Google+

torsdag 5 september 2013

Chokladmarängtårta mojito


Ingredienser:
 
6 äggvitor 
1 1/2 tsk färskpressad citronjuice 
3 msk kakao 
3 dl socker färska 
hallon till garnering 
mynta till garnering 
extra hallon till servering
 
Fyllning:
 
2 äggulor 
3/4 dl florsocker finrivet skal av 1 lime 
1 msk färskpressad limejuice 
2 msk hackad, färsk mynta 
3 dl vispgrädde
 
 
Så här gör du:
  1. Sätt ugnen på 150°C. 
  2. Vispa äggvitor och citronjuice till ett hårt skum med elvisp. 
  3. Blanda kakao och socker. Vispa ner det lite i taget i äggviteskummet. 
  4. Rita två rundlar på två bakpappersklädda plåtar, ca 25 cm i diameter (för 10 port). Bred ut smeten i rundlarna. 
  5. Ställ plåtarna i mellersta delen av ugnen. Grädda ca 1 timme, byt plats på dem efter halva tiden. Eller grädda i 125°C varmluft. Stäng av ugnen. Låt marängbottnarna stå kvar i 4 timmar. 
  6. Fyllning: Vispa äggulor och florsocker poröst. Rör ner limeskal, juice och mynta. Vispa grädden hårt. Blanda den med äggsmeten. Lägg ena marängbottnen på ett tårtfat. Bred på hälften av grädden. 
  7. Lägg på den andra bottnen och bred på resten av grädden. Garnera med hallon och myntablad. Servera med extra hallon.

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Skräpkommentarer belönas med IP-bann. ;)