Google+

torsdag 6 januari 2011

Grislunga och sockeransamlingar.

Igår pratade jag om att flytta. De flesta flyttar jag gjort är på grund av jobb och då mestadels på lantgårdar. Har ägnat en del år åt grisar och grisuppfödning. Mest som djurskötare men även som gårdsförman. Jag gillar verkligen grisar. Det är sköna djur som många tror bara ligger där i såna bås och föder kultingar. Visserligen sant, men det är grymt mycket skötsel med dessa djur. man flyttar runt dom på olika avdelningar. Kultingarna flyttas runt de med beroende på hur de växer. Den gård som haft mest suggor jag jobbat på hade 400 suggor. Alltså 60 suggor som grisade var tredje vecka. det vart en fasliga massa kultingar.

Tyvärr så slutade min grisbana med att mina lungor sa stopp. i samband med det så upptäcktes en fläck på ena lungan som var cirka 15-18 mm stor. Grislunga är en överreaktion på det organiska dammet som finns i grisstallarna. Idag kan jag inte gå in i ett grisstall utan att bli superdålig.
Min förändring på ena lungan satte dock fart på läkarna och de ville genast öppna mig och plocka ut det. Då jag lämnade blekinge i samma veva så remitterades jag till Linköpings Universitets sjukhus. Jag gick på en massa röntgen innan operation. Men när jag skulle ta sista röntgen blev det problem. De fick inga skarpa avbilder. Så jag fick vänta några veckor och göra en ny röntgen. Då var förändringen borta. Läkarna berättade då att det kan bli sockeransamlingar i lungan som kan se ut som tumörer. Så det var det jag hade fått. Vilket var en jäkla lättnad. Hade oroat mig otroligt mycket under de månader när jag fick leva i ovisshet. Utåt så visade jag det väl inte, men inombords så var mitt liv ett kaos.

Nu tänkte jag ägna resten av kvällen åt TW, film och den stora kärleken. ;o)


5 kommentarer :

 1. Det tycker jag låter som fina planer för kvällen ;) Krig! :D:D

  SvaraRadera
 2. Intressant läsning! :)

  Mvh Jeff

  SvaraRadera
 3. Det fanns någon som visste hur du mådde och den någon fanns som ditt stöd genom det och delade din chock och glädje när du fick det glädjande beskedet

  SvaraRadera
 4. Det fanns någon som visste hur du mådde och den någon fanns som ditt stöd genom det och delade din chock och glädje när du fick det glädjande beskedet

  SvaraRadera
 5. Det tycker jag låter som fina planer för kvällen ;) Krig! :D:D

  SvaraRadera

Skräpkommentarer belönas med IP-bann. ;)