Google+

torsdag 13 januari 2011

Spiderwebs Project

Har suttit och funderat länge på detta med olika projekt man vill sätta igång. Problemet är oftast pengar och  det sätt de ska förvaltas på. En fond skulle man kunna starta, men har suttit och kollat igenom det och det är ett fullkomligt virr varr av olika regler och förordningar när det gäller fonder och stiftelser. Så den idéen släppte jag ganska snabbt. Men då dök en liten tanke upp om donation. Reglerna är ganska otydliga, men generellt sätt kan man säga att om ingen motprestation krävs så är det helt skattefritt.

Min första tanke var att försöka skapa en sida på nätet och därifrån kunna skapa de olika projekten. Det kan vara alltifrån miljöprojekt till individuella projekt för nån enskild som behöver stöd. Idéen är att koppla olika personer med olika färdigheter som har lust att lägga lite frivillig tid på att hjälpa till att bygga upp det hela. Allt från webdesign till idéspruta. Alla som har idéer är välkomna att hjälpa till.

Om man nu kopplar ihop de olika delarna så skapar man en medlemssida för Spiderwebs Project. Den styrs av medlemmarna och det är medlemmarna själva som bestämmer var pengarna som doneras ska hamna. Alltså kommer inga pengar som kommer in kunna kräva en motprestation. Då blir det helt skattefritt och pengarna som kommer in hamnar där de ska hamna och inte på skattekontoret. Givetvis kommer de transaktioner som kommer ske verifieras av fler personer så allt går rätt till. Det är själva ryggraden i detta.

Det absolut första projektet kommer vara att kunna skänka en summa pengar till cancerfonden. De pengar som kommer in kommer skänkas vid nån större tillställning så vi får ut namnet på detta projekt. Men som sagt, vi ska vara många som tar besluten var dessa pengar som skänks ska hamna. Kommer jobba häcken av mig för att få detta att gå igång. Så all hjälp är välkommen.

Det som jag först kommer göra är att skapa en hemsida och sen börja få in donationer. De som vill hjälpa till hör av sig till mig på min mail: spiderwebsproject@gmail.com

För er som redan nu vill stödja detta går det bra att göra det nedan.

Donera

3 kommentarer :

  1. Detta är en väldigt bra idé som jag mer än gärna ägnar en del av min tid åt. :)

    SvaraRadera

Skräpkommentarer belönas med IP-bann. ;)