via Instagram http://instagram.com/p/fKQ8Yky6NG/ http://distilleryimage10.s3.amazonaws.com/f1db1bf22f2e11e3b8cc22000a1d2017_7.jpg
måndag 7 oktober 2013
Väntan
Var ute med kameran och tog lite #gatufoto. Försökte få lite liv i bilderna, med lite oskärpa.Var lite dåligt med folk, men genomgående så väntade folk av olika anledningar, så detta kollage fick namnet Väntan.
Etiketter:
Fotografering
Vädret i Norrköping idag. AM Clouds/PM Sun today!
14 C 24 Solen går upp October 07, 2013 at 07:12AM och går ner October 07, 2013 at 06:13PM Dagens högsta temperatur blir 16C och den lägsta blir 13C
söndag 6 oktober 2013
Dags att tända Kajsas lyktan på balkongen. :)
via Instagram http://instagram.com/p/fIhkkUS6K0/ http://distilleryimage8.s3.amazonaws.com/fe0eddba2ea611e3be5222000a1fafb5_7.jpg
Toskansk bönsoppa. ♥
Enkel och rättfram, nästan lite bondsk i sin framtoning och gjord på soranabönor fångar den smaken och stuket på lanskapets kokkonst. Den är helt enkelt fantastisk.
Ingredienser (4 portioner)
400 g torkade soranabönor, blötlagda över natten
100 g parmaskinka
1 gul lök
4 vitlöksklyftor
2 plommontomater
1 röd chili
1 dl olivolja (Villa Magra eller annan jungfruolja)
1 rosmarinkvist
salt och svartpeppar
Tillagning
- Skär skinkan i bitar. Skala och hacka lök och vitlök. Tärna plommontomaterna. Dela chilin på mitten och avlägsna kärnhuset.
- Bryn lök och vitlök i 4 msk olja i en stekgryta. Tillsätt bönor och därefter tomater, parmaskinka och hela rosmarinkvisten. Täck med vatten och koka på svag värme tills bönorna börjat mjukna, fyll på med vatten då och då. Smaka av med salt och peppar.
- Ringla resterande olja över soppan strax innan servering.
Vädret i Norrköping idag. AM Clouds/PM Sun today!
12 C 10 Solen går upp October 06, 2013 at 07:09AM och går ner October 06, 2013 at 06:15PM Dagens högsta temperatur blir 14C och den lägsta blir 10C
lördag 5 oktober 2013
Kollar sista VM-serien i speedway. #speedway
via Instagram http://instagram.com/p/fGFgXBS6CG/ http://distilleryimage2.s3.amazonaws.com/7b86094a2de811e38dc022000a1f8c21_7.jpg
Folk som besökt bloggen.
Bloggen har till idag besökt av personer i 38 länder. Givetvis ligger svenskarna i topp på den listan. På andra plats ligger jänkarna. Sedan följer Finland, Norge och Åland. 7 av 6 världsdelar är represterande, det är bara Antarktis som inte finns med i min karta.
Det som gör mig mest glad att besökarna stannar runt 4 minuter per besökare. Vad det gäller unika besökare så har jag olika tjänster som förser mig med analyserna. Det är Google Analytics som gäller för alla sajter och som folk vill se när man presenterar sin sajt för eventuella reklampengar. Min erfarenhet av Google Analytics är att det inte stämmer med siffrorna de presenterar. Deras siffror är för lite om man vill ha sanningen.
Jag gjorde ett test under en vecka. Det var folk som besökte sidan från 5 världsdelar varje dag under 7 dagar. De svenskar som var med i testet var 10 stycken. 2 från de övriga världsdelarna. Dessutom så skulle de gå in på sidan på deras favoritdator, platta eller mobil. Då kunde jag hålla koll på vad deras nätanslutning, operativsystem, mobil och platta. För att testet skulle vara samma för alla, så skulle de gå in på startsidan och sedan till en sida som låg längre tillbaka i tiden som ingen besökt på länge.Samt att de skulle vara på sidorna i minst 1 minut per sida.
Efteråt så visade det sig att bara två världsdelar var represterande i Analytics under veckan. 65% av de besök som jag fick av testpersonerna var med, men resten fanns inte med i deras analys. Här besannades mina misstankar att Google Analytics inte sköter sina åtagande som analystjänst. Kollar man Blogger och deras statistik så stämmer inte det heller med Analytics. Då är dessa från samma företag.
Så det bästa är att ha olika tjänster kopplade till din sajt. Ta de som har mest besökare och de som har minsta och lägg dig mitt i mellan. Då kommer man närmast sanningen skulle jag tro.
Det som gör mig mest glad att besökarna stannar runt 4 minuter per besökare. Vad det gäller unika besökare så har jag olika tjänster som förser mig med analyserna. Det är Google Analytics som gäller för alla sajter och som folk vill se när man presenterar sin sajt för eventuella reklampengar. Min erfarenhet av Google Analytics är att det inte stämmer med siffrorna de presenterar. Deras siffror är för lite om man vill ha sanningen.
Jag gjorde ett test under en vecka. Det var folk som besökte sidan från 5 världsdelar varje dag under 7 dagar. De svenskar som var med i testet var 10 stycken. 2 från de övriga världsdelarna. Dessutom så skulle de gå in på sidan på deras favoritdator, platta eller mobil. Då kunde jag hålla koll på vad deras nätanslutning, operativsystem, mobil och platta. För att testet skulle vara samma för alla, så skulle de gå in på startsidan och sedan till en sida som låg längre tillbaka i tiden som ingen besökt på länge.Samt att de skulle vara på sidorna i minst 1 minut per sida.
Efteråt så visade det sig att bara två världsdelar var represterande i Analytics under veckan. 65% av de besök som jag fick av testpersonerna var med, men resten fanns inte med i deras analys. Här besannades mina misstankar att Google Analytics inte sköter sina åtagande som analystjänst. Kollar man Blogger och deras statistik så stämmer inte det heller med Analytics. Då är dessa från samma företag.
Så det bästa är att ha olika tjänster kopplade till din sajt. Ta de som har mest besökare och de som har minsta och lägg dig mitt i mellan. Då kommer man närmast sanningen skulle jag tro.
Etiketter:
Egna tankar
Cajungryta med kyckling och chorizo. ♥
Cajuner är en inflytelsrik etnisk grupp i den amerikanska delstaten. De härstammar från fransktalande utvandrare från Arkadien i Kanada. Kännetecken för cajunköket är dess smakrikedom och att det är nyttigt.
Ingredienser (4 portioner)
600 g kycklingfilé
½ dl kinesisk soja
1 stor gul lök
2 vitlöksklyftor
2 msk matolja
2 tsk torkad oregano
1 tsk torkad timjan
2 tsk chilipulver
2 krm spiskummin
1 burk krossade tomater
3 lagerblad
2 tsk farinsocker
1 dl vatten
1 köttbuljongtärning
1 dl grädde
3 chorizo
Tillagning
- Ansa och skär kycklingfiléerna i mindre bitar.
- Blanda kycklingbitarna med soja.
- Hacka lök och vitlök.
- Stek löken mjuk i olja.
- Blanda kryddorna och låt dem fräsa med en stund.
- Tillsätt krossad tomat, lagerblad, farinsocker och vatten.
- Smula i buljongtärning och koka upp.
- Lägg i kycklingbitarna och kokapå låg värme i 15 minuter.
- Skiva och stek chorizon.
- Lägg ner chorizon i grytan tillsammans med grädden.
- Koka upp.
- Servera med kokt ris och färsk persilja.
Prenumerera på:
Inlägg
(
Atom
)