Google+

tisdag 1 oktober 2013

Det är ju iallafall vindstilla. :D



via Instagram http://instagram.com/p/e8D04Hy6Na/ http://distilleryimage10.s3.amazonaws.com/2eb3ce022ad911e3a52022000a1f9e5e_7.jpg

Jag går in i split vision mode.



Det kommer hända en del här på bloggen inom en snar framtid. Redan nu kan du se att jag har inlägg direkt från Instagram på bloggen. Det kommer även att bli mer som jag delar direkt på bloggen från andra ställen på nätet. Det är faktiskt ett nytänk från min sida att ha bloggen som en central punkt i mitt sociala nätliv. Inte Google+ inte Facebook eller Twitter. Utan min blogg här. Det kommer samlas en del från övriga sociala nätverk här. Från andra bloggar och så vidare.
Mitt egna nav kommer bli i fortsättningen bloggen. Där kan jag själv styra vad jag vill ha och är inte beroende av andra idioters förmåga att ändra inställningar. Här är det jag som är KUNG!!
Givetvis kommer bloggen producera länkningar till andra sociala nätverk.
Det har nu kommit en hel del verktyg för detta. Som dessutom underlättar att länka till andra och tvärtom.

Grejen är nu att strukturera upp kategorierna, hachtags, och mycket annat. Jag har varit generöst med katergorierna, men kommer nu att vara mer striktare så du som läsare kan gå direkt in på det som du är intresserad av. Sedan som en backup kommer min kungen och slaven Tumblr att fungera perfekt. Då är jag inte beroende på att något missas. Dessutom kommer de båda bloggarna använda varandra för att optimalt att skapa varandras länkningar på olika medier.

Jag är riktigt exalterad av detta. Givetvis kunde jag ha gjort en hemsida för ändamålet. Men jag har haft en hel massa otaliga hemsidor. Det blir inget bra. Har även haft en massa Wordpress sidor, men det blir inte bra. Jag trivs så förbannat bra med Blogger. Jag kan i stort göra vad jag vill och jag har alla verktyg som Google erbjuder i ryggen. Tryggt och säkert.

Nu kommer nog många tycka att jag är knäpp som gör detta. Men jag vet att någonstans i en snar framtid så kommer folk att vilja kunna styra över sitt eget flöde och ha full kontroll. De sociala medierna kommer spela en mindre roll än nu, men kanske inte ha mindre användare, men användarna kommer att andra sina beteende. Helt säkert.

Bloggen kommer se fruktansvärt annorlunda ut mot man är van med att hur en blogg ska se. Men tills det tar det några dagar.

Testar lite att lägga min feed här direkt ner i bloggen. Snart händer det!!

Testar lite att lägga min feed här direkt ner i bloggen.



Snart händer det!!





via Public RSS-Feed of Anders “Spider” Stolt. Created with the PIXELMECHANICS 'GPlusRSS-Webtool' at http://gplusrss.com https://plus.google.com/118060195966019127791/posts/iAVZ56YZLza

Sömntuta!! #grizzly #cat



via Instagram http://instagram.com/p/e7WIRxS6ON/

Quiche Lorraine ♥


 En lättlagad fransk ost- och skinkpaj som får anses vara en av de mest klassiska matpajerna. 

Ingredienser (4 portioner)

Pajdeg
3 dl vetemjöl
100 g smör
2 ½ msk kallt vatten
Fyllning
100 g rökt skinka
3 ägg
1 ½ dl mjölk
1 ½ dl grädde
3 dl riven Herrgårdsost

Tillagning

  1. Blanda smör och mjöl till en gryning massa.
  2. Tillsätt vatten och arbeta ihop till en deg.
  3. Låt degen vila i kylen i minst 1 timme.
  4. Sätt ugnen på 200 grader.
  5. Kavla ut degen och klä en pajform med den. Picka hål i pajskalets botten.
  6. Strimla skinkan och lägg ut i pajskalet.
  7. Grädda pajskal och skinka i 10 minuter.
  8. Vispa ihop ägg, mjölk, grädde och ost. Häll blandningen i pajskalet.
  9. Grädda hela pajen i ytterligare 20-25 minuter.
  10. Servera med en tomat- och grönsallad.

måndag 30 september 2013

Tips för bloggare del 2: Fotografier



När man bestämt vilken blogg du ska ha, så är dags att kolla över bilderna man ska ha på bloggen. Det spelar ingen roll hur duktigt du än tror att du är med dina bildredigeringar så är man alltid en amatör. Dte finns alltid nya saker man kan lära sig.  Nu behöver man inte vara ett proffs för att du ska få fason på dina bilder. Det finns bra genvägar att få fason på bilderna.
Jag kör mest med Photoshop. Men alla kan inte göra det(för dyrt). Men det finns massor med tjänster och program där man kan göra nästan precis allt som Photoshop kan göra. Här nedan kommer en rad program och tjänster du kan nyttja gratis.

Demoversion av Adobe Photoshop Elements 12 - Finns bara på engelska och några andra språk, ej Svenska.
Gimp 2 - Ett program som du installerar på datorn. Många tycker det är som Photoshop med mycket enklare.
Photoscape - Program du installerar på datorn. Kul och bra program.
Picasa - Är Googles program att göra bildredigeringar. Ett bra program, där man ordna bilderna i album, inte bara bildredigera. Här kan även dela på Google+.

Flickr - Bli medlem och du kan göra en hel massa fotoeffekter där.
Pixlr-o-matic - Du kanske känner igen denna app från mobilen. Finns även till datorn och som onlinetjänst. Förinställda effekter.
Phixr - Även detta är en onlinetjänst med ganska coola effekter.

Använder man Google Chrome så finns här en uppsjö av tillägg, de mesta är gratis. Kolla här.

Här nedan är två bilder, där dena ena är gjort i Phixr för att visa vad det kan göra med några klickningar. Det tog ett par minuter att fixa bilden och upp med den här. Filtret är ett förinställt filter, och texten är så kallat meme. Snabbt enkelt och kostnadsfritt.













Man kan hålla på att grotta in sig i sina bilder hur mycket som helst. Tänka bara på att inte överredigera bilderna, det ser så billigt ut. Framför att när det gäller hudeffekter. Och vänd era bilder rätt när du lägger upp dem på bloggen. Finns egentligen inget värre än bilder som är uppochner eller på sniskan. Folk ser på era bilder som en del av er blogg. Har du taskiga bilder så är det inte så troligt att folk kommer tillbaka. Så var lika noga med era bilder som med era texter. Helheten är det viktigaste.

söndag 29 september 2013

Strozzapreti med köttfärssås


En mycket god pastarätt där det vita vinet och lagerbladen lyfter köttfärsragun till höga höjder. Hittar man inte strozzapreti går det naturligtvis bra med andra pastasorter.

Ingredienser (4 portioner)

Pasta
500 g strozzapreti
salt
Köttfärssås
2 msk olivolja
400 g nötfärs
1 finhackad gul lök
2 lätt delade vitlöksklyftor
½ finhackad morot
1 finhackad liten bit rotselleri
2 msk tomatpuré
1 ½ dl vitt vin
1 burk hela tomater i tomatsås
1 köttbuljongtärning
4 lagerblad
1 tsk torkad timjan
1 tsk torkad oregano
salt
svartpeppar
Garnering
1 dl riven parmesanost

Tillagning

  1. Koka pastan enligt anvisningar.
  2. Bryn nötfärsen på hög värme i olivolja. Den ska bli något krispig och bränd. Lägg undan på en tallrik.
  3. Stek lök, vitlök, morot och selleri i köttskyn i några minuter.
  4. Lägg nötfärs, de stekta rotfrukterna, tomatpuré, vin och tomater i en gryta eller kastrull. Låt koka upp.
  5. Lägg i buljongtärning och örter och låt sjuda på låg värme i 45 minuter. Tillsätt vitt vin eller vatten vid behov. Rör om då och då.
  6. Smaksätt med salt och svartpeppar.
  7. Servera med riven parmesanost.

lördag 28 september 2013

Tips för bloggare del 1: Vilken blogg ska jag välja?

Tänkte jag skulle ge lite tips för folk som börjat blogga och de som bloggar för fullt. När man börjar blogga så är det viktigt att tänka på vilken portal du ska välja. Om man nu ska välja bloggportal eller bloggverktyg. Här finns det en uppsjö av olika verktyg. Wordpress, Drupal, Joomla och Blogger är några. På portalsidan finns det ännu mer att välja på.
Det man första man ska tänka på är två saker. Kan man föra över blogginläggen till en annan blogg? Kan man föra över kommentarerna till en annan blogg? Det är jäkligt viktigt. När man börjar blogga kanske det inte är så viktigt. Men efter några år, så blir det kanske nödvändigt när du behöver byta blogg. Alla bloggportaler lever inte för evigt, en del försvinner. Då står du där och inte kan föra över allt som du skrivit under flera år. 

Det man gör först är att kolla om bloggen man tänkt skriva på är att kolla inställningarna om man kan exportera/importera inläggen som man skriver. Kan man göra det så är allt frid och fröjd. Även om man kan föra över inläggen så är det inte säkert att kommentarerna följer med. 
Då finns det en tjänst som heter Disqus.

















Disqus är ett ypperligt verktyg. För det första så är det lätt att föra över dina kommentarer om du använt det från början. Du får också en chansen att diskutera ämnet i bloggen på ett helt annat sätt om andra använder Disqus. Man kan installera den på nästan varenda blogg som finns. Plus att det är gratis och du kan tjäna pengar på det. 
Man får en hel räcka med verktyg där man ställa in massor med inställningar. Många sociala nätverksfolk använder det, bara för att det är så otroligt bra. Även folk som har sina bloggar på Wordpress. 

Till sista kan jag bara säga att det värsta bloggen som finns är blogg.se. Där har du ingen möjlighet att göra några nedladdningar. Så har det varit sedan starten. De vill helt enkelt att folk ska stanna på sidan och ingen ska gå över till någon annan portal. Det är inte bara att man inte kan föra över bloggen utan sökmotoroptimeringen är helt under kritik, samt att många antivirusprogram larmar hela tiden att blogg.se är en av de mest spridande av virus på svenska nätet.
Det finns många personer som är framgångsrika, men kan inte lämna blogg.se pga att hela den gamla bloggen skulle försvinna då.

Så ta de första råden:

  1. Se till att bloggen kan exportera/importera din blogg.
  2. Se också till att kommentarerna går att flytta eller skaffa Disqus direkt, så du kan flytta alla kommentarerna vart du än flyttar din blogg.
Har du några frågor så kan du maila(andersstolt@live.se) eller skriva en kommentar här. 

Mangoglaserad kycklingklubba.


Servera gärna kycklingklubborna med klyftpotatis.

Ingredienser (4 portioner)

4 tinade kycklingklubbor
2 hönsbuljongtärningar
1 liter vatten

Glaze
2 msk soja
1 dl mango chutney
1 msk sesamolja
2 msk honung
1 tsk sambal oelek
2 msk tomatketchup

Tillagning

  1. Koka upp vatten och buljongtärningar.
  2. Lägg i och sjud klubborna c:a 20 minuter.
  3. Ta upp dem och låt svalna.
  4. Vispa ihop ingredienserna till glazen.
  5. Grilla kycklingklubborna 2-3 minuter på hög värme på utegrill eller i ugnen (275 grader). Pensla försiktigt med lite av glazen under tiden.
  6. Pensla kycklingklubborna en gång till med glazen när de är färdiggrillade.
  7. Servera med ugnsbakade potatisklyftor och rucolasallad.

fredag 27 september 2013

Kattungen som räddas av brandmän.

Här är en video som visar att inte bara människor får räddning vid brand.


Efterspelet: