Google+

tisdag 1 oktober 2013

Quiche Lorraine ♥


 En lättlagad fransk ost- och skinkpaj som får anses vara en av de mest klassiska matpajerna. 

Ingredienser (4 portioner)

Pajdeg
3 dl vetemjöl
100 g smör
2 ½ msk kallt vatten
Fyllning
100 g rökt skinka
3 ägg
1 ½ dl mjölk
1 ½ dl grädde
3 dl riven Herrgårdsost

Tillagning

  1. Blanda smör och mjöl till en gryning massa.
  2. Tillsätt vatten och arbeta ihop till en deg.
  3. Låt degen vila i kylen i minst 1 timme.
  4. Sätt ugnen på 200 grader.
  5. Kavla ut degen och klä en pajform med den. Picka hål i pajskalets botten.
  6. Strimla skinkan och lägg ut i pajskalet.
  7. Grädda pajskal och skinka i 10 minuter.
  8. Vispa ihop ägg, mjölk, grädde och ost. Häll blandningen i pajskalet.
  9. Grädda hela pajen i ytterligare 20-25 minuter.
  10. Servera med en tomat- och grönsallad.

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Skräpkommentarer belönas med IP-bann. ;)