Google+

fredag 4 oktober 2013

Tips för bloggare del 3: Texter



Om du följt med i del 1 och del 2, så börjar det bli dags att skriva lite om texterna du presenterar. Det finns alldeles för många inom bloggvärlden som har en bild och någon kryptisk text över bilden som inte handlar om bilden. Detta fenomen är typiskt för folk som måste skriva något för att fylla ut sin blogg. Då är det bättre att skriva ett ordentligt inlägg per dag än att kränga 3-4 skräpinlägg per dag, som ingen kollar på. Vill du ha mycket besökare så är det viktigt att du kan prestera. Det gäller inte att ha massor med besökare, det viktiga är de som kommer tillbaka gång på gång. De är de besökarna man vill år, som gör att du får en större publik på sikt. Du behöver inte vara någon kungen på att skriva, utan bara att du kan uttrycka dig på förståelig svenska.

Det finns de som skriver både på engelska och svenska. Skräckexemplet är när man skrivet ett stycke och sedan översätter det engelska direkt efter det svenska stycket. Sedan försätter man på nästa stycke med svenska och så vidare. Det blir fruktansvärt att läsa. Ska man ha två språk. Kör med ett språk i taget och översätt det efter första språket. Då kan läsaren välja vilket språk han/hon vill läsa utan att krångla till det.

Sedan har vi detta med smiles. Många använder smiles på sina bloggar. Smiles är till för att ha en aktiv konversation. En blogg är som en artikel för de som läser den. Man använder inte smiles i artiklar. Det är en sak att använda smiles i kommentarerna. Där har man en konversation med sina läsare.














Här ovan är en ganska stor bloggare som har gjort ett vanligt inlägg. Det ser fruktansvärt oseriöst ut. Som någon skrivit ett sms. Det är orden som ska vara det intressanta.
Om du vill ha en bra konversation med dina läsare så skaffa Disqus direkt. Att använda de förbyggda kommentarfältet på många bloggar är rena 90-talet. Se till att nu kan svara era läsare på ett normalt vis och där kan nu köra med smiles hur mycket ni vill.

Så fundera på vad du vill skriva och ha en mening med det. Ha bilder som relaterar till vad du skriver och skit i smiles.

Kanelbulle



Du vet väl hur man gör för att baka riktigt saftiga och porösa kanelbullar? Se till att fyllningen har rikligt med smör. Många recept har alldeles för lite smör. Det är det som avgör om du får hårda bullar eller saftiga och porösa bullar.

Ingredienser:

Deg:
50 g jäst för söta degar
150 g smör
5 dl mjölk
1 dl strösocker
2 krm salt
3 tsk malen kardemumma
ca 11-13 dl vetemjöl
Fyllning:
100 g smör
1 dl strösocker
1 msk kanel
Pensling:
1 st ägg
Garnering:
 pärlsocker
Utrustning du behöver:
50 st bullformar

Gör så här:
Bulldeg:
  1. Smula ner jästen i en degbunke.
  2. Smält smöret i en kastrull utan att det kokar. Tillsätt mjölken. Rör om och låt det bli fingervarmt 37°C om det inte redan är det. (OBS! Tänk på att det är viktigt att det inte är varmare än 37°C för vid 40°C så dör jästen. Rör om i botten eftersom det är varmast där. Känn med ett finger, när det varken känns varmt eller kallt när du stuckit ner fingret i vätskan så är det 37°C. Glöm inte att röra om innan du känner efter. Om det blivit för varmt, ta bort kastrullen från plattan och rör om och låt stå tills det svalnar till rätt temperatur.)
  3. Rör ut jästen i lite av degvätskan och tillsätt sedan resten. 
  4. Tillsätt salt, socker och kardemumma och rör om.
  5. Mät upp vetemjölet i litermått eller väg det. (Att gräva med decilitermått i mjölpåsen är inte att rekommendera eftersom du nästan garanterat kommer ta alldeles för mycket mjöl eftersom det packas när man gräver och då blir det torra bullar.)
  6. Använd gärna elvisp med degkrokar eller hushållsmaskin för att arbeta in vetemjölet i degen. När degen är mjuk och smidig och släpper bunkens kanter är den klar. Undvik att arbeta in onödigt mycket mjöl - ju mer mjöl desto torrare bullar.
  7. Låt degen jäsa till dubbel storlek under bakhandduk ca 30-45 minuter.

Utbakning och fyllning:
  1. Under tiden degen jäser mäter du upp smör, strösocker och kanel i en bunke. Låt stå framme minst 15-30 min så att smöret blir mjukt.
  2. Kör med elvisp (med vispar) till en jämn smet.
  3. När degen jäst färdigt, häll upp den på ett mjölat bakbord. Knåda degen och dela den i 2 delar (om du gör en sats).
  4. Kavla ut varje degdel till en rektangulär platta, ca 20 x 50 cm. 
  5. Bred på hälften av fyllningen (om du gör en sats) och rulla ihop.
  6. Skär ca 1 ½ cm tjocka skivor och lägg dem i bullformar med snittytan uppåt.
  7. Låt jäsa under bakhandduk ca 30-45 minuter.

Pensling och garnering:
  1. Vispa upp ägget och sätt på ugnen under slutet av jästiden.
  2. Pensla försiktigt på de färdigjästa bullarna (inte trycka hårt). Strö över pärlsocker.
  3. Grädda mitt i ugnen i 225°C i 8-10 minuter eller i varmluftsugn 200°C i 10-12 minuter tills bullarna fått fin gyllenbrun färg.
  4. Låt gärna bullarna svalna på galler under bakhandduk.
  5. Frys helst in de bullar du inte äter upp samma dag så fort de svalnat ordentligt.
#kanelbullensdag

Mostly Sunny idag!





Dagens högsta temperatur blir 13C och den lägsta blir 4C

torsdag 3 oktober 2013

Facebook gör som Google och bygger en stadsdel för sina anställda.

Kakbullar ♥


Om man har ont om tid och vill bjuda på något till kaffet är det här ett perfekt val.

Ingredienser (20 portioner)

100 g smör
1 dl socker
1 ägg
4 dl vetemjöl
1 ½ tsk bakpulver
pärlsocker

Tillagning
  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Rör ihop smör och socker.
  3. Vispa upp ägget och tillsätt det.
  4. Blanda mjöl med bakpulver och sikta ner i smeten.
  5. Rulla bollar och doppa dem i pärlsocker.
  6. Lägg på bakplåtspapper och grädda i 8-10 minuter.


Sunny idag!





Dagens högsta temperatur blir 13C och den lägsta blir 0C

onsdag 2 oktober 2013

A fire tornado in Alice Springs, 2012

A fire tornado in Alice Springs, 2012



J-u2Jl5rfN8.jpg







via Public RSS-Feed of Anders “Spider” Stolt. Created with the PIXELMECHANICS 'GPlusRSS-Webtool' at http://gplusrss.com https://plus.google.com/118060195966019127791/posts/M4K6uEbFBGd

Mer om Google+

Kanske den bästa posten som kommit ut på länge om Google+. Över 400 länkar 50 timmars video i ämnet. Till skillnad mot Facebook, slutar inte Google+ inte bara utanför sajten. Du kan ha mycket nytta av alla de verktyg i ditt dagliga liv, både på jobbet, skolan och privat. Google är så mycket mer än en sida på nätet. Nu som inte upptäckt Google alla saker, kommer bli förvånade. Men nu kommer inlägger som jag pratade om:





Klart man skriver på. :)

Klart man skriver på. :)



Dr. Annika Dahlqvists LCHF-blogg skriver: RxISK.org har startat en internationell namninsamling mot hemligstämpling av forskningsdata. När läkemedelsföretag har rätt att hemlighålla data från de st...







via Public RSS-Feed of Anders “Spider” Stolt. Created with the PIXELMECHANICS 'GPlusRSS-Webtool' at http://gplusrss.com https://plus.google.com/118060195966019127791/posts/3EWH7oyvBWd

Me and my cat. #grizzly #andersstolt

Me and my cat. #grizzly #andersstolt



Cat







via Public RSS-Feed of Anders “Spider” Stolt. Created with the PIXELMECHANICS 'GPlusRSS-Webtool' at http://gplusrss.com https://plus.google.com/118060195966019127791/posts/Y3dSssbzhTA