Google+

söndag 7 augusti 2011

Ingen verkar bry sig.

Har nu i tre veckor sagt till folk på min Facebook att de ska gå in och gilla min Spiderwebs Project sida om de vill ha fortsatt kontakt med mig. Jag har 5 som gått över och gillat den från min vänner. Antingen läser folk inte vad man skriver eller så vill de inte ha någon mer kontakt. Men men, inte mitt problem, för när min sida reduceras på FB så kommer ingen kunna skriva eller på något sätt kommunicera genom den, bara genom Spiderwebs Project. Egentligen om intresset är så svalt så kanske man ska helt gå över till G+ och ge fullständigt fan i FB. Verkar som många gör så redan.
Tycker det är bra. FB är ett sånt bolag som man egentligen inte ska sympatisera med. Allt du lägger upp där kan de ta och göra vad de vill med. Fruktansvärt egentligen. Idag när jag kommer hem så kommer jag rensa ut varenda bild och allt annat från Facebook. Har redan kört över allt på mitt G+ konto så det finns där. Och där äger jag mina bilder. :)

1 kommentar :

  1. Du kanske borde syna googles villkor lite bättre innan du höjer deras tjänster till skyarna. :) Saxat från googles policy för immaterialrätt* gällande bloggerplattformen: "Genom att presentera, lägga upp eller visa innehåll på eller via Googles tjänster som är tillgängliga offentligt, beviljar du Google en global, icke-exklusiv, royalty-fri licens att återge, publicera och distribuera innehåll via Googles tjänster med avsikten att visa och distribuera Googles tjänster." Vilket i grund och botten är mer eller mindre likadan som facebooks policy**. Du bloggar på en bloggplattform som ägs av google (google+ har samma villkor***) och som har mer eller mindre samma policy för immaterialrätt som facebook har så varför klaga så mycket på facebook när du accepterar samma villkor på alla googles tjänster? Kolla gärna upp villkoren för alla tre tjänster, alla villkoren är mer eller mindre identiska på punkten gällande immaterialrätt. Men det slutar inte där, första stycket kanske ändå inte låter så farligt.. men om du fortsätter att läsa 11 § andra och tredje stycke i googles användarvillkor så ser du mer utvecklat hur google tar sig friheten att använda ditt material. Det där med avtalsrätt är inte lätt om man inte sätter sig ner och faktiskt synar avtalen grundligt. :)

    * bloggers användarvillkor 6 § andra stycket.
    ** facebooks användarvillkor 2 § första stycket.
    *** googles användarvillkor 11 § första stycket.

    SvaraRadera

Skräpkommentarer belönas med IP-bann. ;)