Rubb:
1 köttbuljongtärning
1 msk flingsalt
1 msk spiskummin
1 msk chiliflakes
0,5 msk rökt paprikapulver
2 tsk strösocker
2 tsk svartpeppar
1 tsk kardemummakärnor
Potatissallad:
500 g färskpotatis
2 lime, finrivet skal och saft
1 dl olivolja
1 tsk salt
0,5 tsk svartpeppar
1 strimlad rödlök
1 tärnad avokado
1 finstrimlad röd chili
2 krukor koriander
Gör så här:
Börja med att koka potatisen till potatissalladen i lättsaltat vatten och låt svalna.
Mortla ihop rubben och gnid in köttbiten med kryddblandningen. Grilla så köttet får fin grillyta. Lägg sedan köttet på indirekt värme under lock resten av tiden.
Grilla totalt ca 20 min tills köttet har en innertemperatur på 68°. Låt vila 5 min innan det skärs upp.
Potatissallad:
Rör ihop limeskal, saft, olivolja, salt och peppar i en stor skål. Halvera potatisarna och blanda ner i dressingen. Vänd försiktigt ner rödlök, avokado, chili och klippt koriander.
Servera fläskytterfilén med potatissalladen.
Lycka till
Kungens kock
Inga kommentarer :
Skicka en kommentar
Skräpkommentarer belönas med IP-bann. ;)