Google+

fredag 22 november 2013

Chokladmuffins


Stora bulliga USA-inspirerade chokladmuffins har gjort ett ostoppbart segertåg genom den svenska café-djungeln det senaste årtiondet. Godast att njuta tillsammans med en välgjord cappuccino eller caffelatte.

Receptet är beräknat för 12 stora muffins.

Ingredienser (12 portioner)

100 g rumsvarmt smör
2 ½ dl strösocker
2 ägg
1 dl mjölk
2 msk raps- eller matolja
4 dl vetemjöl special
1 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
½ tsk salt
150 g mörk choklad

Tillagning
  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Rör ihop det mjuka smöret, strösocker, ägg, mjölk och olja.
  3. Blanda ihop de torra ingredienserna och rör ner i smeten, lite åt gången.
  4. Hacka chokladen och blanda ner i hälften i smeten.
  5. Klicka ut smeten i pappersformar som helst är dubbla eller har ställts i en muffinsplåt .
  6. Strö på resten av chokladen.
  7. Grädda i 20-25 minuter.
  8. Låt svalna på galler.

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Skräpkommentarer belönas med IP-bann. ;)