Per Morbergs gubbröra.
Ingredienser:
4 st tunna skivor Upplandskubb (eller kavring)
Gubbröra:
125 g ansjovisfilé, (helst Grebbestads ansjovis original)
4 st hårdkokta ägg
1 st rödlök
0.5 dl crème fraiche
0.5 dl dill, hackad
0.5 dl gräslök
hackad Vitpeppar och ev. lite salt
Till garnering:
4 st gröna salladsblad
2 st cocktailtomater
Några dillkvistar och gräslöksstrån
Så här gör man:
1. Hacka ansjovisen och skala och hacka äggen och rödlöken.
2. Lägg alltsammans i en bunke och blanda ner övriga ingredienser. Smaka av med peppar och eventuellt salt.
3. Kantskär brödskivorna och bred smör på dem.
4. Lägg på salladsbladen och en klick gubbröra.
5. Halvera tomaterna och toppa smörgåsarna med halvorna.
6. Garnera med dillkvistar och gräslöksstrån.
Källa: www.recept.nu
Fotograf: Martin Löf
Lycka till
Kungen kock
Inga kommentarer :
Skicka en kommentar
Skräpkommentarer belönas med IP-bann. ;)