Google+

söndag 6 oktober 2013

Toskansk bönsoppa. ♥


Enkel och rättfram, nästan lite bondsk i sin framtoning och gjord på soranabönor fångar den smaken och stuket på lanskapets kokkonst. Den är helt enkelt fantastisk.

Ingredienser (4 portioner)

400 g torkade soranabönor, blötlagda över natten
100 g parmaskinka
1 gul lök
4 vitlöksklyftor
2 plommontomater
1 röd chili
1 dl olivolja (Villa Magra eller annan jungfruolja)
1 rosmarinkvist
salt och svartpeppar

Tillagning
  1. Skär skinkan i bitar. Skala och hacka lök och vitlök. Tärna plommontomaterna. Dela chilin på mitten och avlägsna kärnhuset.
  2. Bryn lök och vitlök i 4 msk olja i en stekgryta. Tillsätt bönor och därefter tomater, parmaskinka och hela rosmarinkvisten. Täck med vatten och koka på svag värme tills bönorna börjat mjukna, fyll på med vatten då och då. Smaka av med salt och peppar.
  3. Ringla resterande olja över soppan strax innan servering.

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Skräpkommentarer belönas med IP-bann. ;)