Google+

lördag 24 september 2011

Experterna på sociala nätverk.

Då jag hoppat runt och letat reaktioner på det nya som händer på Facebbok och G+ så slår det mig hur många experter det finns på sociala nätverk. Det som slår mig ännu mer är hur alla nästan hyllar Facebooks nya koncept. Utan någon som helst kritik.
Skillnaden är slående om man läser vad folk skriver rent allmänt i ämnet. Där är det uppdelat i två läger. Snacket är 50/50 rent generellt.
Experterna däremot går ut stenhårt och hyllar allt FB gör. En gemensam sak har de till, de ogillar Google+.

Dessa sociala nätverksexperter tjänar pengar på sitt tyckande och vetande. De far runt och pratar sig varma för sina idéer. De flesta har idéer om just FB och hur man ska lyckas där. Visst marknaden är störst där, men försvinna-i-mängden-effekten är ännu större. Om man nu är företagare eller entreprenör så kanske man vill ha lite mer än bara få att det är FB som gäller.
Jag själv skulle nog kanske leta upp ett nätverk som handlar om det jag sysslar med och börja jobba upp därifrån, för att slutligen hamna på FB och förtjäna platsen och alla besökare.

Ett exempel: En kille eller tjej kanske jobbar med bilder, som digital bildkonstnär. Som ny kommer dina bilder att drunkna på FB. Men startar du på till exempel Pinterest där det finns likasinnade så är chansen mycket större att du får mer uppmärksamhet där. På ett nätverk med likasinnade är också chansen mycket större att dina alster blir uppmärksammade även utanför nätverket. Då har dina chanser att lyckas även ökat markant att även ha framgång på FB.

Det är så enormt lätt att locka folk att satsa på FB, för det är där folk blir rika och berömda, vilket är rent bullshit i 99 fall av 100. Men ser man på dessa sociala fantomer så ser man inte ett skit av detta. De verkar i det närmaste vara analfabeter när det gäller andra sociala nätverk om det inte handlar om FB, Linkedin, Twitter och ett par till. Oftast de nätverk de själva sysslar med. Därför sågar de också andra nätverk jäms med fotknölarna. För nätverk finns det i tusental, många med flera miljoner användare. Men de skyms av FB. Därmed inte sagt att det kan vara en guldgruva för de flesta i en uppstart.

Vad skulle du själv ställa för krav om du anlitade en social nätverksexpert?

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Skräpkommentarer belönas med IP-bann. ;)