Google+

söndag 29 september 2013

Strozzapreti med köttfärssås


En mycket god pastarätt där det vita vinet och lagerbladen lyfter köttfärsragun till höga höjder. Hittar man inte strozzapreti går det naturligtvis bra med andra pastasorter.

Ingredienser (4 portioner)

Pasta
500 g strozzapreti
salt
Köttfärssås
2 msk olivolja
400 g nötfärs
1 finhackad gul lök
2 lätt delade vitlöksklyftor
½ finhackad morot
1 finhackad liten bit rotselleri
2 msk tomatpuré
1 ½ dl vitt vin
1 burk hela tomater i tomatsås
1 köttbuljongtärning
4 lagerblad
1 tsk torkad timjan
1 tsk torkad oregano
salt
svartpeppar
Garnering
1 dl riven parmesanost

Tillagning

  1. Koka pastan enligt anvisningar.
  2. Bryn nötfärsen på hög värme i olivolja. Den ska bli något krispig och bränd. Lägg undan på en tallrik.
  3. Stek lök, vitlök, morot och selleri i köttskyn i några minuter.
  4. Lägg nötfärs, de stekta rotfrukterna, tomatpuré, vin och tomater i en gryta eller kastrull. Låt koka upp.
  5. Lägg i buljongtärning och örter och låt sjuda på låg värme i 45 minuter. Tillsätt vitt vin eller vatten vid behov. Rör om då och då.
  6. Smaksätt med salt och svartpeppar.
  7. Servera med riven parmesanost.

lördag 28 september 2013

Tips för bloggare del 1: Vilken blogg ska jag välja?

Tänkte jag skulle ge lite tips för folk som börjat blogga och de som bloggar för fullt. När man börjar blogga så är det viktigt att tänka på vilken portal du ska välja. Om man nu ska välja bloggportal eller bloggverktyg. Här finns det en uppsjö av olika verktyg. Wordpress, Drupal, Joomla och Blogger är några. På portalsidan finns det ännu mer att välja på.
Det man första man ska tänka på är två saker. Kan man föra över blogginläggen till en annan blogg? Kan man föra över kommentarerna till en annan blogg? Det är jäkligt viktigt. När man börjar blogga kanske det inte är så viktigt. Men efter några år, så blir det kanske nödvändigt när du behöver byta blogg. Alla bloggportaler lever inte för evigt, en del försvinner. Då står du där och inte kan föra över allt som du skrivit under flera år. 

Det man gör först är att kolla om bloggen man tänkt skriva på är att kolla inställningarna om man kan exportera/importera inläggen som man skriver. Kan man göra det så är allt frid och fröjd. Även om man kan föra över inläggen så är det inte säkert att kommentarerna följer med. 
Då finns det en tjänst som heter Disqus.

















Disqus är ett ypperligt verktyg. För det första så är det lätt att föra över dina kommentarer om du använt det från början. Du får också en chansen att diskutera ämnet i bloggen på ett helt annat sätt om andra använder Disqus. Man kan installera den på nästan varenda blogg som finns. Plus att det är gratis och du kan tjäna pengar på det. 
Man får en hel räcka med verktyg där man ställa in massor med inställningar. Många sociala nätverksfolk använder det, bara för att det är så otroligt bra. Även folk som har sina bloggar på Wordpress. 

Till sista kan jag bara säga att det värsta bloggen som finns är blogg.se. Där har du ingen möjlighet att göra några nedladdningar. Så har det varit sedan starten. De vill helt enkelt att folk ska stanna på sidan och ingen ska gå över till någon annan portal. Det är inte bara att man inte kan föra över bloggen utan sökmotoroptimeringen är helt under kritik, samt att många antivirusprogram larmar hela tiden att blogg.se är en av de mest spridande av virus på svenska nätet.
Det finns många personer som är framgångsrika, men kan inte lämna blogg.se pga att hela den gamla bloggen skulle försvinna då.

Så ta de första råden:

  1. Se till att bloggen kan exportera/importera din blogg.
  2. Se också till att kommentarerna går att flytta eller skaffa Disqus direkt, så du kan flytta alla kommentarerna vart du än flyttar din blogg.
Har du några frågor så kan du maila(andersstolt@live.se) eller skriva en kommentar här. 

Mangoglaserad kycklingklubba.


Servera gärna kycklingklubborna med klyftpotatis.

Ingredienser (4 portioner)

4 tinade kycklingklubbor
2 hönsbuljongtärningar
1 liter vatten

Glaze
2 msk soja
1 dl mango chutney
1 msk sesamolja
2 msk honung
1 tsk sambal oelek
2 msk tomatketchup

Tillagning

  1. Koka upp vatten och buljongtärningar.
  2. Lägg i och sjud klubborna c:a 20 minuter.
  3. Ta upp dem och låt svalna.
  4. Vispa ihop ingredienserna till glazen.
  5. Grilla kycklingklubborna 2-3 minuter på hög värme på utegrill eller i ugnen (275 grader). Pensla försiktigt med lite av glazen under tiden.
  6. Pensla kycklingklubborna en gång till med glazen när de är färdiggrillade.
  7. Servera med ugnsbakade potatisklyftor och rucolasallad.

fredag 27 september 2013

Kattungen som räddas av brandmän.

Här är en video som visar att inte bara människor får räddning vid brand.


Efterspelet:

torsdag 26 september 2013

Malin Jonssons blogg


Namn: Malin Jonsson
Ålder: 23 år i oktober
Ort: Stockholm

Malin Jonssons blogg är en ypperlig blogg. Hon har bloggat sedan januari 2008 på två olika bloggar. Man blir glad att besöka hennes blogg. Det finns en massor att kolla på. Det är inte överdrivet med text, utan bilderna får tala istället. 

Hon blandar sina intressen på ett bra sätt. Fotografierna är top notch. Outfit-bilderna har inga halshuggna huvuden, utan är oftast i helkroppsfigur. Precis som man vill att en blogg ska se ut. Malin uppdaterar den dagligen, ofta flera gånger per dag. Bilderna på hennes matlagning och bakning är suveräna. 
Man kan dela upp bloggen i olika delar. Foton, outfit, konserter, musik, bak, mat och en hel del bilder på sin katt, Pelle. Och sen är pojkvännen med på ett hörn ibland. 

Jag är väl inte känd att lägga ut mina outfitbilder om man säger så. Outfitbilder brukar vara rätt tramsiga och ta en massa plats. Malin däremot har ett jäkla bra system med sin outfitbilder. Hon lägger ihop två bilder på bredden och that´s it. Mer behövs egentligen inte för man ska se vad hon har på sig den dagen. 


Jag har följt bloggen ett tag och man fastnar lätt på den. Massor med kategorier och och varierande intressen gör att man håller sig kvar. Det kanske är det bästa betyget på en blogg.

Här ska jag försöka mig på att ta fram min favoritbild på Malin. Hon har en massa bilder på sig själv och de är alla bra. Men jag valde en bild på henne och sin katt Pelle(i dagligt tal Pellefjant). Så det här är min favorit bild på Malin.

                                                                                                          
Ställde fem snabba frågor till Malin: 

Kamera du använder? 
Jag fotar med min Nikon D7000 och sen har jag en Canon SX230 HS som jag har med mig på konserter där systemkameran inte får följa med.
Favoritblogg?
Favoritplagg?
Någon skön t-shirt från Glamour Kills.
Drömsemester?
Sydafrika! Jag vill gå ner i en bur och titta på vithajar.
Bästa känslan?
Riktigt svår fråga men jag får nog ta känslan när man ser första snön falla, jag tycker att det är supermysigt!

Malins bloggar:

Mina tidigare favoritbloggar:

Givetvis så frågade jag Malin om lov att använda de bilderna som finns i denna bloggpost.

Niklas testar Trinidad Scorpion Moruga.

Min vän Niklas Börsting från Google+ som är en suverän fotograf och har en del tokiga egenheter för sig har testat världens starkaste chili, Trinidad Scorpion Moruga. Jag kan rekommendera att inte göra det själv. Det är förenat med livsfara.

Lite fakta om Trinidad Scorpion Moruga:

Trinidad Moruga Scorpion (Capsicum chinense)
Den 6 Februari 2012 tillkännagavs att New Mexico State University (Numex) hade uppmätt en högsta styrka på Trinidad Moruga Scorpion till 2.009.231 Scoville.
Detta är det första chilitestet som utförts på strikt vetenskapliga grunder.
Tidigare har enstaka chilis lämnats in till olika testinstitut vilket har skapat spekulationer om riggade testresultat och köpta test.
I detta fall har en stor mängd chiliplantor av olika chilisorter planterats på fyra olika platser och man har sedan samlat in slumpvis mogna frukter av varje chilisort.
Chilin har torkats och malts till pulver som man sedan har uppmätt styrkan på.

onsdag 25 september 2013

Robert Rodriguez's, Sin City Breakfast Tacos.

Här kommer världens absolut bästa tacos. Fredagsmyset med tacos får en helt ny innebörd när du gjort tacos på filmregissörens Robert Rodriguez's vis. Det går snabbt att fixa det. Var beredd med pennan och skriv ner receptet. Det är det som är det fina att skriva ner det själv. Man får ta om det några gånger, men sen kan man receptet utan något recept.


Bondomelett


Ingredienser (4 portioner)

Omelettsmet

8 ägg
3 msk vatten
salt
svartpeppar
1 msk smör

Fyllning

50 g champinjoner
1 rödlök
5 kokta potatisar
2 tomater
½ fänkålsstånd
½ gul paprika
1 salladslök
timjan till garnering

Tillagning
  1. Blanda omelettsmeten. Vispa samman ägg, vatten, salt och peppar.
  2. Ansa och skiva champinjonerna. Skala och skiva löken.
  3. Skär de kokta potatisarna i skivor. Skölj och skiva tomaterna.
  4. Skölj och skiva fänkålen. Skölj och kärna ur paprikan och skär i skivor. Skär salladslöken på tvären.
  5. Stek svampen och grönsakerna i smör tills de blir gyllenbruna. Sänk värmen något och häll omelettsmeten i pannan.
  6. Rör försiktigt tills omeletten stelat. Salta och peppra. Garnera med färsk timjan.

tisdag 24 september 2013

The Old Reader


Många har känts sig lite vilsna när Google Reader försvann. Jag kör med Feedly som min huvudläsare av mitt RSS-flöde. Men har testat en hel läsare, men jag snubblade över denna häromdagen, den heter The Old Reader. Du kan logga in med både Google+ och Facebook och även följa folk på båda nätverken om de har The Old Reader.

Just nu testar jag den bara på de bloggar jag följer. Det fungerar bra. Man kan ställa in så du kan se posterna fullt ut i läsaren. Det är även lätt att importera från andra läsare. De som är vana vid Google Reader kommer känna igen sig en del. Testa om du inte har hittad din ultimata RSS-läsare.

Till The Old Reader.


Länkar bloggar.



Tänkte jag skulle erbjuda lite plats så folk kan få en länk till sina bloggar här på sidan. Det du gör är att skriv din länk här på kommentarer eller skicka ett mail till mig andersstolt@live.se.
Du får en permanent länk här på första sidan till din blogg. Givetvis ska bloggen uppdateras regelbundet. På länken står det när ditt sista blogginlägg postades.
Har du någon vän som bloggar, så tipsa om detta.

♥♥♥