Google+

fredag 4 oktober 2013

Tips för bloggare del 3: TexterOm du följt med i del 1 och del 2, så börjar det bli dags att skriva lite om texterna du presenterar. Det finns alldeles för många inom bloggvärlden som har en bild och någon kryptisk text över bilden som inte handlar om bilden. Detta fenomen är typiskt för folk som måste skriva något för att fylla ut sin blogg. Då är det bättre att skriva ett ordentligt inlägg per dag än att kränga 3-4 skräpinlägg per dag, som ingen kollar på. Vill du ha mycket besökare så är det viktigt att du kan prestera. Det gäller inte att ha massor med besökare, det viktiga är de som kommer tillbaka gång på gång. De är de besökarna man vill år, som gör att du får en större publik på sikt. Du behöver inte vara någon kungen på att skriva, utan bara att du kan uttrycka dig på förståelig svenska.

Det finns de som skriver både på engelska och svenska. Skräckexemplet är när man skrivet ett stycke och sedan översätter det engelska direkt efter det svenska stycket. Sedan försätter man på nästa stycke med svenska och så vidare. Det blir fruktansvärt att läsa. Ska man ha två språk. Kör med ett språk i taget och översätt det efter första språket. Då kan läsaren välja vilket språk han/hon vill läsa utan att krångla till det.

Sedan har vi detta med smiles. Många använder smiles på sina bloggar. Smiles är till för att ha en aktiv konversation. En blogg är som en artikel för de som läser den. Man använder inte smiles i artiklar. Det är en sak att använda smiles i kommentarerna. Där har man en konversation med sina läsare.


Här ovan är en ganska stor bloggare som har gjort ett vanligt inlägg. Det ser fruktansvärt oseriöst ut. Som någon skrivit ett sms. Det är orden som ska vara det intressanta.
Om du vill ha en bra konversation med dina läsare så skaffa Disqus direkt. Att använda de förbyggda kommentarfältet på många bloggar är rena 90-talet. Se till att nu kan svara era läsare på ett normalt vis och där kan nu köra med smiles hur mycket ni vill.

Så fundera på vad du vill skriva och ha en mening med det. Ha bilder som relaterar till vad du skriver och skit i smiles.

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Skräpkommentarer belönas med IP-bann. ;)