Google+

onsdag 2 oktober 2013

Smulan är på för första gången den här säsongen. #smula



via Instagram http://instagram.com/p/e9PUBaS6JU/ http://distilleryimage0.s3.amazonaws.com/5446d4642b3511e3807022000ae91388_7.jpg

Senapspanerad fläskkotlett med cole slaw. ♥


Leif Mannerström om fläskkotletter:
Nu måste jag säga några allvarsord om fläskkotlett, en ofta sorgligt försummad råvara i Sverige. Det är mycket som får heta fläskkotlett nuförtiden, men det skall vi sanna matälskare inte acceptera. Det enda som duger till fläskkotlett är det kött som sitter på den tjockaste delen av kotlettraden på grisen. Likaså skall fettranden sitta kvar. Det är fettet som är smakbäraren i fläsk, och om man inte vill äta fettet får man skära bort det vid bordet. Så var det sagt och nu kan vi börja. Kalasmat minsann för en fin lördagskväll på tu man hand.

Ingredienser (2 portioner)

2 fläskkotletter med ben (à 200 g)
1 ägg
½ msk dijonsenap
½ msk svensk senap
rivet dygnsgammalt vitt bröd eller ströbröd
vetemjöl
smör till stekning
½ dl olja till stekning
salt och peppar

Cole slaw

1 klyfta av ett normalstort vitkålshuvud
1 klyfta av ett normalstort savoykålshuvud
1 rödlök
100 g spenatblad
½ tsk hel kummin
1 msk saft av citron
1 tsk rivet citronskal
2 dl creme fraiche
salt och peppar

Garnityr

några persilje- eller rosmarinkvistar
2 citronklyftor

Till servering

knaperstekt bacon
grillade potatishalvor eller kokt potatis
brynt smör


Tillagning

  1. Vispa upp ägget och blanda med dijonsenap och svensk senap i en djup tallrik. Blanda dygnsgammalt vitt bröd eller ströbröd med salt och peppar på en annan tallrik. Häll mjöl på ytterligare en tallrik. Doppa kotletterna i mjöl, skaka av lite, doppa dem sedan i äggblandningen och till sist i ströbrödet. Lägg kotletterna åt sidan så länge.
  2. Fortsätt med cole slaw: Skala och finstrimia rödlöken. Skär vitkålen, savoykålen och spenaten i ytterst fina strimlor. Droppa över citronsaften och rör ned citronskalet. Krossa kumminet i en mortel och pudra över det. Blanda allt med creme fraichen. Smaka av med salt och peppar och ställ kallt. Strimla och knaperstek baconet och lägg det mellan hushållspapper. Håll sedan varmt.
  3. Hetta upp smör och olja i en rymlig stekpanna. Stek kotletterna gyllenbruna och frasiga 5-6 minuter på varje sida. Lägg kotletterna någon minut på ett lager hushållspapper.
  4. Lägg upp snyggt på ett varmt fat eller varma tallrikar med potatisar, bacon och cole slaw runt kotletterna. Garnera med några persiljekvistar och en citronklyfta.

Sunny idag!





Dagens högsta temperatur blir 12C och den lägsta blir -1C

Ny på Google+?

Om du är helt ny Google+ eller ska starta ett konto där, så har Denis Labelle några tips som är bra. Här finns allt. Hur du ska skriva din profil och dela dina G+ alster på andra nätverk. Massor med bra videos.


Sony Artisan Jeff Berlin's (@jtberlin)

Take a peek inside Sony Artisan Jeff Berlin's (@jtberlin) camera bag: http://bit.ly/19TjAQd

tisdag 1 oktober 2013

Det är ju iallafall vindstilla. :D



via Instagram http://instagram.com/p/e8D04Hy6Na/ http://distilleryimage10.s3.amazonaws.com/2eb3ce022ad911e3a52022000a1f9e5e_7.jpg

Jag går in i split vision mode.



Det kommer hända en del här på bloggen inom en snar framtid. Redan nu kan du se att jag har inlägg direkt från Instagram på bloggen. Det kommer även att bli mer som jag delar direkt på bloggen från andra ställen på nätet. Det är faktiskt ett nytänk från min sida att ha bloggen som en central punkt i mitt sociala nätliv. Inte Google+ inte Facebook eller Twitter. Utan min blogg här. Det kommer samlas en del från övriga sociala nätverk här. Från andra bloggar och så vidare.
Mitt egna nav kommer bli i fortsättningen bloggen. Där kan jag själv styra vad jag vill ha och är inte beroende av andra idioters förmåga att ändra inställningar. Här är det jag som är KUNG!!
Givetvis kommer bloggen producera länkningar till andra sociala nätverk.
Det har nu kommit en hel del verktyg för detta. Som dessutom underlättar att länka till andra och tvärtom.

Grejen är nu att strukturera upp kategorierna, hachtags, och mycket annat. Jag har varit generöst med katergorierna, men kommer nu att vara mer striktare så du som läsare kan gå direkt in på det som du är intresserad av. Sedan som en backup kommer min kungen och slaven Tumblr att fungera perfekt. Då är jag inte beroende på att något missas. Dessutom kommer de båda bloggarna använda varandra för att optimalt att skapa varandras länkningar på olika medier.

Jag är riktigt exalterad av detta. Givetvis kunde jag ha gjort en hemsida för ändamålet. Men jag har haft en hel massa otaliga hemsidor. Det blir inget bra. Har även haft en massa Wordpress sidor, men det blir inte bra. Jag trivs så förbannat bra med Blogger. Jag kan i stort göra vad jag vill och jag har alla verktyg som Google erbjuder i ryggen. Tryggt och säkert.

Nu kommer nog många tycka att jag är knäpp som gör detta. Men jag vet att någonstans i en snar framtid så kommer folk att vilja kunna styra över sitt eget flöde och ha full kontroll. De sociala medierna kommer spela en mindre roll än nu, men kanske inte ha mindre användare, men användarna kommer att andra sina beteende. Helt säkert.

Bloggen kommer se fruktansvärt annorlunda ut mot man är van med att hur en blogg ska se. Men tills det tar det några dagar.

Testar lite att lägga min feed här direkt ner i bloggen. Snart händer det!!

Testar lite att lägga min feed här direkt ner i bloggen.



Snart händer det!!





via Public RSS-Feed of Anders “Spider” Stolt. Created with the PIXELMECHANICS 'GPlusRSS-Webtool' at http://gplusrss.com https://plus.google.com/118060195966019127791/posts/iAVZ56YZLza

Sömntuta!! #grizzly #cat



via Instagram http://instagram.com/p/e7WIRxS6ON/

Quiche Lorraine ♥


 En lättlagad fransk ost- och skinkpaj som får anses vara en av de mest klassiska matpajerna. 

Ingredienser (4 portioner)

Pajdeg
3 dl vetemjöl
100 g smör
2 ½ msk kallt vatten
Fyllning
100 g rökt skinka
3 ägg
1 ½ dl mjölk
1 ½ dl grädde
3 dl riven Herrgårdsost

Tillagning

  1. Blanda smör och mjöl till en gryning massa.
  2. Tillsätt vatten och arbeta ihop till en deg.
  3. Låt degen vila i kylen i minst 1 timme.
  4. Sätt ugnen på 200 grader.
  5. Kavla ut degen och klä en pajform med den. Picka hål i pajskalets botten.
  6. Strimla skinkan och lägg ut i pajskalet.
  7. Grädda pajskal och skinka i 10 minuter.
  8. Vispa ihop ägg, mjölk, grädde och ost. Häll blandningen i pajskalet.
  9. Grädda hela pajen i ytterligare 20-25 minuter.
  10. Servera med en tomat- och grönsallad.