Stora bulliga USA-inspirerade chokladmuffins har gjort ett ostoppbart segertåg genom den svenska café-djungeln det senaste årtiondet. Godast att njuta tillsammans med en välgjord cappuccino eller caffelatte.
Receptet är beräknat för 12 stora muffins.
Ingredienser (12 portioner)
100 g rumsvarmt smör
2 ½ dl strösocker
2 ägg
1 dl mjölk
2 msk raps- eller matolja
4 dl vetemjöl special
1 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
½ tsk salt
150 g mörk choklad
Tillagning
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Rör ihop det mjuka smöret, strösocker, ägg, mjölk och olja.
- Blanda ihop de torra ingredienserna och rör ner i smeten, lite åt gången.
- Hacka chokladen och blanda ner i hälften i smeten.
- Klicka ut smeten i pappersformar som helst är dubbla eller har ställts i en muffinsplåt .
- Strö på resten av chokladen.
- Grädda i 20-25 minuter.
- Låt svalna på galler.
Inga kommentarer :
Skicka en kommentar
Skräpkommentarer belönas med IP-bann. ;)