Google+

måndag 30 september 2013

Tips för bloggare del 2: FotografierNär man bestämt vilken blogg du ska ha, så är dags att kolla över bilderna man ska ha på bloggen. Det spelar ingen roll hur duktigt du än tror att du är med dina bildredigeringar så är man alltid en amatör. Dte finns alltid nya saker man kan lära sig.  Nu behöver man inte vara ett proffs för att du ska få fason på dina bilder. Det finns bra genvägar att få fason på bilderna.
Jag kör mest med Photoshop. Men alla kan inte göra det(för dyrt). Men det finns massor med tjänster och program där man kan göra nästan precis allt som Photoshop kan göra. Här nedan kommer en rad program och tjänster du kan nyttja gratis.

Demoversion av Adobe Photoshop Elements 12 - Finns bara på engelska och några andra språk, ej Svenska.
Gimp 2 - Ett program som du installerar på datorn. Många tycker det är som Photoshop med mycket enklare.
Photoscape - Program du installerar på datorn. Kul och bra program.
Picasa - Är Googles program att göra bildredigeringar. Ett bra program, där man ordna bilderna i album, inte bara bildredigera. Här kan även dela på Google+.

Flickr - Bli medlem och du kan göra en hel massa fotoeffekter där.
Pixlr-o-matic - Du kanske känner igen denna app från mobilen. Finns även till datorn och som onlinetjänst. Förinställda effekter.
Phixr - Även detta är en onlinetjänst med ganska coola effekter.

Använder man Google Chrome så finns här en uppsjö av tillägg, de mesta är gratis. Kolla här.

Här nedan är två bilder, där dena ena är gjort i Phixr för att visa vad det kan göra med några klickningar. Det tog ett par minuter att fixa bilden och upp med den här. Filtret är ett förinställt filter, och texten är så kallat meme. Snabbt enkelt och kostnadsfritt.

Man kan hålla på att grotta in sig i sina bilder hur mycket som helst. Tänka bara på att inte överredigera bilderna, det ser så billigt ut. Framför att när det gäller hudeffekter. Och vänd era bilder rätt när du lägger upp dem på bloggen. Finns egentligen inget värre än bilder som är uppochner eller på sniskan. Folk ser på era bilder som en del av er blogg. Har du taskiga bilder så är det inte så troligt att folk kommer tillbaka. Så var lika noga med era bilder som med era texter. Helheten är det viktigaste.

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Skräpkommentarer belönas med IP-bann. ;)