En festlig rätt som man kan förbereda i förväg. Det enda man måste vänta med är att steka den baconlindade fläskfilén. Mozzarellasalladen blir bara godare av att stå några timmar.
Ingredienser (4 portioner)
700-800 g fläskfilé, putsad från fett och senor
1 paket skivad bacon
salt
svartpeppar
Mozzarellasallad
3 dl crème fraiche
1 finhackad schalottenlök
2 vitlöksklyftor
½ dl hackad färsk timjan
½ dl strimlad färsk basilika
10-15 skivade cocktailtomater
3 mozzarellaostar
½ dl rostade pinjenötter
salt
nymald svartpeppar
Tillagning
Ingredienser (4 portioner)
700-800 g fläskfilé, putsad från fett och senor
1 paket skivad bacon
salt
svartpeppar
Mozzarellasallad
3 dl crème fraiche
1 finhackad schalottenlök
2 vitlöksklyftor
½ dl hackad färsk timjan
½ dl strimlad färsk basilika
10-15 skivade cocktailtomater
3 mozzarellaostar
½ dl rostade pinjenötter
salt
nymald svartpeppar
Tillagning
- Skiva mozzarella i skivor. Blanda mozzarella, crème fraîche med örter och lök. Pressa i vitlök. Salta och peppra. Låt stå i minst 30 minuter.
- Rosta pinjenötterna i en stekpanna,
- Dela fläskfilén i ca 2 cm tjocka skivor. Rulla en bit bacon runt varje filéstubbe och platta till den lite lätt. Salta och peppra. Stek ca 5-7 minuter på varje sida.
- Servera salladen med den baconlindade fläskfilén. Strö över pinjenötterna.