Google+

lördag 28 september 2013

Mangoglaserad kycklingklubba.


Servera gärna kycklingklubborna med klyftpotatis.

Ingredienser (4 portioner)

4 tinade kycklingklubbor
2 hönsbuljongtärningar
1 liter vatten

Glaze
2 msk soja
1 dl mango chutney
1 msk sesamolja
2 msk honung
1 tsk sambal oelek
2 msk tomatketchup

Tillagning

  1. Koka upp vatten och buljongtärningar.
  2. Lägg i och sjud klubborna c:a 20 minuter.
  3. Ta upp dem och låt svalna.
  4. Vispa ihop ingredienserna till glazen.
  5. Grilla kycklingklubborna 2-3 minuter på hög värme på utegrill eller i ugnen (275 grader). Pensla försiktigt med lite av glazen under tiden.
  6. Pensla kycklingklubborna en gång till med glazen när de är färdiggrillade.
  7. Servera med ugnsbakade potatisklyftor och rucolasallad.

fredag 27 september 2013

Kattungen som räddas av brandmän.

Här är en video som visar att inte bara människor får räddning vid brand.


Efterspelet:

torsdag 26 september 2013

Malin Jonssons blogg


Namn: Malin Jonsson
Ålder: 23 år i oktober
Ort: Stockholm

Malin Jonssons blogg är en ypperlig blogg. Hon har bloggat sedan januari 2008 på två olika bloggar. Man blir glad att besöka hennes blogg. Det finns en massor att kolla på. Det är inte överdrivet med text, utan bilderna får tala istället. 

Hon blandar sina intressen på ett bra sätt. Fotografierna är top notch. Outfit-bilderna har inga halshuggna huvuden, utan är oftast i helkroppsfigur. Precis som man vill att en blogg ska se ut. Malin uppdaterar den dagligen, ofta flera gånger per dag. Bilderna på hennes matlagning och bakning är suveräna. 
Man kan dela upp bloggen i olika delar. Foton, outfit, konserter, musik, bak, mat och en hel del bilder på sin katt, Pelle. Och sen är pojkvännen med på ett hörn ibland. 

Jag är väl inte känd att lägga ut mina outfitbilder om man säger så. Outfitbilder brukar vara rätt tramsiga och ta en massa plats. Malin däremot har ett jäkla bra system med sin outfitbilder. Hon lägger ihop två bilder på bredden och that´s it. Mer behövs egentligen inte för man ska se vad hon har på sig den dagen. 


Jag har följt bloggen ett tag och man fastnar lätt på den. Massor med kategorier och och varierande intressen gör att man håller sig kvar. Det kanske är det bästa betyget på en blogg.

Här ska jag försöka mig på att ta fram min favoritbild på Malin. Hon har en massa bilder på sig själv och de är alla bra. Men jag valde en bild på henne och sin katt Pelle(i dagligt tal Pellefjant). Så det här är min favorit bild på Malin.

                                                                                                          
Ställde fem snabba frågor till Malin: 

Kamera du använder? 
Jag fotar med min Nikon D7000 och sen har jag en Canon SX230 HS som jag har med mig på konserter där systemkameran inte får följa med.
Favoritblogg?
Favoritplagg?
Någon skön t-shirt från Glamour Kills.
Drömsemester?
Sydafrika! Jag vill gå ner i en bur och titta på vithajar.
Bästa känslan?
Riktigt svår fråga men jag får nog ta känslan när man ser första snön falla, jag tycker att det är supermysigt!

Malins bloggar:

Mina tidigare favoritbloggar:

Givetvis så frågade jag Malin om lov att använda de bilderna som finns i denna bloggpost.

Niklas testar Trinidad Scorpion Moruga.

Min vän Niklas Börsting från Google+ som är en suverän fotograf och har en del tokiga egenheter för sig har testat världens starkaste chili, Trinidad Scorpion Moruga. Jag kan rekommendera att inte göra det själv. Det är förenat med livsfara.

Lite fakta om Trinidad Scorpion Moruga:

Trinidad Moruga Scorpion (Capsicum chinense)
Den 6 Februari 2012 tillkännagavs att New Mexico State University (Numex) hade uppmätt en högsta styrka på Trinidad Moruga Scorpion till 2.009.231 Scoville.
Detta är det första chilitestet som utförts på strikt vetenskapliga grunder.
Tidigare har enstaka chilis lämnats in till olika testinstitut vilket har skapat spekulationer om riggade testresultat och köpta test.
I detta fall har en stor mängd chiliplantor av olika chilisorter planterats på fyra olika platser och man har sedan samlat in slumpvis mogna frukter av varje chilisort.
Chilin har torkats och malts till pulver som man sedan har uppmätt styrkan på.

onsdag 25 september 2013

Robert Rodriguez's, Sin City Breakfast Tacos.

Här kommer världens absolut bästa tacos. Fredagsmyset med tacos får en helt ny innebörd när du gjort tacos på filmregissörens Robert Rodriguez's vis. Det går snabbt att fixa det. Var beredd med pennan och skriv ner receptet. Det är det som är det fina att skriva ner det själv. Man får ta om det några gånger, men sen kan man receptet utan något recept.


Bondomelett


Ingredienser (4 portioner)

Omelettsmet

8 ägg
3 msk vatten
salt
svartpeppar
1 msk smör

Fyllning

50 g champinjoner
1 rödlök
5 kokta potatisar
2 tomater
½ fänkålsstånd
½ gul paprika
1 salladslök
timjan till garnering

Tillagning
  1. Blanda omelettsmeten. Vispa samman ägg, vatten, salt och peppar.
  2. Ansa och skiva champinjonerna. Skala och skiva löken.
  3. Skär de kokta potatisarna i skivor. Skölj och skiva tomaterna.
  4. Skölj och skiva fänkålen. Skölj och kärna ur paprikan och skär i skivor. Skär salladslöken på tvären.
  5. Stek svampen och grönsakerna i smör tills de blir gyllenbruna. Sänk värmen något och häll omelettsmeten i pannan.
  6. Rör försiktigt tills omeletten stelat. Salta och peppra. Garnera med färsk timjan.

tisdag 24 september 2013

The Old Reader


Många har känts sig lite vilsna när Google Reader försvann. Jag kör med Feedly som min huvudläsare av mitt RSS-flöde. Men har testat en hel läsare, men jag snubblade över denna häromdagen, den heter The Old Reader. Du kan logga in med både Google+ och Facebook och även följa folk på båda nätverken om de har The Old Reader.

Just nu testar jag den bara på de bloggar jag följer. Det fungerar bra. Man kan ställa in så du kan se posterna fullt ut i läsaren. Det är även lätt att importera från andra läsare. De som är vana vid Google Reader kommer känna igen sig en del. Testa om du inte har hittad din ultimata RSS-läsare.

Till The Old Reader.


Länkar bloggar.



Tänkte jag skulle erbjuda lite plats så folk kan få en länk till sina bloggar här på sidan. Det du gör är att skriv din länk här på kommentarer eller skicka ett mail till mig andersstolt@live.se.
Du får en permanent länk här på första sidan till din blogg. Givetvis ska bloggen uppdateras regelbundet. På länken står det när ditt sista blogginlägg postades.
Har du någon vän som bloggar, så tipsa om detta.

♥♥♥

måndag 23 september 2013

Mustig korvgryta med pasta


Enkel och snabb rätt som passar bra till lunchboxen.

Ingredienser (4 portioner)

1 gul lök
olivolja
1 vitlöksklyfta
4 tomater
1 msk balsamvinäger
300 kolbasz
2 dl svarta oliver
1 msk torkad salvia
salt
nymalen svartpeppar
1 dl hyvlad parmesanost
400 gram papardelle eller annan bandspaghetti

Tillagning
  1. Sätt på vatten till pastan och stoppa i pastan när det kokar.
  2. Skala och hacka löken.
  3. Värm upp olja i en stekpanna med höga kanter. Stek löken
  4. Skala och finhacka vitlöken och låt steka med ett litet tag.
  5. Tärna tomaterna och tillsätt samtidigt som balsamvinägern. Låt puttra 7-8 minuter.
  6. Skär korven i slantar och lägg i tillsammans med salt, peppar och salvia.
  7. Låt puttra 1 minut till och strö till sist över oliverna
  8. Lägg upp pastan på tallrikar och häll över korvgrytan.
  9. Hyvla över parmesan och servera.

Profilen på Google+ är viktigt om du har en Youtube-kanal.