Google+

söndag 25 september 2011

Google, den stora stygga vargen.

Det gnälls väldigt mycket på Google och att de är den stora stygga vargen. Men hur  kommer det sig då att de allra flesta gnällare använder Google dagligen? De använder Analytics, Adsense, Adwords, Search, Docs och mycket annat i sitt dagliga arbete. Jo för de kan inte leva utan dessa saker. De kan inte tjäna några pengar om de inte använder dessa tjänster, de kan inte göra några djuplodade analyser om sina webbplatser. En del tjänster kräver Analytics.
Det är så otroligt enkelt att sluta med dessa gratistjänster som det bjuds på. Ingen tvingar någon att använda dem.

SEO idag handlar bara om Google. Det finns ingen annan sökmotor som kommer ens i närheten av deras kraft. Alla vill hamna högst på Google Search. Det genomförs cirka 2,5 miljoner sök per minut på Google. Vad det ger per dygn är enorma summor sök. Mark Zuckerberg gav för några dagar sen oss informationen att FB hade haft 500 miljoner användare inne på ett och samma dygn. Dessa har då inget syfte med sin användning mer än att kolla om det hänt något i flödet eller spela spel.

500 miljoner är en fis i rymden mot den exponering som Google har per dygn. Och det är bara genom sökmotorn. När man går in på Google Search har man ett syfte att leta efter något på nätet. Mottagligheten är då också mer öppen för annat än att bara gå in på ett socialt nätverk och kolla sina personliga saker. Detta vet alla och därför används Adwords och Adsense för att tjäna pengar på den mest besökta sidan alla kategorier och dessutom få chansen att tjäna pengar på sin välbesökta sajt via Adsense, till en kostnad av 0 kronor.

Ändå sitter folk och gnäller över Google. Matematiken går liksom inte ihop, inte i min skalle i alla fall.

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Skräpkommentarer belönas med IP-bann. ;)