Google+

lördag 14 mars 2015

Ädelostgratinerad kyckling med valnötter


Ingredienser

700 gram  kycklingfilé(er)
1 st  gul lök(ar)
2 st  vitlöksklyfta(or)
1 msk  smör
salt och peppar
timjan
2 dl  crème fraiche
125 gram  ädelost
1,5 dl  valnötter, hackade
1 st  vitlöksklyfta(or), pressad
1 msk  kycklingfond

Till servering:



Tillagning

1. Sätt ugnen på 200 grader.

2. Skär filéerna på längden i två delar. Finhacka löken och vitlöken. Stek lök och vitlök i smör tills de mjuknat och fått lite färg. Tillsätt kycklingbitarna och stek ca några minuter per sida. Salta och peppra och krydda med timjan.

3. Lägg kyckling och lök i en ugnsform. Mosa ihop ädelost med pressad vitlök, crème fraiche, valnötter och fond och bred ut över kycklingen. Gratinera 30 minuter. Servera med exempelvis haricot vertes.











1 kommentar :

  1. Johanna - enklaknep.se27 mars 2015 kl. 18:36

    Oj det ser super gott ut!

    Ha en super mysig helg

    SvaraRadera

Skräpkommentarer belönas med IP-bann. ;)