Google+

tisdag 15 oktober 2013

En så kallad "knähund". #grizzly #cat #katt



via Instagram http://instagram.com/p/ffq15NS6MR/ http://distilleryimage5.s3.amazonaws.com/2f2bc41e35b711e3819022000a1f99d8_7.jpg

En helt underbar bild.

En bild jag la upp på Google+. Bilden är från 1926 och föreställer några killar som gör något jobb på en hög byggnad i New York. Tycker han på spiran är ganska avslappnad, trots den helt sjukt utsatta situationen. En vindpust så blir en flygtur. Dessa bilder från byggnader där folk jobbar kittlar fantasin.

Vädret i Norrköping idag. Mostly Cloudy today!





9 C 5 Solen går upp October 15, 2013 at 07:29AM och går ner October 15, 2013 at 05:49PM Dagens högsta temperatur blir 11C och den lägsta blir 4C

måndag 14 oktober 2013

Märklig gestalt på en skogspromenad. Kalla kårar som kröp över mig. #spöke #ghost #spirit #ande



via Instagram http://instagram.com/p/fdd9V0S6LR/ http://distilleryimage9.s3.amazonaws.com/3508863a350b11e38d4922000aa821c8_7.jpg

Vädret i Norrköping idag. Cloudy today!





9 C 10 Solen går upp October 14, 2013 at 07:26AM och går ner October 14, 2013 at 05:52PM Dagens högsta temperatur blir 11C och den lägsta blir 7C

söndag 13 oktober 2013

Svårt att ta bilder på flygade fladdermöss. Mörkt och de är skapligt snabba. #animal #djur #bat #fladdermus



via Instagram http://instagram.com/p/faW1ZDy6MP/ http://distilleryimage7.s3.amazonaws.com/22b8295c341811e382db22000ae800b7_7.jpg

Vädret i Norrköping idag. Mostly Sunny today!





0 C 0 Solen går upp October 13, 2013 at 07:24AM och går ner October 13, 2013 at 05:56PM Dagens högsta temperatur blir 14C och den lägsta blir 6C

lördag 12 oktober 2013

Ingången till #ica. :)



via Instagram http://instagram.com/p/fX8axby6DJ/ http://distilleryimage9.s3.amazonaws.com/a3be0c78335b11e3bdc322000aeb0e1d_7.jpg

African beef curry. ♥


Det här är en gryta som även tål att tillagas i större volymer. Och ju mer man gör, desto godare blir det. Det som blir över kan frysas in. African beef curry har lånat sina smaker från Sydafrikas mångkulturella kök med asiatiska inslag.

Ingredienser (4 portioner)

cirka 1 kg grytbitar av högrev eller märgpipa
2 gula lökar, grovt skurna
3 vitlöksklyftor, finhackade
1 jalapeño, finhackad med frön och mellanväggar. Alternativt 2 msk finhackad inlagd jalapeño.
salt och nymald svartpeppar
4 dl kalvfond (ej koncentrerad) eller vatten
jordnöts- eller olivolja
cirka 800 g fast potatis av sorten bintje, ukama eller asterix, klyftad
2 ½ dl kokosmjölk
1 ½ dl african red curry sauce eller 2 tsk red curry paste
rivet skal och saft från 1 limefrukt
Till servering
torrostade jordnötter
valfri chutney
6 limeklyftor
4 salladslökar, tunt skivade
1 dl strimlad grönmynta eller koriander

Tillagning
  1. Hetta upp en rejäl tjockbottnad gryta med jordnötsolja,. Bryn köttet väl runt om. Lägg inte i för mycket kött åt gången, det är bättre att bryna i omgångar.
  2. Tillsätt sedan lök, vitlök och jalapeño och fortsätt bryna allt i 8-10 minuter.
  3. Krydda med salt och svartpeppar. Häll i fonden och täck med lock.
  4. Sänk värmen och låt det småkoka i cirka 1 timme eller tills köttet känns mjukt.
  5. Tillsätt sedan potatis, kokosmjölk och currysauce.
  6. Låt det småkoka tills potatisen är mjuk. Rör i botten med jämna mellanrum så att det inte fastnar.
  7. Avsluta med att röra limeskal och -saft och smaka av med salt och svartpeppar.
  8. Servering: Lägg upp i djupa tallrikar och servera med tillbehören.

Vädret i Norrköping idag. Sunny today!





0 C 0 Solen går upp October 12, 2013 at 07:22AM och går ner October 12, 2013 at 05:58PM Dagens högsta temperatur blir 14C och den lägsta blir 3C

fredag 11 oktober 2013

Höstglöd. #höst #fall



via Instagram http://instagram.com/p/fVcItoS6OG/ http://distilleryimage2.s3.amazonaws.com/fb8eb674329711e3a03b22000a1f92d6_7.jpg

Sjörövarkapten och vlogg om Minecraft Lego.

Jag själv älskar Minecraft. Har nu börjat spela på Elinas Alphaville server. Har byggt ett stort sjörövarskepp som jag faktiskt gjorde till min bostad. Vi är tre som har en eget område som vi kallar Treasure Island. Egna shopar och annat. Folk från hela världen går dit och handlar. Mycket trevligt. Själv har jag mulor, sadlar, hö balar och lite annat till försäljning. Har sålt 3 mulor och 3 sadlar, ger en massa klirr i kassan.

Men här är det Lego Minecraft som ska avhandlas. Min vän +Chris Pirillo har gjort en bra vlogg om Legos första pack med Minecraft. Givetvis vart det en succé.


Vädret i Norrköping idag. Sunny today!





7 C 11 Solen går upp October 11, 2013 at 07:20AM och går ner October 11, 2013 at 06:00PM Dagens högsta temperatur blir 12C och den lägsta blir 1C

torsdag 10 oktober 2013

Vädret i Norrköping idag. Mostly Cloudy today!





9 C 5 Solen går upp October 10, 2013 at 07:18AM och går ner October 10, 2013 at 06:02PM Dagens högsta temperatur blir 12C och den lägsta blir 2C

onsdag 9 oktober 2013

Tårtilla ♥


En spansk Tortilla de Patatas kräver ett visst handlag. Den här svensk-italienska släktingen, Tårtilla de Macaroni, är däremot omöjlig att misslyckas med.

Ingredienser (4 portioner)

en klick smör
2-3 dl kokta makaroner
7 körsbärstomater
5 ägg
1 krm salt
lite svartpeppar
1 dl små osttärningar av valfri sort
6 prinskorvar

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Smörj en pajform med smör eller flytande margarin.
  2. Koka makaroner eller annan pasta, om du inte redan har rester.
  3. Skålla tomaterna genom att koka upp lite vatten i en kastrull (eller använd pastans kokvatten). Skär ett nätt snitt genom skalet och runt hela tomaten. Lägg tomaterna i det kokande vattnet och ta upp dem efter 10 sekunder. Skala dem, lägg dem i ett durkslag och skölj under kallt vatten.
  4. Vispa ihop ägg, salt, svartpeppar och osttärningar.
  5. Bred ut makaronerna så att pajbotten täcks. Häll äggsmeten över makaronerna.
  6. Dekorera med korvar, tomater och kanske annat du tycker passar. Ställ in i ugnen i c:a 20 minuter, kör de sista 3-4 minuterna med grillfunktion.

Vädret i Norrköping idag. Mostly Cloudy today!





13 C 16 Solen går upp October 09, 2013 at 07:16AM och går ner October 09, 2013 at 06:06PM Dagens högsta temperatur blir 14C och den lägsta blir 8C

tisdag 8 oktober 2013

Vädret i Norrköping idag. Cloudy today!





15 C 16 Solen går upp October 08, 2013 at 07:14AM och går ner October 08, 2013 at 06:09PM Dagens högsta temperatur blir 16C och den lägsta blir 11C

måndag 7 oktober 2013

#gatufoto #streetphoto



via Instagram http://instagram.com/p/fKQ8Yky6NG/ http://distilleryimage10.s3.amazonaws.com/f1db1bf22f2e11e3b8cc22000a1d2017_7.jpg

Väntan

Var ute med kameran och tog lite #gatufoto. Försökte få lite liv i bilderna, med lite oskärpa.Var lite dåligt med folk, men genomgående så väntade folk av olika anledningar, så detta kollage fick namnet Väntan.  





Vädret i Norrköping idag. AM Clouds/PM Sun today!





14 C 24 Solen går upp October 07, 2013 at 07:12AM och går ner October 07, 2013 at 06:13PM Dagens högsta temperatur blir 16C och den lägsta blir 13C

söndag 6 oktober 2013

Dags att tända Kajsas lyktan på balkongen. :)



via Instagram http://instagram.com/p/fIhkkUS6K0/ http://distilleryimage8.s3.amazonaws.com/fe0eddba2ea611e3be5222000a1fafb5_7.jpg

Toskansk bönsoppa. ♥


Enkel och rättfram, nästan lite bondsk i sin framtoning och gjord på soranabönor fångar den smaken och stuket på lanskapets kokkonst. Den är helt enkelt fantastisk.

Ingredienser (4 portioner)

400 g torkade soranabönor, blötlagda över natten
100 g parmaskinka
1 gul lök
4 vitlöksklyftor
2 plommontomater
1 röd chili
1 dl olivolja (Villa Magra eller annan jungfruolja)
1 rosmarinkvist
salt och svartpeppar

Tillagning
  1. Skär skinkan i bitar. Skala och hacka lök och vitlök. Tärna plommontomaterna. Dela chilin på mitten och avlägsna kärnhuset.
  2. Bryn lök och vitlök i 4 msk olja i en stekgryta. Tillsätt bönor och därefter tomater, parmaskinka och hela rosmarinkvisten. Täck med vatten och koka på svag värme tills bönorna börjat mjukna, fyll på med vatten då och då. Smaka av med salt och peppar.
  3. Ringla resterande olja över soppan strax innan servering.

Vädret i Norrköping idag. AM Clouds/PM Sun today!





12 C 10 Solen går upp October 06, 2013 at 07:09AM och går ner October 06, 2013 at 06:15PM Dagens högsta temperatur blir 14C och den lägsta blir 10C

lördag 5 oktober 2013

Kollar sista VM-serien i speedway. #speedway



via Instagram http://instagram.com/p/fGFgXBS6CG/ http://distilleryimage2.s3.amazonaws.com/7b86094a2de811e38dc022000a1f8c21_7.jpg

Folk som besökt bloggen.

Bloggen har till idag besökt av personer i 38 länder. Givetvis ligger svenskarna i topp på den listan. På andra plats ligger jänkarna. Sedan följer Finland, Norge och Åland. 7 av 6 världsdelar är represterande, det är bara Antarktis som inte finns med i min karta.




















Det som gör mig mest glad att besökarna stannar runt 4 minuter per besökare. Vad det gäller unika besökare så har jag olika tjänster som förser mig med analyserna. Det är Google Analytics som gäller för alla sajter och som folk vill se när man presenterar sin sajt för eventuella reklampengar. Min erfarenhet av Google Analytics är att det inte stämmer med siffrorna de presenterar. Deras siffror är för lite om man vill ha sanningen.

Jag gjorde ett test under en vecka. Det var folk som besökte sidan från 5 världsdelar varje dag under 7 dagar. De svenskar som var med i testet var 10 stycken. 2 från de övriga världsdelarna. Dessutom så skulle de gå in på sidan på deras favoritdator, platta eller mobil. Då kunde jag hålla koll på vad deras nätanslutning, operativsystem, mobil och platta. För att testet skulle vara samma för alla, så skulle de gå in på startsidan och sedan till en sida som låg längre tillbaka i tiden som ingen besökt på länge.Samt att de skulle vara på sidorna i minst 1 minut per sida.

Efteråt så visade det sig att bara två världsdelar var represterande i Analytics under veckan. 65% av de besök som jag fick av testpersonerna var med, men resten fanns inte med i deras analys. Här besannades mina misstankar att Google Analytics inte sköter sina åtagande som analystjänst. Kollar man Blogger och deras statistik så stämmer inte det heller med Analytics. Då är dessa från samma företag.

Så det bästa är att ha olika tjänster kopplade till din sajt. Ta de som har mest besökare och de som har minsta och lägg dig mitt i mellan. Då kommer man närmast sanningen skulle jag tro.



Make your choice.

Cajungryta med kyckling och chorizo. ♥


Cajuner är en inflytelsrik etnisk grupp i den amerikanska delstaten. De härstammar från fransktalande utvandrare från Arkadien i Kanada. Kännetecken för cajunköket är dess smakrikedom och att det är nyttigt.

Ingredienser (4 portioner)

600 g kycklingfilé
½ dl kinesisk soja
1 stor gul lök
2 vitlöksklyftor
2 msk matolja
2 tsk torkad oregano
1 tsk torkad timjan
2 tsk chilipulver
2 krm spiskummin
1 burk krossade tomater
3 lagerblad
2 tsk farinsocker
1 dl vatten
1 köttbuljongtärning
1 dl grädde
3 chorizo

Tillagning

  1. Ansa och skär kycklingfiléerna i mindre bitar.
  2. Blanda kycklingbitarna med soja.
  3. Hacka lök och vitlök.
  4. Stek löken mjuk i olja.
  5. Blanda kryddorna och låt dem fräsa med en stund.
  6. Tillsätt krossad tomat, lagerblad, farinsocker och vatten.
  7. Smula i buljongtärning och koka upp.
  8. Lägg i kycklingbitarna och kokapå låg värme i 15 minuter.
  9. Skiva och stek chorizon.
  10. Lägg ner chorizon i grytan tillsammans med grädden.
  11. Koka upp.
  12. Servera med kokt ris och färsk persilja.

Vädret i Norrköping idag. Few Showers today!





8 C 10 Solen går uppOctober 05, 2013 at 07:05AM och nedgång October 05, 2013 at 06:17PM Dagens högsta temperatur blir 14C och den lägsta blir 8C

fredag 4 oktober 2013

Thomas Hawk och andra fotografer.

Det finns enormt med duktiga fotografer på Google+. Är du fotointresserad så bör du gå med på Google+. Det finns massor med inspiration på sida, både för amatörfotografen och för proffset. Vill dua ha hjälp att hitta fotografer så hjälper jag gärna till.
Här är en duktigt fotograf som heter Thomas Hawk. Du kan kolla hans alster även om du inte är medlem på Google+.


Tips för bloggare del 3: Texter



Om du följt med i del 1 och del 2, så börjar det bli dags att skriva lite om texterna du presenterar. Det finns alldeles för många inom bloggvärlden som har en bild och någon kryptisk text över bilden som inte handlar om bilden. Detta fenomen är typiskt för folk som måste skriva något för att fylla ut sin blogg. Då är det bättre att skriva ett ordentligt inlägg per dag än att kränga 3-4 skräpinlägg per dag, som ingen kollar på. Vill du ha mycket besökare så är det viktigt att du kan prestera. Det gäller inte att ha massor med besökare, det viktiga är de som kommer tillbaka gång på gång. De är de besökarna man vill år, som gör att du får en större publik på sikt. Du behöver inte vara någon kungen på att skriva, utan bara att du kan uttrycka dig på förståelig svenska.

Det finns de som skriver både på engelska och svenska. Skräckexemplet är när man skrivet ett stycke och sedan översätter det engelska direkt efter det svenska stycket. Sedan försätter man på nästa stycke med svenska och så vidare. Det blir fruktansvärt att läsa. Ska man ha två språk. Kör med ett språk i taget och översätt det efter första språket. Då kan läsaren välja vilket språk han/hon vill läsa utan att krångla till det.

Sedan har vi detta med smiles. Många använder smiles på sina bloggar. Smiles är till för att ha en aktiv konversation. En blogg är som en artikel för de som läser den. Man använder inte smiles i artiklar. Det är en sak att använda smiles i kommentarerna. Där har man en konversation med sina läsare.














Här ovan är en ganska stor bloggare som har gjort ett vanligt inlägg. Det ser fruktansvärt oseriöst ut. Som någon skrivit ett sms. Det är orden som ska vara det intressanta.
Om du vill ha en bra konversation med dina läsare så skaffa Disqus direkt. Att använda de förbyggda kommentarfältet på många bloggar är rena 90-talet. Se till att nu kan svara era läsare på ett normalt vis och där kan nu köra med smiles hur mycket ni vill.

Så fundera på vad du vill skriva och ha en mening med det. Ha bilder som relaterar till vad du skriver och skit i smiles.

Kanelbulle



Du vet väl hur man gör för att baka riktigt saftiga och porösa kanelbullar? Se till att fyllningen har rikligt med smör. Många recept har alldeles för lite smör. Det är det som avgör om du får hårda bullar eller saftiga och porösa bullar.

Ingredienser:

Deg:
50 g jäst för söta degar
150 g smör
5 dl mjölk
1 dl strösocker
2 krm salt
3 tsk malen kardemumma
ca 11-13 dl vetemjöl
Fyllning:
100 g smör
1 dl strösocker
1 msk kanel
Pensling:
1 st ägg
Garnering:
 pärlsocker
Utrustning du behöver:
50 st bullformar

Gör så här:
Bulldeg:
  1. Smula ner jästen i en degbunke.
  2. Smält smöret i en kastrull utan att det kokar. Tillsätt mjölken. Rör om och låt det bli fingervarmt 37°C om det inte redan är det. (OBS! Tänk på att det är viktigt att det inte är varmare än 37°C för vid 40°C så dör jästen. Rör om i botten eftersom det är varmast där. Känn med ett finger, när det varken känns varmt eller kallt när du stuckit ner fingret i vätskan så är det 37°C. Glöm inte att röra om innan du känner efter. Om det blivit för varmt, ta bort kastrullen från plattan och rör om och låt stå tills det svalnar till rätt temperatur.)
  3. Rör ut jästen i lite av degvätskan och tillsätt sedan resten. 
  4. Tillsätt salt, socker och kardemumma och rör om.
  5. Mät upp vetemjölet i litermått eller väg det. (Att gräva med decilitermått i mjölpåsen är inte att rekommendera eftersom du nästan garanterat kommer ta alldeles för mycket mjöl eftersom det packas när man gräver och då blir det torra bullar.)
  6. Använd gärna elvisp med degkrokar eller hushållsmaskin för att arbeta in vetemjölet i degen. När degen är mjuk och smidig och släpper bunkens kanter är den klar. Undvik att arbeta in onödigt mycket mjöl - ju mer mjöl desto torrare bullar.
  7. Låt degen jäsa till dubbel storlek under bakhandduk ca 30-45 minuter.

Utbakning och fyllning:
  1. Under tiden degen jäser mäter du upp smör, strösocker och kanel i en bunke. Låt stå framme minst 15-30 min så att smöret blir mjukt.
  2. Kör med elvisp (med vispar) till en jämn smet.
  3. När degen jäst färdigt, häll upp den på ett mjölat bakbord. Knåda degen och dela den i 2 delar (om du gör en sats).
  4. Kavla ut varje degdel till en rektangulär platta, ca 20 x 50 cm. 
  5. Bred på hälften av fyllningen (om du gör en sats) och rulla ihop.
  6. Skär ca 1 ½ cm tjocka skivor och lägg dem i bullformar med snittytan uppåt.
  7. Låt jäsa under bakhandduk ca 30-45 minuter.

Pensling och garnering:
  1. Vispa upp ägget och sätt på ugnen under slutet av jästiden.
  2. Pensla försiktigt på de färdigjästa bullarna (inte trycka hårt). Strö över pärlsocker.
  3. Grädda mitt i ugnen i 225°C i 8-10 minuter eller i varmluftsugn 200°C i 10-12 minuter tills bullarna fått fin gyllenbrun färg.
  4. Låt gärna bullarna svalna på galler under bakhandduk.
  5. Frys helst in de bullar du inte äter upp samma dag så fort de svalnat ordentligt.
#kanelbullensdag

Mostly Sunny idag!





Dagens högsta temperatur blir 13C och den lägsta blir 4C

torsdag 3 oktober 2013

Facebook gör som Google och bygger en stadsdel för sina anställda.

Kakbullar ♥


Om man har ont om tid och vill bjuda på något till kaffet är det här ett perfekt val.

Ingredienser (20 portioner)

100 g smör
1 dl socker
1 ägg
4 dl vetemjöl
1 ½ tsk bakpulver
pärlsocker

Tillagning
  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Rör ihop smör och socker.
  3. Vispa upp ägget och tillsätt det.
  4. Blanda mjöl med bakpulver och sikta ner i smeten.
  5. Rulla bollar och doppa dem i pärlsocker.
  6. Lägg på bakplåtspapper och grädda i 8-10 minuter.


Sunny idag!





Dagens högsta temperatur blir 13C och den lägsta blir 0C

onsdag 2 oktober 2013

A fire tornado in Alice Springs, 2012

A fire tornado in Alice Springs, 2012



J-u2Jl5rfN8.jpg







via Public RSS-Feed of Anders “Spider” Stolt. Created with the PIXELMECHANICS 'GPlusRSS-Webtool' at http://gplusrss.com https://plus.google.com/118060195966019127791/posts/M4K6uEbFBGd

Mer om Google+

Kanske den bästa posten som kommit ut på länge om Google+. Över 400 länkar 50 timmars video i ämnet. Till skillnad mot Facebook, slutar inte Google+ inte bara utanför sajten. Du kan ha mycket nytta av alla de verktyg i ditt dagliga liv, både på jobbet, skolan och privat. Google är så mycket mer än en sida på nätet. Nu som inte upptäckt Google alla saker, kommer bli förvånade. Men nu kommer inlägger som jag pratade om:





Klart man skriver på. :)

Klart man skriver på. :)



Dr. Annika Dahlqvists LCHF-blogg skriver: RxISK.org har startat en internationell namninsamling mot hemligstämpling av forskningsdata. När läkemedelsföretag har rätt att hemlighålla data från de st...







via Public RSS-Feed of Anders “Spider” Stolt. Created with the PIXELMECHANICS 'GPlusRSS-Webtool' at http://gplusrss.com https://plus.google.com/118060195966019127791/posts/3EWH7oyvBWd

Me and my cat. #grizzly #andersstolt

Me and my cat. #grizzly #andersstolt



Cat







via Public RSS-Feed of Anders “Spider” Stolt. Created with the PIXELMECHANICS 'GPlusRSS-Webtool' at http://gplusrss.com https://plus.google.com/118060195966019127791/posts/Y3dSssbzhTA

Smulan är på för första gången den här säsongen. #smula



via Instagram http://instagram.com/p/e9PUBaS6JU/ http://distilleryimage0.s3.amazonaws.com/5446d4642b3511e3807022000ae91388_7.jpg

Senapspanerad fläskkotlett med cole slaw. ♥


Leif Mannerström om fläskkotletter:
Nu måste jag säga några allvarsord om fläskkotlett, en ofta sorgligt försummad råvara i Sverige. Det är mycket som får heta fläskkotlett nuförtiden, men det skall vi sanna matälskare inte acceptera. Det enda som duger till fläskkotlett är det kött som sitter på den tjockaste delen av kotlettraden på grisen. Likaså skall fettranden sitta kvar. Det är fettet som är smakbäraren i fläsk, och om man inte vill äta fettet får man skära bort det vid bordet. Så var det sagt och nu kan vi börja. Kalasmat minsann för en fin lördagskväll på tu man hand.

Ingredienser (2 portioner)

2 fläskkotletter med ben (à 200 g)
1 ägg
½ msk dijonsenap
½ msk svensk senap
rivet dygnsgammalt vitt bröd eller ströbröd
vetemjöl
smör till stekning
½ dl olja till stekning
salt och peppar

Cole slaw

1 klyfta av ett normalstort vitkålshuvud
1 klyfta av ett normalstort savoykålshuvud
1 rödlök
100 g spenatblad
½ tsk hel kummin
1 msk saft av citron
1 tsk rivet citronskal
2 dl creme fraiche
salt och peppar

Garnityr

några persilje- eller rosmarinkvistar
2 citronklyftor

Till servering

knaperstekt bacon
grillade potatishalvor eller kokt potatis
brynt smör


Tillagning

  1. Vispa upp ägget och blanda med dijonsenap och svensk senap i en djup tallrik. Blanda dygnsgammalt vitt bröd eller ströbröd med salt och peppar på en annan tallrik. Häll mjöl på ytterligare en tallrik. Doppa kotletterna i mjöl, skaka av lite, doppa dem sedan i äggblandningen och till sist i ströbrödet. Lägg kotletterna åt sidan så länge.
  2. Fortsätt med cole slaw: Skala och finstrimia rödlöken. Skär vitkålen, savoykålen och spenaten i ytterst fina strimlor. Droppa över citronsaften och rör ned citronskalet. Krossa kumminet i en mortel och pudra över det. Blanda allt med creme fraichen. Smaka av med salt och peppar och ställ kallt. Strimla och knaperstek baconet och lägg det mellan hushållspapper. Håll sedan varmt.
  3. Hetta upp smör och olja i en rymlig stekpanna. Stek kotletterna gyllenbruna och frasiga 5-6 minuter på varje sida. Lägg kotletterna någon minut på ett lager hushållspapper.
  4. Lägg upp snyggt på ett varmt fat eller varma tallrikar med potatisar, bacon och cole slaw runt kotletterna. Garnera med några persiljekvistar och en citronklyfta.

Sunny idag!





Dagens högsta temperatur blir 12C och den lägsta blir -1C

Ny på Google+?

Om du är helt ny Google+ eller ska starta ett konto där, så har Denis Labelle några tips som är bra. Här finns allt. Hur du ska skriva din profil och dela dina G+ alster på andra nätverk. Massor med bra videos.


Sony Artisan Jeff Berlin's (@jtberlin)

Take a peek inside Sony Artisan Jeff Berlin's (@jtberlin) camera bag: http://bit.ly/19TjAQd

tisdag 1 oktober 2013

Det är ju iallafall vindstilla. :D



via Instagram http://instagram.com/p/e8D04Hy6Na/ http://distilleryimage10.s3.amazonaws.com/2eb3ce022ad911e3a52022000a1f9e5e_7.jpg

Jag går in i split vision mode.



Det kommer hända en del här på bloggen inom en snar framtid. Redan nu kan du se att jag har inlägg direkt från Instagram på bloggen. Det kommer även att bli mer som jag delar direkt på bloggen från andra ställen på nätet. Det är faktiskt ett nytänk från min sida att ha bloggen som en central punkt i mitt sociala nätliv. Inte Google+ inte Facebook eller Twitter. Utan min blogg här. Det kommer samlas en del från övriga sociala nätverk här. Från andra bloggar och så vidare.
Mitt egna nav kommer bli i fortsättningen bloggen. Där kan jag själv styra vad jag vill ha och är inte beroende av andra idioters förmåga att ändra inställningar. Här är det jag som är KUNG!!
Givetvis kommer bloggen producera länkningar till andra sociala nätverk.
Det har nu kommit en hel del verktyg för detta. Som dessutom underlättar att länka till andra och tvärtom.

Grejen är nu att strukturera upp kategorierna, hachtags, och mycket annat. Jag har varit generöst med katergorierna, men kommer nu att vara mer striktare så du som läsare kan gå direkt in på det som du är intresserad av. Sedan som en backup kommer min kungen och slaven Tumblr att fungera perfekt. Då är jag inte beroende på att något missas. Dessutom kommer de båda bloggarna använda varandra för att optimalt att skapa varandras länkningar på olika medier.

Jag är riktigt exalterad av detta. Givetvis kunde jag ha gjort en hemsida för ändamålet. Men jag har haft en hel massa otaliga hemsidor. Det blir inget bra. Har även haft en massa Wordpress sidor, men det blir inte bra. Jag trivs så förbannat bra med Blogger. Jag kan i stort göra vad jag vill och jag har alla verktyg som Google erbjuder i ryggen. Tryggt och säkert.

Nu kommer nog många tycka att jag är knäpp som gör detta. Men jag vet att någonstans i en snar framtid så kommer folk att vilja kunna styra över sitt eget flöde och ha full kontroll. De sociala medierna kommer spela en mindre roll än nu, men kanske inte ha mindre användare, men användarna kommer att andra sina beteende. Helt säkert.

Bloggen kommer se fruktansvärt annorlunda ut mot man är van med att hur en blogg ska se. Men tills det tar det några dagar.

Testar lite att lägga min feed här direkt ner i bloggen. Snart händer det!!

Testar lite att lägga min feed här direkt ner i bloggen.



Snart händer det!!





via Public RSS-Feed of Anders “Spider” Stolt. Created with the PIXELMECHANICS 'GPlusRSS-Webtool' at http://gplusrss.com https://plus.google.com/118060195966019127791/posts/iAVZ56YZLza

Sömntuta!! #grizzly #cat



via Instagram http://instagram.com/p/e7WIRxS6ON/

Quiche Lorraine ♥


 En lättlagad fransk ost- och skinkpaj som får anses vara en av de mest klassiska matpajerna. 

Ingredienser (4 portioner)

Pajdeg
3 dl vetemjöl
100 g smör
2 ½ msk kallt vatten
Fyllning
100 g rökt skinka
3 ägg
1 ½ dl mjölk
1 ½ dl grädde
3 dl riven Herrgårdsost

Tillagning

  1. Blanda smör och mjöl till en gryning massa.
  2. Tillsätt vatten och arbeta ihop till en deg.
  3. Låt degen vila i kylen i minst 1 timme.
  4. Sätt ugnen på 200 grader.
  5. Kavla ut degen och klä en pajform med den. Picka hål i pajskalets botten.
  6. Strimla skinkan och lägg ut i pajskalet.
  7. Grädda pajskal och skinka i 10 minuter.
  8. Vispa ihop ägg, mjölk, grädde och ost. Häll blandningen i pajskalet.
  9. Grädda hela pajen i ytterligare 20-25 minuter.
  10. Servera med en tomat- och grönsallad.

måndag 30 september 2013

Tips för bloggare del 2: Fotografier



När man bestämt vilken blogg du ska ha, så är dags att kolla över bilderna man ska ha på bloggen. Det spelar ingen roll hur duktigt du än tror att du är med dina bildredigeringar så är man alltid en amatör. Dte finns alltid nya saker man kan lära sig.  Nu behöver man inte vara ett proffs för att du ska få fason på dina bilder. Det finns bra genvägar att få fason på bilderna.
Jag kör mest med Photoshop. Men alla kan inte göra det(för dyrt). Men det finns massor med tjänster och program där man kan göra nästan precis allt som Photoshop kan göra. Här nedan kommer en rad program och tjänster du kan nyttja gratis.

Demoversion av Adobe Photoshop Elements 12 - Finns bara på engelska och några andra språk, ej Svenska.
Gimp 2 - Ett program som du installerar på datorn. Många tycker det är som Photoshop med mycket enklare.
Photoscape - Program du installerar på datorn. Kul och bra program.
Picasa - Är Googles program att göra bildredigeringar. Ett bra program, där man ordna bilderna i album, inte bara bildredigera. Här kan även dela på Google+.

Flickr - Bli medlem och du kan göra en hel massa fotoeffekter där.
Pixlr-o-matic - Du kanske känner igen denna app från mobilen. Finns även till datorn och som onlinetjänst. Förinställda effekter.
Phixr - Även detta är en onlinetjänst med ganska coola effekter.

Använder man Google Chrome så finns här en uppsjö av tillägg, de mesta är gratis. Kolla här.

Här nedan är två bilder, där dena ena är gjort i Phixr för att visa vad det kan göra med några klickningar. Det tog ett par minuter att fixa bilden och upp med den här. Filtret är ett förinställt filter, och texten är så kallat meme. Snabbt enkelt och kostnadsfritt.













Man kan hålla på att grotta in sig i sina bilder hur mycket som helst. Tänka bara på att inte överredigera bilderna, det ser så billigt ut. Framför att när det gäller hudeffekter. Och vänd era bilder rätt när du lägger upp dem på bloggen. Finns egentligen inget värre än bilder som är uppochner eller på sniskan. Folk ser på era bilder som en del av er blogg. Har du taskiga bilder så är det inte så troligt att folk kommer tillbaka. Så var lika noga med era bilder som med era texter. Helheten är det viktigaste.