Google+

lördag 5 oktober 2013

Cajungryta med kyckling och chorizo. ♥


Cajuner är en inflytelsrik etnisk grupp i den amerikanska delstaten. De härstammar från fransktalande utvandrare från Arkadien i Kanada. Kännetecken för cajunköket är dess smakrikedom och att det är nyttigt.

Ingredienser (4 portioner)

600 g kycklingfilé
½ dl kinesisk soja
1 stor gul lök
2 vitlöksklyftor
2 msk matolja
2 tsk torkad oregano
1 tsk torkad timjan
2 tsk chilipulver
2 krm spiskummin
1 burk krossade tomater
3 lagerblad
2 tsk farinsocker
1 dl vatten
1 köttbuljongtärning
1 dl grädde
3 chorizo

Tillagning

  1. Ansa och skär kycklingfiléerna i mindre bitar.
  2. Blanda kycklingbitarna med soja.
  3. Hacka lök och vitlök.
  4. Stek löken mjuk i olja.
  5. Blanda kryddorna och låt dem fräsa med en stund.
  6. Tillsätt krossad tomat, lagerblad, farinsocker och vatten.
  7. Smula i buljongtärning och koka upp.
  8. Lägg i kycklingbitarna och kokapå låg värme i 15 minuter.
  9. Skiva och stek chorizon.
  10. Lägg ner chorizon i grytan tillsammans med grädden.
  11. Koka upp.
  12. Servera med kokt ris och färsk persilja.

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Skräpkommentarer belönas med IP-bann. ;)