Man behöver inte gå till Pizza Hut för att äta god panpizza. Precis som på vanlig pizza är degen till en panpizza viktig. Fyllningen på en panpizza är oftast enligt följande formel: först en god tomatsås, sen starkare starka korvar eller kryddig köttfärs, följt av jalapeños, champinjoner, rödlök och/eller färska tomater. En panpizza toppar man med mycket mozzarella och torkad oregano eller annan örtkrydda. Men som vanligt när det gäller pizza så är det bara den egna fantasin som sätter gränserna.
Ingredienser (4 portioner)
25 g jäst
2 ½ dl ljummet vatten
1 msk olivolja
½ tsk salt
1 tsk strösocker
1 msk bakpulver
6-7 dl vetemjöl special
olivolja att smörja plåten/formen med
Förslag på fyllningar
tomatsås (obligatorisk)
tacokryddad köttfärs
salami
pepperonikorv
rökt skinka
jalapeños
champinjoner
rödlök
färska tomater
mozzarella (obligatorisk)
oregano eller annan örtkrydda
Tillagning
- Finfördela jäst i en bunke och rör ut i ljummet vatten.
- Tillsätt olja, salt och socker.
- Blanda ner vetemjöl blandat med bakpulver. Arbeta ihop till en slät deg.
- Strö över lite mjöl och låt jäsa under bakduk till dubbel storlek, c:a 45 minuter.
- Smörj formarna, stekpannor eller ungspannan med olja.
- Kavla ut deg till 2 eller 1 pizza i samma form som formarna och lägg i.
- Låt jäsa 30 minuter.
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Lägg på önskad fyllning, med tomatsås underst och mozzarella överst, när degen jäst klart.
- Grädda mitt i ugnen i c:a 15 minuter.
Inga kommentarer :
Skicka en kommentar
Skräpkommentarer belönas med IP-bann. ;)