Google+

onsdag 9 mars 2011

Nu är nog våren på väg.

Igår och idag har det verkligen varit vår ute, eller ja en försmak om våren. Igår var det underbart med en sol som värmde riktigt mycket. Det var dock lite kallt i vinden. Idag däremot var det skönt värre. Hela 7 grader i skuggan och 16-17 grader i solen. Vad mer kan man önska sig i början på mars? Förra året var det ett rent snöhelvete vid den här tiden och nu håller den vita snuskmassan på att försvinna. Otroligt skönt!!

Med våren kommer också mycket bättre förutsättningar för oss människor med. I takt med den stigande tempraturen så ökar känslorna hos folk. man ser grannarna börja gå ut i sina trädgårdar och även prata med varandra över tomtgränserna. Det är ett säkert vårtecken om något. Vi människor har en förmåga att gå in i nån sorts social dvala på vintern. Så när sluträfsandet av höstlöven är klart så går var och en in till sitt och sen väntar man på våren och då återtar man kommunikationen med grannarna. Rätt kul beteende egentligen.

Jag upplevde en vår i Stockholm för länge sen när jag läste in mina MCP där på Microsoft. Det var helt sjukt vad folk förändrades på bara någon vecka. Från att alla kollade ner i backen och gick sina rutter till och från jobbet. Till att se upp och hälsa glatt på allt och alla. Minns en gubbe jag åkte samma tur med på bussen och pendeln. Både till och från jobbet. När jag började kursen var det senhöst och folk hade gått in i sitt vaccum. Vi satt där och i princip bara nickade till varandra varje dag. Så där igenkännande som vi människor gör. När sen de först solstrålarna värmde oss så var det som fan flög i gubben. Han pratade konstant med mig både på morgonen och på kvällen. Fanns ingen hejd på honom. Allt det där buttra och uttråkade uttrycket var borta och han sprudlade av energi och glädje. Så visst har värmen och solen än väldigt stor påverkan på oss.

Nu är vi då på väg mot denna tid igen, när vi börjar värmas upp av solen. Tyvärr så kommer det komma några bakslag till innan vintern släpper sitt grepp helt. Men vintern är dömd nu. Så håll ut och gå ut och njut i solen om du får möjlighet.
Det är du väl värd. ;)

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Skräpkommentarer belönas med IP-bann. ;)