Google+

fredag 8 november 2013

Elin Svärdh


Namn: Elin Svärdh
Blogg: http://elinsvardh.se/
Ålder: 25 år
Ort: Konungsäng som ligger 2 mil norr om Eksjö

Först gången jag stötte ihop med Elin vad på ett en sajt för bönder, drängar och pigor. Det var drygt 6 år sen. Det som slog mig då var att hon hade en pondus och lite av ett yrväder i bondesverige. Och detta har inte ändrats, utan förstärks. Hon har en mjölkgård med sin far och mor. Att hon är småländska går inte att ta miste på. Inte för att hon är snål, utan för sin envishet och sin goa dialekt. På bloggen bjuder hon på det mesta. Mängder med bilder från porträtt och livet på landet.Idag är det inte lätt att vara mjölkbonde i Sverige. Men Elin sträva på, plus att hon gör reklam för svensk mjölk i olika sammanhang. Ibland fattar man inte hur hon orkar. Upp tidigt och mjölka korna och sedan iväg till olika uppdrag och hem sent. Jag vet själv, då jag mjölkat kor i 4 år. Det är riktigt imponerade. 

Elin är också med på olika sociala medier. Hon finns på Twitter, Instagram och på andra nätverk. Länkar finns längre ner här på inlägget. Men bloggen är den mest intressanta. Här får man följa olika kor som finns på gården, alla kalvarna som föds, sina hundar och katter, hennes träning, fester, kräftfiske, jakter, olika evenemang samt en massa upptåg som det blonda yrvädret har för sig. Jag har följt bloggen länge och som blogg är det suverän. Massa bilder och text. Bilderna är för det mesta väldigt bra, då hon har en riktigt bra kamera. Men även så tar hon lite bilder med sin mobil. För er som följer bloggar så rekommenderar jag verkligen Elins blogg. Den är ganska ovanlig. Inte ofta man ser en blogg från en vacker 25-årig kvinnlig bonde. Och för er andra, så följ den så får man en bra läsning. :)

Här kommer fem snabba frågor till Elin:

Vilken kamera använder du? Canon 550D

Favoritbloggar du följer?  http://jomaie.bloggo.nu/http://ensvartko.se/ och http://ramsinslantbruk.se/

Mitt favoritplagg? Arbetsbyxor

Drömsemester? Oj eftersom jag inte gillar att resa så men har väl ändå ett mål att jag vill se hur Sverige ser  ut längst upp i norr och någon gång vill jag åka över till Norge.

Bästa känslan? Bästa känslan den är ju väldigt svår efter som mitt jobb dagligen ger sjukt många bra känslor. Som när man börjar mjölka eller mjölket är klart. När det kommer en kalv eller man fått något gjort som man länge väntat på att göra. Men bästa känslan är väl när alla djuren mår bra och när jag mår bra.

Här ska jag som brukligt ta fram den bild som jag tycker är bäst på Elin. Det var väldigt svårt, då många bilder är så bra. Men jag tänkte att jag skulle ta en bild utanför lantbruket och bara fokusera på Elin. Så här är bilden som jag tycker är bäst. Motivering: Då Elin nästan alltid är i farten så tycker denna bild på ro och stillhet är outstanding bland hennes bilder.


Elin är med på en fototävling som Mitt Småland har. Elins bidrag är detta. Kan bara uppmana folk att rösta på bilden, den är väldigt fin och väldigt mycket Småland.

Elin på sociala medier:

Bloggen
Twitter
Instagram
Farmlifesweden(Instagram)
Facebook

Givetvis har jag frågat Elin om jag får ta bilder från hennes blogg och andra ställen.

2 kommentarer :

  1. Var gärna med på min tävling där man vinner ett par Valfria Carrera Solglasögon eller glasögon. Tävlingen hittar du på min blogg och avslutas imorgon ikväll!! In och delta ;)

    SvaraRadera
  2. Emilija Romaite - Träning14 november 2013 16:12

    sv: Halloj, här kommer ett svar, sisådär en månad senare. Vad kul att du saknar min blogg, hehe, jag ska försöka att börja igen! :) http://rromaites.blogg.se

    SvaraRadera

Skräpkommentarer belönas med IP-bann. ;)