Ingredienser (2 portioner)
1 stor kokt hummer
smör
4 färska champinjoner
½ purjolök
1 ½ dl vispgrädde
1 msk konjak
salt
nymald vitpeppar
1 msk vetemjöl
½ dl riven lagrad Grevé
Tillagning
- Dela hummern i två lika delar.
- Ta ur köttet och dela allt hummerkött i mindre bitar.
- Skölj hummerskalen och lägg dem upp och ner i en ungsfast form.
- Ansa svampen och skiva den.
- Fräs svampen i lite smör tills vätskan har kokat in.
- Sätt ugnen på 250 grader.
- Tillsätt purjolök och stek den mjuk utan att den tar färg.
- Häll på nästan 1 dl vispgrädde.
- Smaka av med konjak, salt och vitpeppar.
- Skaka den sparade vispgrädden med mjölet och häll på det i omgångar tills det tjocknar.
- Rör ner hummerköttet.
- Fördela fyllningen i hummerskalen.
- Strö över osten.
- Gratinera hummern mitt i ugnen 7-8 minuter tills den har fin färg.
- Servera genast.
Inga kommentarer :
Skicka en kommentar
Skräpkommentarer belönas med IP-bann. ;)