Google+

onsdag 18 december 2013

Gratinerad hummer ♥


Ingredienser (2 portioner)

1 stor kokt hummer
smör
4 färska champinjoner
½ purjolök
1 ½ dl vispgrädde
1 msk konjak
salt
nymald vitpeppar
1 msk vetemjöl
½ dl riven lagrad Grevé

Tillagning

  1. Dela hummern i två lika delar.
  2. Ta ur köttet och dela allt hummerkött i mindre bitar.
  3. Skölj hummerskalen och lägg dem upp och ner i en ungsfast form.
  4. Ansa svampen och skiva den.
  5. Fräs svampen i lite smör tills vätskan har kokat in.
  6. Sätt ugnen på 250 grader.
  7. Tillsätt purjolök och stek den mjuk utan att den tar färg.
  8. Häll på nästan 1 dl vispgrädde.
  9. Smaka av med konjak, salt och vitpeppar.
  10. Skaka den sparade vispgrädden med mjölet och häll på det i omgångar tills det tjocknar.
  11. Rör ner hummerköttet.
  12. Fördela fyllningen i hummerskalen.
  13. Strö över osten.
  14. Gratinera hummern mitt i ugnen 7-8 minuter tills den har fin färg.
  15. Servera genast.

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Skräpkommentarer belönas med IP-bann. ;)