Google+

söndag 22 september 2013

Lite om min sjukdom och vad ett socialt nätverk kan göra för att man ska må bra.

Söndag är ganska mysiga. Idag har jag rest mellan Motala och Norrköping med tåg. Varit hemma hos farsan och hans fru. Vädret har varit vackert sen i fredags, men idag var det bara regn, rusk och blåsigt. Så jag kom hem som en blöt katt efter promenaden från spårvagnen.
Nu i veckan blir det att fixa en prover. Jag går ju på Waran, vilket är ganska skitmedicin, rentav livsfarlig.
Det är ett blodförtunnande medicin. Det gäller att man ligger i spannet mellan 2-3. Så man får ta prover mellan 2-3 veckors mellanrum. Provet tar bara några minuter, och man för svar direkt hur värdet ligger. Sedan tar jag en massa andra mediciner.

Dessutom har jag en pacemaker inopererad strax nedför nyckelbenet. Jag var ju otroligt dålig under vintern och våren. Låg inne på sjukhus i tre månader. Detta står här i ett annat inlägg på bloggen.

Pacemakern har räddat mitt liv. Den är ganska stor, men är en otroligt avancerad. Den kostade 153 000 spänn, som en mindre bil ungefär. :)
Så det är ju tur att vi har skatt i detta land. Framför allt när detta händer. Tyvärr så är många unga som har en pacemaker inopererade. När jag har legat på sjukhus så är det allt från 5-6 åringar upp till 80-åringar som lägger på hjärtkliniken. När jag hade min hjärtinfarkt för över två år sen så lunchade jag med en tjej på 17 år. Hon hade samma hjärtinfarkt som mig. Tjejen var smärt och vältränad, så det vem som helst kan drabbas av det, och det krymper ner i åldrarna. Men jag är oerhört tacksam för sjukvården i Sverige. Även om jag var hög på morfin och var riktigt deprimerad över min situation, så var alla syrror så jäkla trevliga. Förstår inte hur de stod ut.

Min tjej var en klippa som tog sig tid att komma till mig varje dag. Även om hon pluggade som ett djur. Oerhört tacksam för att hon finns i mitt liv. När jag kom hem från sjukhuset så hade ett gäng på Google+ fixat en fruktansvärt stor blombukett.

Det visar vad folk kan göra på ett socialt nätverk. Folk som man egentligen inte känner, men som man har snackat online med. Jättekramar till alla på Google+.

Nu ska jag kolla klart på Wallander och mysa med min katt(Grizzly) som jag inte sett på två dagar. 

♥♥♥

2 kommentarer :

Skräpkommentarer belönas med IP-bann. ;)