låt såsen koka i några minuter.
Åh vad gott! :D
SvaraRaderagott :)
SvaraRadera