Google+

torsdag 24 oktober 2013

Tips för bloggare del 4: Sprida din blogg.


Det finns otroligt mycket saker man kan göra för att sprida din blogg. Det absolut snabbaste sättet är att sprida din blogg är att gör det via sociala medier. Men här har du ett stort problem som du brottas med. Sociala medier har en förmåga att dina poster i bästa fall överlever i cirka 3 timmar. Dina vänner kanske går in på morgonen och sedan senare på kvällen. Har du kanske poster mitt på dagen eller tidigt på eftermiddagen så ser inte de flesta inte din bloggpost.
Här är några sociala medier som kan vara till hands.

Facebook: FB har den stora nackdelen att de flesta har sina vänner och släkt bland sina vänner. Oftast så följer de dig redan som är intresserade av din blogg.

Google+: Spridningen är så mycket bättre på dina inlägg om du postar dina inlägg offentligt. För det mesta slipper du de som redan känner dig redan. Plus att de som är intresserade av bloggar kommer följa dig.

Twitter: Här snackar vi sekundaposter. Flödet på Twitter försvinner otroligt snabbt. Du ska posta samma inlägg flera gånger om dagen för att du ska ha något utbyte av det. Då riskerar då även att upprepa dig och en del av dina följare kommer avfölja dig.

LinkedIn: Postar du jobbrelaterade poster så kan det fungera, men annars så är det nästan meningslöst att post där.

Pinterest: Här lever dina bilder som är länkade till dina inlägg längst. För egen del så kommer det dagligen besökare varje dag, även om jag inte skrivit några poster med bilder som jag postar på Pinterest. Plus att man kan aldrig veta hur stor spridning dina bilder har.

Bloglovin: Delade meningar om detta. Många av dina besökare på Bloglovin följer dig redan. En nystartad blogg kan det däremot gör susen för.

Så vad ska man göra då?
För det första, se till att dina läsare kan följa dig via ditt RSS-flöde. Har du inget sånt, skapa det direkt.
För det andra, se till att besökarna kan följa din blogg via e-mail.
För det tredje, registrera dig på olika blogglistor, typ Blogtoplist.
För det fjärde, pinga din blogg. Det finns en massor med tjänster som pingar din blogg, Googla.
För det femte, pusha dina inlägg på Pusha

Och det sista tipset är att om du nu är bloggintresserad, följ andra bloggare, gärna de som har mycket följare. Skriv kommentarer där du visar din blogg(i länkfönstret under ditt namn). Gör ingen direktreklam för din blogg, det ser väldigt billigt ut. Skriv en kommentar som är intressant, då kommer du få besökare till din blogg via din länk. Garanterat!

Det tar tid att sprida sin blogg. Många tror att man kan skriva som ingen annan, ha massor med fina bilder. Det tar ändå tid att sprida din blogg. Tiden är din bästa vän och är du ihärdig som kommer du säkert att lyckas få en massa besökare till din blogg.

onsdag 23 oktober 2013

Majssoppa med kyckling. ♥


Majssoppor är väldigt goda, även om du gör en helt ren majssoppa. Den påminner lite om en ärtsoppa. Men här är det kyckling med i soppan. Perfekt om man känner sig krasslig och sjuk. Men även i en termos på resan, eller bara som ett mellanmål.

Ingredienser (4 portioner) 

2 kycklingklubbor
1 ½ liter kycklingbuljong
3 små färska majskolvar
3 vitlöksklyftor
4 msk matolja
2 ägg
2 msk majsstärkelse
salt
färsk koriander till garnering
vitpeppar

Tillagning

  1. Skölj kycklingen och lägg den i en kastrull med 2 liter vatten och några nypor salt.
  2. Koka upp och låt koka lätt tills köttet är genomkokt, vilket tar ungefär 20 minuter. Ta upp kycklingen men häll inte ut vattnet. Fortsätt att koka buljongen tills 1 ½ liter återstår.
  3. Skär av majskornen från kolvarna och hacka upp dem eller kör dem i en mixer.
  4. Riv upp det kokta kycklingköttet längs med fiberriktningen i fina strimlor.
  5. Finhacka vitlöken och bryn den i olja i en tjockbottnad kastrull. Häll i buljongen och majsen. Låt koka i 4 minuter.
  6. Tillsätt kycklingen, knäck ner äggen i soppan, rör om och låt koka upp igen.
  7. Smaka av med salt och servera. Garnera med grovhackad koriander och en nypa krossad vitpeppar.

Kungen och slaven nu med egen Android app.



Nu har jag fixat en app till bloggen Kungen och slaven. Den fungerar endast på Android. Den fungerar precis som bloggen på webben. Med Disqus-kommentarer och allt. Ge mig gärna feedback på appen i kommentarerna eller via mail.
Appen kommer efter jag provat den finnas på Google Play.
Appen är givetvis gratis.

Ladda ner appen.

En helt sjuk bra gif-animation

Man behöver ingen text, utan det är bara att se.


måndag 21 oktober 2013

Lyxig fiskgratäng ♥


En fiskgratäng behöver inte vara djupfryst och full av frånstötande tillsatser. Den kan faktiskt, som den här lyxiga fiskgratängen, vara alldeles, alldeles underbar.

Ingredienser (4 portioner)

Pommes duchesse
1 kg mjöliga potatisar
75 g smör
2 äggulor
1-2 dl mjölk
½ tsk salt
1 krm vitpeppar
muskotnöt
Fisk
500-600 g laxfilé, hel eller i portionsbitar
200 g nyskalade räkor
2-3 msk finhackad gul lök
1 dl riven ost
5 dl fiskbuljong från tärning
½ dl vitt vin
Sås
2 msk smör
2 msk vetemjöl
1 dl grädde
3 msk pressad citron
salt
nymalen vitpeppar

Tillagning
  1. Pommes duchesse: Skala och skär potatisen i delar.
  2. Koka i saltat vatten tills den är mjuk.
  3. Pressa potatisen och blanda ner smör, äggulor, mjölk, salt, peppar och riven muskotnöt. Vispa ihop med ballongvisp. Smaka eventuellt av med mer salt, vitpeppar och muskotnöt.
  4. Fisk:Smörj en kastrull och lägg i den finhackade löken.
  5. Lägg i laxfilén. Krydda med salt och peppar. Tillsätt fiskbuljong och vitt vin, lägg på ett lock och sjud fisken sakta i 10 - 12 minuter.
  6. Ta upp fisken och sila av buljongen (släng ej).
  7. Sätt ugnen på 275 grader.
  8. Sås: Smält smör och blanda i mjöl.
  9. Tillsätt buljongen från fiskkoket och grädde. Koka i 5 minuter.
  10. Krydda såsen med salt, peppar och pressad citron.
  11. Smörj en ugnssäker form.
  12. Lägg den kokta fisken i mitten.
  13. Spritsa pommes duchessen runt om fisken.
  14. Fördela räkorna över fisken.
  15. Häll över såsen, strö över osten.
  16. Gratinera i ugnen tills gratängen fått en gyllenbrun färg. Det tar c:a 15 minuter.
  17. Garnera med dillkvistar.


Vädret i Norrköping idag. AM Light Rain today!





4 C 21 Solen går upp October 21, 2013 at 07:44AM och går ner October 21, 2013 at 05:32PM Dagens högsta temperatur blir 7C och den lägsta blir 5C

söndag 20 oktober 2013

Vädret i Norrköping idag. Light Rain today!





4 C 13 Solen går upp October 20, 2013 at 07:41AM och går ner October 20, 2013 at 05:37PM Dagens högsta temperatur blir 4C och den lägsta blir 2C

lördag 19 oktober 2013

I väntan på sidensvansarna. :)



via Instagram http://instagram.com/p/fpCP7hS6Ek/ http://distilleryimage0.s3.amazonaws.com/e1ccfef2389211e3a39d22000ae80022_7.jpg

Vädret i Norrköping idag. Cloudy today!





2 C 14 Solen går upp October 19, 2013 at 07:37AM och går ner October 19, 2013 at 05:39PM Dagens högsta temperatur blir 9C och den lägsta blir 2C

fredag 18 oktober 2013

Pirate Bay

Jag spelar som sagt Minecraft. Spelar på en en server och singelplayer. Bilderna här nedan är från mitt serverspel. Där bor jag på ett piratskepp och har alltså inget hus. Två andra kompisar kör med ett piratema, med butiker och en ruffig bar, där vi säljer en ruggiga drycker. Min bukt heter Pirate Bay och där jag styr med järnhand. Kommer en film snart, där man kan se allt som finns på sjörövarskeppet.







Vädret i Norrköping idag. Sunny today!





3 C 23 Solen går upp October 18, 2013 at 07:35AM och går ner October 18, 2013 at 05:41PM Dagens högsta temperatur blir 6C och den lägsta blir -1C

Jambalaya ♥


Jambalaya är en familj av risrätter typisk för Cajun-köket och det kreolska köket i Louisiana.

Ingredienser (4 portioner)

200-300 g cabanossikorv eller annan torr och smakrik korv, eller en blandning av korv och skinka eller rökt fläsk
1 stor gul lök
2 stjälkar selleri
1-2 gröna paprikor
2 vitlöksklyftor
olivolja
salt
svartpeppar
1 lagerblad
torkad timjan
ev. 1 tsk liquid smoke
3-4 dl vanligt ris
3 dl passerade tomater (400 g)
6-8 dl kycklingbuljong
färska räkor

Tillagning

  1. Om du inte har en torr korv, utan en vanlig som behöver stekas lite, börjar du med att skiva och steka den i lite olja så att fettet steks ur. Har du rökt fläsk i tärningar så stek fettet ur dem också. Häll sedan av det mesta av fettet.
  2. Hacka lök, selleri och paprika. Det ska vara ungefär lika mycket av varje.
  3. Finhacka vitlöken. Tillsätt olivoljan i pannan och fräs allt.
  4. Har du en torr korv så tillsätter du den nu och fräser.
  5. Smaksätt med salt, svartpeppar, lagerblad och rikligt med torkad timjan. En skvätt Iiquid smoke brukar också vara gott i. Det är röksmak på flaska från södra USA.
  6. Blanda i riset, tillsätt passerade tomater och kycklingbuljong.
  7. Låt allt puttra under lock tills riset är färdigt.
  8. Späd med mer buljong om det behövs.
  9. Lägg på färska räkor och servera med bröd.

torsdag 17 oktober 2013

Vädret i Norrköping idag. Light Rain today!





6 C 5 Solen går upp October 17, 2013 at 07:35AM och går ner October 17, 2013 at 05:43PM Dagens högsta temperatur blir 9C och den lägsta blir 1C

onsdag 16 oktober 2013

Vädret i Norrköping idag. Cloudy today!





6 C 11 Solen går upp October 16, 2013 at 07:31AM och går ner October 16, 2013 at 05:45PM Dagens högsta temperatur blir 8C och den lägsta blir 4C

tisdag 15 oktober 2013

En så kallad "knähund". #grizzly #cat #katt



via Instagram http://instagram.com/p/ffq15NS6MR/ http://distilleryimage5.s3.amazonaws.com/2f2bc41e35b711e3819022000a1f99d8_7.jpg

En helt underbar bild.

En bild jag la upp på Google+. Bilden är från 1926 och föreställer några killar som gör något jobb på en hög byggnad i New York. Tycker han på spiran är ganska avslappnad, trots den helt sjukt utsatta situationen. En vindpust så blir en flygtur. Dessa bilder från byggnader där folk jobbar kittlar fantasin.

Vädret i Norrköping idag. Mostly Cloudy today!





9 C 5 Solen går upp October 15, 2013 at 07:29AM och går ner October 15, 2013 at 05:49PM Dagens högsta temperatur blir 11C och den lägsta blir 4C

måndag 14 oktober 2013

Märklig gestalt på en skogspromenad. Kalla kårar som kröp över mig. #spöke #ghost #spirit #ande



via Instagram http://instagram.com/p/fdd9V0S6LR/ http://distilleryimage9.s3.amazonaws.com/3508863a350b11e38d4922000aa821c8_7.jpg

Vädret i Norrköping idag. Cloudy today!





9 C 10 Solen går upp October 14, 2013 at 07:26AM och går ner October 14, 2013 at 05:52PM Dagens högsta temperatur blir 11C och den lägsta blir 7C

söndag 13 oktober 2013

Svårt att ta bilder på flygade fladdermöss. Mörkt och de är skapligt snabba. #animal #djur #bat #fladdermus



via Instagram http://instagram.com/p/faW1ZDy6MP/ http://distilleryimage7.s3.amazonaws.com/22b8295c341811e382db22000ae800b7_7.jpg

Vädret i Norrköping idag. Mostly Sunny today!





0 C 0 Solen går upp October 13, 2013 at 07:24AM och går ner October 13, 2013 at 05:56PM Dagens högsta temperatur blir 14C och den lägsta blir 6C

lördag 12 oktober 2013

Ingången till #ica. :)



via Instagram http://instagram.com/p/fX8axby6DJ/ http://distilleryimage9.s3.amazonaws.com/a3be0c78335b11e3bdc322000aeb0e1d_7.jpg

African beef curry. ♥


Det här är en gryta som även tål att tillagas i större volymer. Och ju mer man gör, desto godare blir det. Det som blir över kan frysas in. African beef curry har lånat sina smaker från Sydafrikas mångkulturella kök med asiatiska inslag.

Ingredienser (4 portioner)

cirka 1 kg grytbitar av högrev eller märgpipa
2 gula lökar, grovt skurna
3 vitlöksklyftor, finhackade
1 jalapeño, finhackad med frön och mellanväggar. Alternativt 2 msk finhackad inlagd jalapeño.
salt och nymald svartpeppar
4 dl kalvfond (ej koncentrerad) eller vatten
jordnöts- eller olivolja
cirka 800 g fast potatis av sorten bintje, ukama eller asterix, klyftad
2 ½ dl kokosmjölk
1 ½ dl african red curry sauce eller 2 tsk red curry paste
rivet skal och saft från 1 limefrukt
Till servering
torrostade jordnötter
valfri chutney
6 limeklyftor
4 salladslökar, tunt skivade
1 dl strimlad grönmynta eller koriander

Tillagning
  1. Hetta upp en rejäl tjockbottnad gryta med jordnötsolja,. Bryn köttet väl runt om. Lägg inte i för mycket kött åt gången, det är bättre att bryna i omgångar.
  2. Tillsätt sedan lök, vitlök och jalapeño och fortsätt bryna allt i 8-10 minuter.
  3. Krydda med salt och svartpeppar. Häll i fonden och täck med lock.
  4. Sänk värmen och låt det småkoka i cirka 1 timme eller tills köttet känns mjukt.
  5. Tillsätt sedan potatis, kokosmjölk och currysauce.
  6. Låt det småkoka tills potatisen är mjuk. Rör i botten med jämna mellanrum så att det inte fastnar.
  7. Avsluta med att röra limeskal och -saft och smaka av med salt och svartpeppar.
  8. Servering: Lägg upp i djupa tallrikar och servera med tillbehören.

Vädret i Norrköping idag. Sunny today!





0 C 0 Solen går upp October 12, 2013 at 07:22AM och går ner October 12, 2013 at 05:58PM Dagens högsta temperatur blir 14C och den lägsta blir 3C

fredag 11 oktober 2013

Höstglöd. #höst #fall



via Instagram http://instagram.com/p/fVcItoS6OG/ http://distilleryimage2.s3.amazonaws.com/fb8eb674329711e3a03b22000a1f92d6_7.jpg

Sjörövarkapten och vlogg om Minecraft Lego.

Jag själv älskar Minecraft. Har nu börjat spela på Elinas Alphaville server. Har byggt ett stort sjörövarskepp som jag faktiskt gjorde till min bostad. Vi är tre som har en eget område som vi kallar Treasure Island. Egna shopar och annat. Folk från hela världen går dit och handlar. Mycket trevligt. Själv har jag mulor, sadlar, hö balar och lite annat till försäljning. Har sålt 3 mulor och 3 sadlar, ger en massa klirr i kassan.

Men här är det Lego Minecraft som ska avhandlas. Min vän +Chris Pirillo har gjort en bra vlogg om Legos första pack med Minecraft. Givetvis vart det en succé.


Vädret i Norrköping idag. Sunny today!





7 C 11 Solen går upp October 11, 2013 at 07:20AM och går ner October 11, 2013 at 06:00PM Dagens högsta temperatur blir 12C och den lägsta blir 1C

torsdag 10 oktober 2013

Vädret i Norrköping idag. Mostly Cloudy today!





9 C 5 Solen går upp October 10, 2013 at 07:18AM och går ner October 10, 2013 at 06:02PM Dagens högsta temperatur blir 12C och den lägsta blir 2C

onsdag 9 oktober 2013

Tårtilla ♥


En spansk Tortilla de Patatas kräver ett visst handlag. Den här svensk-italienska släktingen, Tårtilla de Macaroni, är däremot omöjlig att misslyckas med.

Ingredienser (4 portioner)

en klick smör
2-3 dl kokta makaroner
7 körsbärstomater
5 ägg
1 krm salt
lite svartpeppar
1 dl små osttärningar av valfri sort
6 prinskorvar

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Smörj en pajform med smör eller flytande margarin.
  2. Koka makaroner eller annan pasta, om du inte redan har rester.
  3. Skålla tomaterna genom att koka upp lite vatten i en kastrull (eller använd pastans kokvatten). Skär ett nätt snitt genom skalet och runt hela tomaten. Lägg tomaterna i det kokande vattnet och ta upp dem efter 10 sekunder. Skala dem, lägg dem i ett durkslag och skölj under kallt vatten.
  4. Vispa ihop ägg, salt, svartpeppar och osttärningar.
  5. Bred ut makaronerna så att pajbotten täcks. Häll äggsmeten över makaronerna.
  6. Dekorera med korvar, tomater och kanske annat du tycker passar. Ställ in i ugnen i c:a 20 minuter, kör de sista 3-4 minuterna med grillfunktion.

Vädret i Norrköping idag. Mostly Cloudy today!





13 C 16 Solen går upp October 09, 2013 at 07:16AM och går ner October 09, 2013 at 06:06PM Dagens högsta temperatur blir 14C och den lägsta blir 8C

tisdag 8 oktober 2013

Vädret i Norrköping idag. Cloudy today!





15 C 16 Solen går upp October 08, 2013 at 07:14AM och går ner October 08, 2013 at 06:09PM Dagens högsta temperatur blir 16C och den lägsta blir 11C

måndag 7 oktober 2013

#gatufoto #streetphoto



via Instagram http://instagram.com/p/fKQ8Yky6NG/ http://distilleryimage10.s3.amazonaws.com/f1db1bf22f2e11e3b8cc22000a1d2017_7.jpg

Väntan

Var ute med kameran och tog lite #gatufoto. Försökte få lite liv i bilderna, med lite oskärpa.Var lite dåligt med folk, men genomgående så väntade folk av olika anledningar, så detta kollage fick namnet Väntan.  





Vädret i Norrköping idag. AM Clouds/PM Sun today!





14 C 24 Solen går upp October 07, 2013 at 07:12AM och går ner October 07, 2013 at 06:13PM Dagens högsta temperatur blir 16C och den lägsta blir 13C

söndag 6 oktober 2013

Dags att tända Kajsas lyktan på balkongen. :)



via Instagram http://instagram.com/p/fIhkkUS6K0/ http://distilleryimage8.s3.amazonaws.com/fe0eddba2ea611e3be5222000a1fafb5_7.jpg

Toskansk bönsoppa. ♥


Enkel och rättfram, nästan lite bondsk i sin framtoning och gjord på soranabönor fångar den smaken och stuket på lanskapets kokkonst. Den är helt enkelt fantastisk.

Ingredienser (4 portioner)

400 g torkade soranabönor, blötlagda över natten
100 g parmaskinka
1 gul lök
4 vitlöksklyftor
2 plommontomater
1 röd chili
1 dl olivolja (Villa Magra eller annan jungfruolja)
1 rosmarinkvist
salt och svartpeppar

Tillagning
  1. Skär skinkan i bitar. Skala och hacka lök och vitlök. Tärna plommontomaterna. Dela chilin på mitten och avlägsna kärnhuset.
  2. Bryn lök och vitlök i 4 msk olja i en stekgryta. Tillsätt bönor och därefter tomater, parmaskinka och hela rosmarinkvisten. Täck med vatten och koka på svag värme tills bönorna börjat mjukna, fyll på med vatten då och då. Smaka av med salt och peppar.
  3. Ringla resterande olja över soppan strax innan servering.

Vädret i Norrköping idag. AM Clouds/PM Sun today!





12 C 10 Solen går upp October 06, 2013 at 07:09AM och går ner October 06, 2013 at 06:15PM Dagens högsta temperatur blir 14C och den lägsta blir 10C

lördag 5 oktober 2013

Kollar sista VM-serien i speedway. #speedway



via Instagram http://instagram.com/p/fGFgXBS6CG/ http://distilleryimage2.s3.amazonaws.com/7b86094a2de811e38dc022000a1f8c21_7.jpg

Folk som besökt bloggen.

Bloggen har till idag besökt av personer i 38 länder. Givetvis ligger svenskarna i topp på den listan. På andra plats ligger jänkarna. Sedan följer Finland, Norge och Åland. 7 av 6 världsdelar är represterande, det är bara Antarktis som inte finns med i min karta.




















Det som gör mig mest glad att besökarna stannar runt 4 minuter per besökare. Vad det gäller unika besökare så har jag olika tjänster som förser mig med analyserna. Det är Google Analytics som gäller för alla sajter och som folk vill se när man presenterar sin sajt för eventuella reklampengar. Min erfarenhet av Google Analytics är att det inte stämmer med siffrorna de presenterar. Deras siffror är för lite om man vill ha sanningen.

Jag gjorde ett test under en vecka. Det var folk som besökte sidan från 5 världsdelar varje dag under 7 dagar. De svenskar som var med i testet var 10 stycken. 2 från de övriga världsdelarna. Dessutom så skulle de gå in på sidan på deras favoritdator, platta eller mobil. Då kunde jag hålla koll på vad deras nätanslutning, operativsystem, mobil och platta. För att testet skulle vara samma för alla, så skulle de gå in på startsidan och sedan till en sida som låg längre tillbaka i tiden som ingen besökt på länge.Samt att de skulle vara på sidorna i minst 1 minut per sida.

Efteråt så visade det sig att bara två världsdelar var represterande i Analytics under veckan. 65% av de besök som jag fick av testpersonerna var med, men resten fanns inte med i deras analys. Här besannades mina misstankar att Google Analytics inte sköter sina åtagande som analystjänst. Kollar man Blogger och deras statistik så stämmer inte det heller med Analytics. Då är dessa från samma företag.

Så det bästa är att ha olika tjänster kopplade till din sajt. Ta de som har mest besökare och de som har minsta och lägg dig mitt i mellan. Då kommer man närmast sanningen skulle jag tro.



Make your choice.

Cajungryta med kyckling och chorizo. ♥


Cajuner är en inflytelsrik etnisk grupp i den amerikanska delstaten. De härstammar från fransktalande utvandrare från Arkadien i Kanada. Kännetecken för cajunköket är dess smakrikedom och att det är nyttigt.

Ingredienser (4 portioner)

600 g kycklingfilé
½ dl kinesisk soja
1 stor gul lök
2 vitlöksklyftor
2 msk matolja
2 tsk torkad oregano
1 tsk torkad timjan
2 tsk chilipulver
2 krm spiskummin
1 burk krossade tomater
3 lagerblad
2 tsk farinsocker
1 dl vatten
1 köttbuljongtärning
1 dl grädde
3 chorizo

Tillagning

  1. Ansa och skär kycklingfiléerna i mindre bitar.
  2. Blanda kycklingbitarna med soja.
  3. Hacka lök och vitlök.
  4. Stek löken mjuk i olja.
  5. Blanda kryddorna och låt dem fräsa med en stund.
  6. Tillsätt krossad tomat, lagerblad, farinsocker och vatten.
  7. Smula i buljongtärning och koka upp.
  8. Lägg i kycklingbitarna och kokapå låg värme i 15 minuter.
  9. Skiva och stek chorizon.
  10. Lägg ner chorizon i grytan tillsammans med grädden.
  11. Koka upp.
  12. Servera med kokt ris och färsk persilja.

Vädret i Norrköping idag. Few Showers today!





8 C 10 Solen går uppOctober 05, 2013 at 07:05AM och nedgång October 05, 2013 at 06:17PM Dagens högsta temperatur blir 14C och den lägsta blir 8C

fredag 4 oktober 2013

Thomas Hawk och andra fotografer.

Det finns enormt med duktiga fotografer på Google+. Är du fotointresserad så bör du gå med på Google+. Det finns massor med inspiration på sida, både för amatörfotografen och för proffset. Vill dua ha hjälp att hitta fotografer så hjälper jag gärna till.
Här är en duktigt fotograf som heter Thomas Hawk. Du kan kolla hans alster även om du inte är medlem på Google+.


Tips för bloggare del 3: Texter



Om du följt med i del 1 och del 2, så börjar det bli dags att skriva lite om texterna du presenterar. Det finns alldeles för många inom bloggvärlden som har en bild och någon kryptisk text över bilden som inte handlar om bilden. Detta fenomen är typiskt för folk som måste skriva något för att fylla ut sin blogg. Då är det bättre att skriva ett ordentligt inlägg per dag än att kränga 3-4 skräpinlägg per dag, som ingen kollar på. Vill du ha mycket besökare så är det viktigt att du kan prestera. Det gäller inte att ha massor med besökare, det viktiga är de som kommer tillbaka gång på gång. De är de besökarna man vill år, som gör att du får en större publik på sikt. Du behöver inte vara någon kungen på att skriva, utan bara att du kan uttrycka dig på förståelig svenska.

Det finns de som skriver både på engelska och svenska. Skräckexemplet är när man skrivet ett stycke och sedan översätter det engelska direkt efter det svenska stycket. Sedan försätter man på nästa stycke med svenska och så vidare. Det blir fruktansvärt att läsa. Ska man ha två språk. Kör med ett språk i taget och översätt det efter första språket. Då kan läsaren välja vilket språk han/hon vill läsa utan att krångla till det.

Sedan har vi detta med smiles. Många använder smiles på sina bloggar. Smiles är till för att ha en aktiv konversation. En blogg är som en artikel för de som läser den. Man använder inte smiles i artiklar. Det är en sak att använda smiles i kommentarerna. Där har man en konversation med sina läsare.














Här ovan är en ganska stor bloggare som har gjort ett vanligt inlägg. Det ser fruktansvärt oseriöst ut. Som någon skrivit ett sms. Det är orden som ska vara det intressanta.
Om du vill ha en bra konversation med dina läsare så skaffa Disqus direkt. Att använda de förbyggda kommentarfältet på många bloggar är rena 90-talet. Se till att nu kan svara era läsare på ett normalt vis och där kan nu köra med smiles hur mycket ni vill.

Så fundera på vad du vill skriva och ha en mening med det. Ha bilder som relaterar till vad du skriver och skit i smiles.